Kalaskulan Henriksson

Ännu ett härligt besök i den gamla hemstaden är avklarat. Det var länge sedan det bjöds på så mycket festligheter i mitt annars ganska inrutade liv. Man ska matas med smörgåstårta, äta Oxfilé och dricka alkoholfritt bubbel på familjekväll hos mamma, käka Tapas och dricka tillåten öl på krogrunda med gamla bekanta, klämma in några fikor med världens bästa människor, äta korv på Johanssons och avrunda med 3 rätters hemma hos pappa. Är det då konstigt att magen ökat till dubbelstorlek på en vecka frågar jag mig nu? Nej knappast. Vet inte vad som är värmlandskôrv och vad som faktiskt  är barn. 
Eftersom vi nu närmar oss ett antiklimax av Guds nåde så ökar vi även takten på boandet och passade på att på vår resa spontanihandla en köksö och annat livsviktigt en bebis kan tänkas behöva (så som spottar och nya gardiner till matrummet). Jo, jo, bilen var full men ujamejen vad fint det har blivit också. Kapitalismen blomstrar. Joråsåattdää...  

Jaså du sover du

Jag vet att jag är hemsk men när jag inte får sova pga snarkningar så blir jag galen. Andra natten hemma och andra natten som jag sover på övervåningen. Jag kan inte låta bli att slänga i dörrar  mitt i natten. Jag blir ju tokig!


Hit me with your best shot!

Efter att ha störtgrinat i en kvart så masade jag mig ändå iväg till innebandyn och tur var väl det. Skitkul att träffa sina arbetskamrater utanför sjukhuset och jäklar anamma vilket drag och vilken stadig back de hade (Räka i sin röda size S t-shirt med Kristinehamn tryckt över bröstet). Idag är jag lite stel...
 

Juttu från FPA


tjockisonsdag

Från den ena dagen till den andra kan mycket hända. Tyckte faktiskt så sent som igår att jag inte var så fet ändå men idag ser jag ut som att jag rymt från Biggest loser. Förstår inte hur det kan komma sig? Kära Gud, varför måste mina korta taxben få ta hela smällen? Jag är så jävla F E T.
Aaanyway, jobbets innebandyträning känns inte längre som en speciellt god idé. Hur tänkte jag??? 
Fick hämta ut FPA's (som försäkringskassan) sk moderskapsförpackning idag (STÖRTGLAD) och det här var vad den innehöll:
 
6 st body's
4 sparkbyxor
1 sparkdräkt
1 ylleoverall
1 dräkt
1 mysdräkt
4 mössor
1 par strumpor
1 vantar
1 strumpbyxor
1 tygblöja
2 blöjbyxor med tygblöja
1 badhanduk
1 underlakan
1 påslakan
1 täcke
1 täcke/sovpåse
1 ulloverall
1 termovantar + teromosockor
1haklapp
madrass
madrasskydd
leksak
tandborste
nagelsax
badtermometer
bassalava
bok
kondomer
bindor
tvättbara amningsinlägg
bäddlåda
 
Du får frågan av den finska staten om du vill ha 2000 kr eller moderskapsförpackningen... Ganska enkelt val. Vad säger de svenska mödrarna om de tre blöjorna och ett ex av tidningen PAPA (typ) som man får som nybliven   morsa?
 

dilemma

Vet inte vad som är värst. Att somna på soffan efter bara 2 dagars handledning eller att vakna efter att ha somnat efter 2 dagars handledning och trycka i sig gott och blandat? Skulle kunna sova till imorgonbitti...Är helt enkelt slut som artist.

Måndagkväll

Den store pedagogen har nu inlett sitt mässande. Läraktig student och en sjukt trött handledare.

handledaren

Imorgon blir jag med studerande 6 veckor framåt. Frågan är bara vad en rookie som jag möjligtvis kan lära ut? Alla som känner mig vet ju att jag suger på att förklara. Oftast brukar folk stirra och försöka nicka (självklart oförstående) som om de skulle vara med på noterna, då givetsvis av ren artighet...

Krhmns-korren

Jag rycker mig själv i håret och undrar samtidigt varför jag inte tagit bilen till Krhmn tidigare? Fegisen visade sig vara fullt kapabel att föra fordonet från A-->B. *Lyckorus* Vill här med poängtera att det mesta på min mentala "att göra- lista" nu är avbockat. Att sedan köra från Kapellskär till Karlskoga utan kisspaus var något som imponerade på mig själv. Kände dock att det var dags att stanna när det började göra ont att bromsa. 
Hade en mysig men ack så komprimerad mini weekend mitt i veckan tillsammans med familjen/familjerna. Tack för julklapparna och annat trevligt kära ni. Varför äter man inte plankstek lite oftare? 

RSS 2.0