;)

Visst gick det bra att ta ett kvällspass så där spontant. Passade på att krama min ensamma lilla farbror lite extra och fick en karamell. Ja vi är goda vänner helt enkelt.

En kvinna har ikväll lärt mig att sällskapssjuka som har en demens i botten inte botas av en lång pratstund. Vips så piper det så där öronbedövande i personsökaren igen, och igen och igen och igen, ja ni fattar. Vad trodde jag?

En annan kvinna berättade om Snorjärsar (vet inte om det stavas så). Lärde mig av henne att en Snorjärs är en fisk (i alla fall här på Åland) medan vi i värmland kan översätta ordet Snorjärs till "en jävligt snorig person som borde snyta sig OMGÅENDE och sluta snörvla".
Vilken är den viktigaste lärdomen? Kanske är den att Snorjärs är ett fruktansvärt äckligt namn på en fisk och inget vi skulle servera i mina hemtrakter. Ja jävlar! Alltid lär man sig något nytt!

Ja men alltså visst

När det är helgdagar på inkommande borde man låta mobilen ligga hemma. Jag trodde att jag hade gjort det men icke. Doh!

Finns det sådana här koppel för barn?


Zz

Till och med de värsta problemen försvinner med motion. Vilken tur att man vaknade till liv. Men vissa störande moment finns ändå där...

Sura miner från en och annan klasskamrat idag fick mig att tänka på småskolan. Vem tjafsar om ordböcker? Är det en tävling vi håller på med, eller är det en utbildning? Humöret var i alla fall i topp på vår lilla enhet och tur var väl det.
Är heller inte helt säker på att min aha-upplevelse när det gäller vetenskapliga rapporter uppskattas till fullo av gnälliga människor i min omgivning. Jag frågar ju mycket vilket i sin tur då förlänger föreläsningarna. Det är inte mitt fel att jag är en sådan anal människa som äntligen får släppa ut den lilla analytiska räkan OCH får lov att använda svåra ord! God damn it!

Och människor jag säger det igen: keep it simple, det är inte svårare än så.

Hello Africa

Jobbar natt (och JA jag ska vara vaken fram till kl 15.30 imorgon). Har suttit och fått tårade ögon (börjar bli en ovana det här) framför Svt's dokumentärserie om svenska familjer i Afrika och Indonesien. Tanken slog mig att det faktiskt bara är 15 dagar till jag får hem min världsomseglare. Antar att min högra hjärnhalva gjorde en koppling till min egen situation, som visserligen är helt olik livet i en lerhydda på savannen men ändå. Pure GLÄDJE. Jag är världens lyckligaste flicka! Yeeeiiiii!


Tack tack

Det finns en bibliotikarie på högskolan som är väldigt långsam och väldigt upprepande. Vårt tilltänkta "artikelsök" blev en upprepning av det tvådagars helvete som jag till 50% skolkade ifrån (snabbt uträknat 1 dag) i våras. Tanten pratar, klassen surfar på Aftonbladet och läser om en bil som hade en varg i grillen. I sådana här situationer gäller det att avlägsna sig. Räka har blivit expert på att smita ifrån lektioner utan inehåll. 1-0 till mig!

Förvånande nog har det visat sig att jag trots min avsky för pågående kurs har koll på läget. Mitt motto för veckan: Arbeta jädrans effektivt så får vi gå hem tidigare. Gruppen har därför ett försprång (inte pågrund av min förträfflighet utan vårt fungerande samarbete) och åkte glada i hågen hem tidigare med ord som "riktigt bra jobbat" klingande i öronen.

Mitt värmländska TACK har tydligen blivit roande även på skoltid. Blev jämförd med Färjan-Per. Vad kan jag annat säga än: Tack tack, Frank Frank.
You know you love it!

4,5 sp

Jag har upptäckt min svaga punkt- eller min trigger här i livet. Jag har sagt det förr och jag säger det igen- jag hatar forskningsmetodik och vårdvetenskap. Det bara känns så orättvist att vi här i Finland ska tränas i forskningsprocessen redan nu. Andra länder får välja en inriktning och vi, ja vi ska inte bara läsa en extra termin utan vi ska även läsa okristligt mycket vårdvetenskap! Jag ser ingen rättvisa här. Hade ännu en nära-döden-upplevelse på förmiddagen och jag var nära ett sammanbrott. Som tur var ringde mat-o-sov-klockan när läget var som mest kritiskt och jag fick tillfälle att rensa luften med mina lite lätt förskräckta klasskamrater. Tror även jag skrämde några maskintekniker i köket (de är överallt). I två veckor ska vi piskas med denna forskningens svidande piska som även kallas vetenskapliga artiklar.
Om 17 dagar kommer som tur är mitt hjärtas ljuva fröjd hem. Han får ta hand om spillrorna av hans forna strålande flickvän. Jag dedikerar nu mina 2,5 veckor åt den rapport som ska skrivas under tvång. Måste komma ihåg att köpa en ny tillbringare. Den gamla liksom sjönk ihop i diskmaskinen...Kerfuffle.

Tisdag

Igår lärde jag mig att det inte är möjligt att vara ironisk via msn.

Nokia

Idag har jag gjort allt jag borde ha gjort. Mycket bra! Svärfar bytte däck och jag satt framför brasan med två söndagsbilagor. Har bloggat om det några gånger tidigare vill jag minnas.
Självklart kan jag om jag vill. Skulle det bära av till skogs så skulle jag nog reda upp det (även om min sambo förmodligen inte riktigt anser att jag besitter de kvaliteterna).
Aaanyway. Det finns 2 dagar per år som jag bara älskar att jag är tjej och har en motorburen karla-karl till livskamrat! sommardäck på/sommardäck av. Dessa två dagar visar jag fingret åt feminister och jämlikhetskämpar som menar att vi minsann ska häva oss ut i snålblåst, duggregn och annat jäkelskap för att byta däck vid husets parkering. Och allt detta för att bevisa att "kvinnor kan".
Jorå visst kan vi kvinnor, men jag känner större tillfredsställelse att låta bli. En viss ickenärvarande man använder ofta (passar tydligen till alla sammanhang) frasen: Människan är lat av naturen och det är också mitt svar idag. Sådan är jag. Lat!

Nu då?

3,5 timmes diskussion med Jessica om alla jordens sjukdomstillstånd har äntligen fått mig att skilja på hjärninfarkt, subaracnoidalblödning och cerebral blödning. En liten inre seger. Nu är jag förbrukad.
Imorgon väntar det segaste av det sega- benskörhet, Parkinson och fall. Jamen det tar aldrig slut!

Nej nu

Och nej tack till missuppfattade msn-konversationer. Jag föredrar telefon!

Hello omtentamen!

Är för första gången övertygad om att jag blir underkänd på måndag. Finns inte en jävla chans att jag får in det här (patofysiologi, symtom, diagnos, omvårdnad, behandling, medicinering, anhöriga etc.) :

1. Demens (alzheimer, vaskulär, lewybody)
2. Konfusion/Delirium
3. Ateroskleros
4. Hypertoni
5. Diabetes
6. Hyperlipidemi-metabolt syndrom
7. Parkinson
8. Fallolyckor vs. att förbygga
8. Smärta
9. Stroke

Ja men ni ser ju själva. Det är befängt att tro att det går att trycka in det här på 4 veckor! Fan vad jag blir frustrerad.

.

Okay. Jag är officiellt mycket gammal. Här sitter jag och småfnissar åt "Här är ditt liv". Det programmet jag avskydde som liten (bara gamla tanter o gubbar) var visst inte så tokigt ändå. SKANDAL!

Hola!

Mörkläggning i all ära, men döm om min förvåning när jag äntligen vaknar till liv och upptäcker att kl visar 18.32! Fint, 2,5 timme i vaket tillstånd och därefter till jobbet igen. Ska väl iof inte klaga eftersom jag sovit oförskämt bra, men att slösa bort en hel dag i sängen var väl inte direkt planen. Det värsta senariot hade varit att försova sig till nattpasset.
Hade en bitterljuv dröm om Bangkok. Linda var på besök och hade köpt en stor sjungande rosa tavelram. Gotta love! Minns även en taxiresa till Old Street som delades med två svenska turister. Verkligheten ser minsann lite annorlunda ut. Här är jag, 20 st 85+, en tegelsten med titeln Medicinska sjukdomar och 8 timmar kvar av min arbetsdag. Känns faktiskt ganska bra.

Stackars lilla dumma blondin!

Jag har just avslutat en kortare resa i tiden. Upptäckte till min skräckblandade förtjusning att drygt 400 mejl adresserat min sambo mellan januari 2008 och april 2009 finns bevarade. Självklart har jag även hans mejl kvar, men att se sina egna ord och funderingar så där ärligt och rakt i ansiktet känns lite som att läsa en gammal dagbok. Ha ha ja herre jävlar alltså! Stackars stackars lilla pojkvän säger jag bara. För en tokig morrhoppa till flickvän! Mejlen kryddas med dåliga bortförklaringar så som: "Vi drack lite vin och åt lite ostar igår. Jag förstår inte varför jag har migrän". Nej vi åt lite ost och drack mycket vin! Ibland tror jag att man glömmer att man faktiskt inte delar livet med en varelse med ett intellekt jämförbart med en vandrande pinnes. Jag glömmer även att han känner mig allt för bra. Det finns inget lite vin och ost. Antingen dricker Räka vin, eller så äter hon ost. Okay, ska erkänna att jag faktiskt hade migrän den gången men det ska även tilläggas att mängden alkohol kan ha varit en bidragande faktor.

Blablubbbläbbbla

Ännu en gång frågar jag mig själv om vårdpersonal verkligen är riktigt klok i huvudet. Egentligen är det bara är vissa stjärnor som utmärker sig och det kan va nog så utmattande. Jepp. Jag vakar ännu en gång med jag-vill-ha-en-utmärkelse-för-att-jag-är-så-jävla-duktig kvinnan. Visst är hon snäll, men jösses säger jag. Ibland vill jag inte höra "hur du gör". Jag vill bara sitta i min stol. Dricka mitt kaffe och prata lite skit. Nej, än en gång smiter jag okristligt tidigt ner till mig och sköter mitt. Jag är väl helt enkelt typiskt svensk!


Växeln hallå hallå

Är för första gången på mycket länge uppe i normal tid, vilket betyder att jag för första gången på mycket länge har fått sova. Om det sedan beror på att jag igår skippade kaffet och istället valde kamomillte eller det faktum att min sambo valde att för första gången på länge inte ringa- ja det vete fan, men sov det gjorde jag. Är inte direkt ett fan av relationssanktioner, men låt gå för den här gången. Mitt råd för dagen: Vill du undvika missförstånd är inte tystnad det bästa sättet.
Anyway, är rätt så jävla nöjd över mina bullar jag bakade igår. Hade glömt hur tillfredsställande det kan vara att baka och kommer därför att varva patofysiologi med kakbak i helgen. Jepp, ibland är jag helt enkelt 30 år gammal. I love that!

Fridens!

Me myself and my...

Jag blir inte klok jag. Vad är egentligen vitsen med att "ventilera" eller på något trevande sätt rådfråga, om man lik förbannat har bestämt sig för en annan lösning? Är det inte ganska meningslöst att ens föra det på tal? Eller ska man säga Mmhm, jaså, aha okay? Borde man inte istället hålla sina innersta pratstunder med just sitt innersta och bespara sig själv en irritationsattack? Eller ska vi sluta svara på ett påstående som om den vore en fråga? Nä fan. Jag ger upp.

tisdag

Börjar allvarligt ifrågasätta mina nattvanor. Det är inte normalt att vara pigg till långt efter 04.00 (har då legat i sängen i lite över 4 timmar redan). Alltså skärpning! Inget mer kaffe på kvällen. Det börjar ju bli helt sjukt det här. Någonstans långt där inne så skyller jag på sambons ickenärvaro. Jag bara VET att det är den som ställer till det så KOM HEM så att jag får sova.

Bravo Jenny!

Jenny fick en bäby idag. Jag är glad och förväntansfull!

Till mig?

En polare sa en gång i sin blogg att sms var som presenter. Jag håller fullkomligt med.
Visst kniper det lite extra i hjärtat när man läser de där raderna som faktiskt var skrivna till dig och ingen annan? Var stolt över dina presenter och se till att plocka fram dem när du känner att du behöver några väl valda ord på vägen. Jag vet i alla fall att mina ger mig en tår i ögat, "sommerfugler" i magen och hopp om framtiden.

Ps. Radera alla fylle-mess. De är inga presenter!!!

körv mä brö

Har idag fått "vilken maträtt är du"-request. Ja men va i helvete! Varför skulle jag vilja veta det?


Natt

Nattjobb, författande och underfundiga kommentarer. Förväntar mig inget annat än 2010 års Augustpris, speciellt nu när jag inte fått utmärkelsen årets blogg. Vad var det som gick fel?

@Lina's

"Jag drack bara 4 glas vin och en drink"...Ja jag får väl så här i efterhand erkänna att 4 gals vin= en hel flaska, men det låter ju så mycket bättre och det som låter bättre är det man använder!
Hade i alla fall humöret i topp när jag med sambon kl 03.30 filosoferade om livets små egenheter. Övertänd är rätta ordet, men roligt var det. Han är rolig min grabb.

You know you love me! XO XO

Det är 30 årsfest ikväll och vi har köpt en rosa söt liten dildo till födelsedagsbarnet. Vi hoppas på succé!

?

Vad är det med alla människor som "gillar" statusuppdateringar- oavsett budskap? "Jag körde över min hund idag, ledsen :("...Anders gillar din status...

WHAAAAT?

Natti natti då...

Har inatt gjort en korrekt bedömning. Min avdelning, mitt ansvar. Gruvar mig dock lite över mitt första anhörigsamtal.

Måndagmorgon

Det har varit mycket gå-i-dörrar inatt. Vissa personer kan konsten att smyga ljudlöst allt för många gånger under en allt för lång tidsperiod. Det är även så att sällskapssjuka inte är lätt att råda bot på när kl har passerat halv tre.
Jag måste ärligt erkänna att det kl 06.30 inte känns speciellt genomtänkt att vaka natten till skoldag. Jag är slut som artist och bävar för att enbart sova 3 timmar före dagens lektioner. Räkna med radioskugga efter kl 16.10. Räka är mycket lite anträffbar under mången timmar. 1 ½ timme till morgonrapport.

Gammal är äldst

Att arbeta med äldre innebär inte automatiskt att vårda en "gammal". Det kan lika gärna handla om att agera medlare i rumskompis-konflikter. Vem har rätt? Ska lyset vara av eller på? Fönstret öppet eller stängt? Tv på eller tv av? Inte sällan misstar man äldrevård för den stereotypa föreställningen som cirkulerar i media. Nej, jag skulle vilja påstå att den ser ut som livet gör mest...Kanske med något andra förutsättningar och kanske med något fler rollatorer att snubbla över. En dynamisk blandning människor i en lite märklig kollektiv boendeform. Här är det inte knasiga interrail-ungdomar som delar kök utan 20 st kaptener, hemmafruar, städerskor, sjuksköterskor och banktjänstemän. Och det är långt ifrån alla dispyter som kan mutas med karameller I'll tell ya!
Inatt hoppas jag på en lugn natt...


Jaså?

Ibland är det bra med en reality check. Var nära att förlora mig själv i ett rosaskimrande trivselfluff, men nu är jag tillbaka i mitt vanliga jag. Det du ser är det du får.

!


You go girl!


Henrik Torehammar vann radiopris

"Radioprofilen Henrik Torehammar, tidigare NWT-medarbetare, har tilldelats Stora Radiopriset som Årets Rookie".


Jamen jag är såå stolt att jag nästan dör! Snubblade över en intervju i NWT inatt. Hurra för Henrik!

Bingo!

Jobbnatt. Än så länge lugn och ganska behaglig. Har nått ett genombrott i mitt författarskap. Den officiella skrivkrampen är nu bruten. Det känns som om jag kan bli färdig 2009 som planerat. Glädje. Tack tack Frank Frank bok.


Hej! Ska vi leka?

Nu är jag ännu en gång och trampar runt i gränslandet mellan god och ond. Jag snackar självklart om en FB-förfrågan från gammal klasskamrat åk 7-9. Vi var aldrig direkt något annat än just två personer som delade lokal i 3 år, och nu har det skickats en vänförfrågan. Jag vet att jag kommer klicka på ignorera men jag har samtidigt inte hjärta att vara den som avvisar. Förmodligen bryr hon sig inte ett skit om mig utan bara tänker: Aha där va hon ja. Jag blir så trött. Tvinga mig inte att göra dåliga val som sedan kastar en mörk skugga över min enkla tillvaro.

Aha

Tydligen gjorde jag helt rätt. Mina korrespondenter vittnade om en nära-sömn-upplevelse samt ytterligare en rymning. I fortsättningen tänker jag inte försätta mig i situationer som denna.

Vem? Vad?

Bestämde mig kl 8 för att inte delta i förmiddagens föreläsningar om diabetes. Jag var helt enkelt för trött. Valde ändå att stiga upp och dricka mitt kaffe, men att då njuta det i stillhet. Försökte samtidigt samla kraft inför eftermiddagens kanske-intressanta föreläsning om den multisjuka människan. Ska passa på att tillägga att dagens föreläsningar var frivilliga...
Det är alltid lika jäkla intressant att se några i klassens miner när jag efter halva dagen stiger in i salen. Den oundvikliga, men mycket onödiga frågan "har du haft sovmorgon" kommer som på beställning...NÄ jag var bara för trött för att ta mig hit. Inte ett svar de köper. För hur kan man egentligen välja att vara hemma? Bla bla blöööö...Så var det det där med den multisjuka också. Ja just det. det visade sig ganska snabbt att mer än 60% procent ångrade att de satt foten innanför dörren. "Enligt studien Umeå 85+ var 1 av 4 urininkontinenta, 44% hade drabbats av en lårbensfraktur" Ja men gör eftermiddagen ännu tråkigare genom att rabbla upp en massa studieresultat.

Ja den här gången var det inte bara jag som försvann! Jag börjar bli bra på det där smyga-iväg-hem-till-soffan-smyget.

39 dagar

Har insett att det faktiskt "bara" är 5 veckor kvar. Känns riktigt bra. Speciellt med tanke på att han under natten varit otrogen med snabbköpskassörskan. Ett dåligt val om ni frågar mig.

Lill-killen


Ett kort ögonblick där herren inte satt med fingrarna i kontakterna. Hal som en ål.

Borta bra men hemma så jävla mycket bättre

Kl är 14.30 och jag är nu hemma. Nattbussen bjöd på fulla Norrköpingssnorungar och en busschaffis med mycket hög stämma. När kl är halv 4 en söndagmorgon borde det vara dödsstraff på konversationer. Fick även äran att på bussen till Grisslehamn sitta nära ett gravt alkoholiserat par från Stockholmstrakten. Euforisk glädje spreds i min  likstela kropp när paret bråkade hela den 2 timmar långa bussturen...Och ni vet ju hur de traditionellla fyllebråken brukar låta. Nivån är på planktonstadiet och man märker att evolutionen gjorde ett stort paraplysteg över denna grupp människor när den bestämt sig för att låta fiskar kliva upp på land. Jag blir helt matt av att ens tänka på det. I slutet av en lång resa har jag en tendens att utveckla ett människoförakt. Eller som Kjell bergqvist skulle ha sagt: OoH!

IFK

En lite avstickare. Satt vid frukosten imorse. Omgiven av IFK Kristinehamn. Vad fan blir det?

Karma eller bara jävla osis?

Låt mig berätta en liten reseskildring för eder:

Kl 16.00 avgår Rosella enligt planerna. Det är jag och 500 pensionärer på kryssning. Vid landstigning ringer mobilen och en stressad sambo meddelar att båten är försenad- IGEN. Nu är hamntiden 7.30 Lördag morgon. Fint dä! Räka har istället för ett par varma mansarmar och hyttplats ett enkelrum i Majorna. Vem hade kunnat gissa den vändnigen? Ett par könsord och frustrations tåriga ögon senare träffar jag H i hufvudstaden, och sänker några bägare tillsammans med honom, medan vi inväntar min nattbuss mot Göteborg (idag Sveriges baksida om ni frågar mig).
Buss nr 832 tar mig mot Jönköping i fullsatt buss för byte mot Gbg. Anländer kl 05.50 och tar där efter bussen hem till Johanna. Lär mig här att biljetter endast köpes via sms. Herregud för detta jävla smsandet! Åker med en buss vars förinspelade hållplatsutropning tydligen lämpade sig för mutanter med superhörsel. Tacka vet jag Oslo. En fredag med Johanna, skvaller, världens längsta promenad och ett barn vars störta mission i livet var att blixtsnabbt krypa fram till alla väggkontakter och sticka in fingrarna (9 mån gammal).

Efter en eller två för många icke-laktosfria latte's tror räka att hon fått njursten och lägger sig i sin hotellsäng och sover kl 17. Njuter av Färjan-Håkans urbota dumhet, ramlar över en Broder daniel-dokumentär och ser mitt första avsnitt av Skavlan. Beättningsmän ska kontakta mig vidare angående följande morgons transport. Taxi avgår 8.00.

Såå Räka får 8 underbara timmar med sin älskade sjöman och förväntas lämna båten runt 16.45. Båten ska ju avgå kl 18.  
Hon gör också det, i värsta regnvädret och snålblåsten. Blir bortglömd i taxiturbulens och sitter först i bilen just före 18.00 varpå mobilen ringer. Båten är försenad och ligger i hamn till 21.30. Jaha....och jag som är i stan. Fint! Så mina vänner, var alltid beredd på det du inte kan vara beredd på.
Jag avslutar min kväll på Centralstationen. Jag har ju trots allt all tid i världen!


RSS 2.0