ett tu tre- dje natten

Det är jävligt mycket som ska göras nu. Hattar ska formges, klippas och dekoreras. Lägenhet som ska städas. Sprit ska inhandlas. Mat ska lagas och blommor ska planteras om. Jag blir trött av att ens tänka på morgondagens betungande uppgifter och Räkas "klippa-leka-lära" vid köksbordet.
Väljer istället att planera en semester till Thailand samtidigt som jag balanserar medicinkoppar och kissflaskor i händerna. Med lite tur kan man övertala mannen om man börjar kampanjen i tid (ca 6 mån före). Räka är ute i god tid! 1-0 till mig!

Natt nr 2

Stillhet. Funderar på vad man kan sysselsätta sig med för att inte dras till drivorna av julchoklad som belamrat avdelningen. "Inled oss icke i frestelse" är mantrat för dagen. Vi göds av våra gamlas anhöriga och kökets torra sockerkakor. Nej bevare mig väl. Våga vägra Fazer.


Min Gud min Gud. Varför har du övergivit mig?

Jobbar natt. Klockan är lite före 2 och jag hör julmusik från det intilliggande rummet.
Alla försök att hindra denna julkonsert är onödiga. Ainbusksingers och jag och den gamle. Ja det är väl bara en sådan natt inatt. God fortsättning!

Jul

Obefintligt bloggande bör kunna förbättras. Ja.
Känner hur livet sakta återvänder efter fyra tunga men ack så lärorika praktikveckor. Kan stoltsera med lyckade katetriseringar och ett klockrent insättande av nål. Sambon är glad igen (praktik-markattan är inte längre inneboende hos oss) och är sambon glad så är också räka glad (även om det var hon som var sur). Ett lyckligt slut för oss båda. En får tacke!

Jul har det visst varit...
19/12
Helgen före doppardagen åkte duon över till Sverige med siktet inställt på Kristinehamn och en behändig gästlägenhet hos pappa. Middag med syrran, Perra, Lundbergare och tappra försök att få 3 tävlingsinriktade småfyllon att samsas över baklängesstavning, modellera och schlagers. Det brast någon gång mellan Kicki Danielsson och Roger Pontare. Kvällen räddades av ett hastig avslut kl 03.15. Ålänningen och Värmlänningen delade extremt hård bäddsoffa a la strykbräda. Sömn=bristfällig.
- 14 grader+snö.
20/12 Dags att "göra stan". 1,5 timma före alla butiker öppnar går två frusna längs gågatan och konstaterar att vi inte vill se Martin Stenmark uppträda i scentältet på torget. Besök och presenterande av inte fullt så ny pojkvän hos morfar.
21/12
-18 grader.
Upp 07.30. Har hört att Bergvik is the shit (computer says no). Julhandel bland gamlingar och barnfamiljer. Aldrig mer Bergvik om man inte är intresserad av att köpa mat i julklapp åt familjen. Besök i Hammarö hos Jenny, Torgrim och Siri. Mycket trevligt! Avrundar kvällen med tacos hos pappa och ett misslyckat försök till en blöt kväll i city. Nähää. Daniel är sjuk och The pub stänger kl 22. Tre snopna tar istället en bulle till Stenstaliden och dricker grogg bland hötorgskonst och trasmattor.
22/12
Inte fullt så kallt.
"Julafton" hos familjen Henriksson. En bra dag! Åter dålig sömn i hård bäddsoffa.
23/12
Kallt. Hem till holmen med nyinköpt ratt.

Igår idag

Trevlig kväll i Sviby med kända och okända människor. Taxi till Rosenholm (andra påväg mot Arken) och några tappra försök med pilatesbollen. Nej, inte riktigt min grej (tänk padda aka road kill). Taxi hem med Carina efter en dryg halvtimme. Väckt med pussar av nyrakad sambo och där efter nattsudd med saft och snus. Nej mina vänner. Ingen utgång före juldan'.

Veckorapport

Praktiken på Kirurgen har kickat igång (vecka nr 2 as we speak) vilket betyder upp kl 06.00 och vara läraktig och duktig hela dagen. Trött. Har även lyckats kugga läkemedelsräkningen *2 (mongot läser noga men ändå fel där av not so very godkänd på tentjäveln). Tent nr 3 nästa vecka.

Erhöll VG i forskningsmetodik (tack, men med tanke på den energin kursen förbrukade så hade jag inte nöjt mig med mindre).

Glöggkväll hos Mange och Emma. Enligt konstiga finska traditioner ska det bastas, vilket jag givetvis (svensk, grå och trist som man är) överlät till proffsen. Kenny stoltserade med sin avancerade uppvisning i lakansvikning och jag tror nog att Eva sover tryggt på militäriskt släta lakan (om Kenny lever som han lär). Frank är godkänd medan Magnus får underkänt av husmodersmaffian. Aj aj aj!
Passar samtidigt på att rynka pannan åt ett tappert hemmafixar-sjukvårds-försök. NEJ man ska inte ta kattens ögondroppar om man har fått glasfiber i ögonen. Jaså, du är alltså blind på ena ögat? Nämen!

Stockhom och IKEA. Blir inte mer Svensson än så. Det glada paret förlustar sig bland tyger och doftljus och avrundar kvällen med att skjuta lerduvor med inhandlad hagelbössa i äkta plast.

Imorgon väntar ännu en dag på sjukhuset samt en födelsedagsräka i Sviby.

RSS 2.0