Florida by Raka

Har sett manga pensionarer, alligatorer, skoldpaddor och lyssnat pa kristen radio. Det ar varmt och harligt men manga timmar i bil och allt for daligt med rorelse har forvandlat mig till en livs levande barbapappa. Men men, ar man i USA sa ska man sakert vara lite mer an en size 0 for att passa in. 

Ferie

Det är dags att försöka packa ner de enda sommarkläderna som passar och styra kosan mot staterna. Just nu så känns det fortfarande sjukt avlägset men jag ser fram emot att frossa i amerikanska bufféer och pensionärsspana. Är nästan övertygad om att jag kommer stöta ihop med Seinfeldts föräldrar. 

Nej, kanske inte

Hur tänker man inför en sådan här plåtning?

Tisdag förmiddag

Idag har jag en ledig dag. Jag är mycket glad för det. Jag är även glad över att morgondagens arbetspass blir det sista före mitten på v. 50. Faktum är att jag de senaste dagarna har trott att jag varit påväg att bli galen pga bristande sömn och tidiga morgnar. Ja ja, humöret varierar som sagt och idag är det i alla fall bra. Tjuvstartade julfirandet igår genom att baka lussekatter. Det är ju bara jag som tycker om dem så man kan säga att jag bakade två plåtar helt till mig själv. Jag klagar inte. 
Ikväll kommer F hem (en dag tidigare än förväntat) och jag är överlycklig. När man fått vänta i 5 veckor blir den här dagen plötsligt den bästa på mycket länge. 

Lönen, en fråga om flaks

Jag vet inte varför men det är onödigt ofta fel på mina löneutbetalningar... Är himmelskt trött på att ringa lönekontoret och säga HEY, var är hälften av min lön? Som alltid är alla lika frågande till hur detta faktiskt är möjligt. 
Låt mig berätta att det är sjukt påfrestande att börja sitt arbetspass med att elda upp sig över lönen. Man är klarar ju inte direkt av att spara på svordomarna...Som tur är så går det över efter en stunds nötande. 

Äntligen

Överlycklig och lättad över att ha hittat en vagn. Och märk väl, den är fin också. Fick hjälp av en rutinerad 4 barnsmor, så nu kan jag sova riktigt lugnt om natten. Tackarrr. Imorgon är det dags att låta det blonda håret bli lite mörkare och få en lugg. Marina ska få piffa upp mitt gråa lekamen med något lite mer 2012. Gu va gôtt. 

Murphys Måndag

Idag har det varit måndag ut i fingerspetsarna. Ett kaotiskt operationsschema och en minst sagt värdelös server har gjort min dag minst sagt avig. Jag klarar helt enkelt inte av när datorerna vägrar samarbeta. Jag älskar mitt jobb (oftast) men några saker försvårar en fulländad arbetsdag  samt retar gallfeber på mig. Jag har gjort en lista:
 
 
1. Kökspolisen i matsalen (a la Jakobsbergsskolan 1987) som ogenerat tittarpå  vad och hur mycket mat du fyller din tallrik med. 
2. Datorerna med tjock skärm eller flatskärm från 1998. Att behöva ringa it varje månad gör ingen glad. Höll på att göra en Yngvi Malmsteen idag. 
3. Det urusla salladsbordet med skalade mandarinklyftor i isbergen eller russin i råkosten. Nej det är faktiskt varken exotiskt eller modernt med vindruvor till majsen. 

Söndagsblues


!

Är seriöst orolig över att bo i ett trähus. Är 100 % övertygad att det har möglat sönder före vårsolen tittar fram. JÄVLA regn.

Ta en kaka vet ja.

En ledig dag brukar oftast innebära helt onödiga aktiviteter. Hade tänkt baka lussekatter men det blev någon slags Mariebergare med citronkräm istället. Rätt nöjd och samtidigt rätt missnöjd över att de får gå raka spåret in i frysen. Jag har så d å l i g kakkaraktär...Vet egentligen inte varför jag envisas med att baka när jag vet att jag har lust att äta alla själv. Inget bak - ingen risk för frosseri. 
Är förövrigt nöjd över min sovmorgon som sträckte sig fram till det omoraliska klockslaget 11.15. Lyckades även masa mig iväg på en promenad i solen med min iPod som sällskap. Väntar på att Jessicas familj ska sluta med sin maratonmagsjuka så att jag får vara lite social utanför sjukhusets väggar. 

Note to self

Om du är desperat efter ett par byxor som når över det forna höftbenet- kolla att du inte redan har ett par e x a k t likadana brallor på tvättstrecket innan du beställer. Det minskar besvikelsen med 100 %. Okay, det är inte tänkt att det här ska bli en sån där läbbig kläm käck "mamma-blogg" men jag måste ändå inflika att mitt för tillfället ganska mellanmjölkiga liv ändå piffas upp av icke befintlig nattsömn och en näve sjuka drömmar. När en 6 timmar lång natt (mellan kvällsskift och läkarrond) avbryts med toabesök x flera (som tydligen inte alls tänker sluta) och kryddas med drömmar om dåligt moderskap så kan man inte annat än att sucka. Jag är i drömmarnas värld urtypen av en mardrömsförälder som gör allt annat än att ta hand om min avkomma. Om jag inte rakar Bruce Willis könshår (obs! bak, inte fram) och får bläckpennor som tack för hjälpen så lämnar jag nyfödda utan uppsikt i soffor och på skötbord. Att jag sedan inte har matat dem på ett dygn eller är otrogen ger mig knappast någon tårta på morsdag... Nej, att jobba heltid och 2-skift samtidigt som man kämpar med en liten partyblåsa har visat sig vara döden för Räkas törnrosasömn. Väntar på den där mirakelkrämen som ska ge mig ungdomen tillbaka och friska rosor på kinderna.

Räkas antitips

Helgen försvann lika snabbt som den kom. Jag hinner inte vänja mig med att ha storasyrran på besök förän jag står där och vinkar adjö vid terminalen. Känns alltid lika snopet. Med magen full med godis från Karamelllagret (heter det inte Godislagret?) försöker jag nu överleva 12 arbetspass före den stundande ledigheten aka FLORIDARESAN och det stora könsavgörandet. Ultaljud först där efter semester.
Helgens kanske största varning utfärds till de som tänkt se filmen Inbred. Nej, om du inte är jävligt sugen på att se inavelsfôlk som sågar av ben med motorsåg eller homoerotiskt sätter slangar med avföring i munnen så att magen spricker på oskyldiga människor som kört vilse, så ska du undvika den här ocoola filmen. Vad jag däremot ger Räkas två tummar upp är American horror storys andra säsong. Härrejävvlar vilken otäcking!!! Känns mycket opassande med en mörk källare och en bioduk när man vet att man måste se den själv...
 

RSS 2.0