Banna...

Ålänningar kan inte köra bil. Eller så är det så att ålänningar inte kan trafikregler. Sak samma. Man ska inte köra rakt ut på en huvudled från sin gård om det kommer en bil åkandes i 60. Ett tips till den vita bilen som var 10 cm från att köra in i sidan på mig; VÄND PÅ HUVUDET IDIOT! Om du är gravt synskadad ber jag dig ställa bilen för allas säkerhet. Vad tänker du med? Det är halt!

Whip it!

SEGER! Jag lyckades slutföra min hemtenta utan avbrott. Kanske jag inte har ADHD trots allt??? Hur som helst så blev den ett blekt kapitel men eftersom den ska raka spåret till Åbo Akademi så behöver jag inte skämmas inför min lärare på högskolan.
Annars har min dag sett rätt nice ut. Städat lite, målat lite naglar, pluggat och lagat morgondagens marängpaj med vad Eva gärna kallar "vuxensmak". Ja Eva, det blir citron i år med. Räka + citron =  31 år gammal/vuxen.
Jag har också kommit på att vi borde ha blivit kick ass- bra dj's syrran! Fasen, jag lovar att om jag någon gång i mitt liv kommer gifta mig så kommer bruden själv stå för fiolerna, givetvis med hjälp av Honka-bonka.
Jag tror vi är lite som de där osmakliga Judith & Judith. Jag bjuder på det! Nepp, nu ska jag lägga mig i sängen och ligga vaken i många timmar.
XOXO

Torsdag

Men jäklar vad trött man är. Discoverys program om parasiter fick bli mitt sömnpiller igår, ja efter att jag sett 40 min på programmet försås...*suck* Idag ska det sista besöket till Bibblan ske och en sväng via Alko för att hämta hem bib'en.

Ränderna går aldrig ur

Avrundade en ledig dag i köket hemma hos Lina med gott kaffe och hembakade julgodisar. Erkänner att kaffe kl 20 på kvällen inte alltid är en god idé och sällan leder till tidiga kvällar men vad kan man då göra en sen onsdag med koffein som pumpar i ådrorna? Jo man kan minsann göra århundradets fetaste rock playlist för är det något som Räka kan så är det sin rock. Jag menar herregud vad man har haft skivor! Jag är även ett levande bevis på att man kan ha en bred musiksmak. Jag ser det mer som en gåva än något annat och jag menar...vem vill inte riva av en riktigt gammal mustasch-dänga anno 2002 för att sekunden senare göra piruetter till Alcazar? Blir du sugen på musik som garanterat blåser hatten av dig så vet du var du ska bege dig.

Out of touch

En ny dag. Det känns bättre idag men det ser inte bättre ut. Jag har helt ödelagt mina ögonlock. Japp det blir en brilledag. Jag accepterar uppdraget och utmaningen med att ordna en nyårsfest helt på egen hand. Som sagt en tradition är inte en tradition om man avstår. Största utmaningen blir att inte låta värdinnan titta för djupt i flaskan. Finns en viss överhängande risk pga (specifika) omständigheter.
Idag är det pluggdag. Det är nu man ska få fram en handlingsplan för trauma-barn. Det är även hög tid att handla inför partyt...Studiemotivation?

Julhelgen i bilder

Rävmössan gjorde entré
Biljarden hade öppet pga två systrars tjat och så kom bebisen på besök med sin mor.

RÖÖÖÖÖÖVA

Idag hände något. Idag brast det fullkomligt. Jag hann så långt att jag hade Rihanna på stereon, halva ansiktet i en (ironiskt nog) anti-stress mask och en ny bryggd kopp kaffe i handen. Sambon ringer och meddelar att det är strejk i hamnen och att han inte kommer till nyårsfesten. Tro mig när jag säger att Räkas mest romantiska drag har lockats fram de senaste veckorna, och är det något hon har sett fram emot så har det varit onsdagen, men ett stort FUCK YOU Räka blev det istället. Ja det brast som sagt. Tror att jag har gråtit och skrikit för flera år framöver. Mina ögon är nu så svullna att det är svårt att öppna dem.
Jag säger bara att det måste finnas en mental Jantelag och jag gjorde felet i att gå och kvittra om mitt härligt liv. Den som gapar efter mycket...Pfff..

Fantasia är fantasilöst


Idag var det dags att försöka orka med skolan och ledarskapsseminarium och för 4:e gången ändra inriktning på pedagogik uppgiften. Nu är det bestämt. Vi kör det simplaste vi kan komma på, vi undervisar om barnförstoppning. Yes!
Idag har jag för första gången klagat på maten på Fantasia. Jag kanske inte gjorde det på rätt sätt, eller på grund av rätt orsaker men när jag bad om kokta grönsaker till min pannbiff och servitrisen stirrade tillbaka på mig som om jag var dum i huvudet var jag bara tvungen. Ja alltså, er salladsbuffé är ju under all kritik! Frukt i allt! Okay, jag håller med om att det inte var så himla kaxigt sagt men en inre seger för oss som hatar råkost med ananas anno 1984. Alltså, det går bra utan att snusa men ge mig fan inte frukt i maten för då smäller det!
Kaffe på Bagarstugan efter produktiv dag dvs. aktivt lyssnande i sittande på en stol i 3 timmar.
Seriöst så tror jag att min frisör ångrat sitt uttalande om min tidigare gula hårfärg...Idag hamnade vi i varsin stol jag och L efter att sonen fått burret trimmat. Ett par timmar senare och jag tror att den värsta av mitt egna röda pigment försvunnit. Anyway, kändes bra för mig men stackars Marina med sina röda ögon var nog glad när vi lämnade salongen he he.
Är glad glad glad för jag ska möta min sjöman i Stockholm om en liten vecka! Blir lite som gamla tider. Och på onsdag ska jag hem till värmland, morfar och alla andra trevliga Henriksson'are och Lundbergare.

Ööh va?

Jag slutar aldrig att förfäras över hur snäv folks inre verklighet kan vara.
När man får höra saker som  - Va!? Tror du verkligen att de är födda så? *Fniss fniss* Och personen i fråga glor på mig som om jag skulle ha dragit världens största rövarhistoria. Tyvärr så sjönk den här personen ganska djupt i mina ögon nu på morgonen för jag tycker att diskussioner innehållande "bögskämt" kl 05.30 ska hållas långt ifrån mig. Inte vet jag om det handlar om åldersskillnad eller bara bristande folkvett men ärligt talat folkens! Ni kan väl inte på allvar vara homofober 2010? Det finns väl fan inget mer omodernt efter rökning.
Om jag hör frasen "...men HAN är bög, men han är okay..." så dör jag, eller den orginella dängan "Öööh men asså, så länge han inte stöter på mig så är det väl okay"... Jösses, det är verkligen snillen spekulerar (hela dagen) idag. Jag har alltid klassat Kristinehamnare som ett trögt och insnöat (men charmigt) folkslag, men banne mig, det finns folk som är ännu mer insnöade. Grattis Världen!

Bered en väg för herran

Exitus är det sista man gör på jorden och det är viktigt att det blir bra, värdigt och stilla. Lyckas man få tag på den äldsta båren som vaken går att rulla eller låsa hjulen på, sämsta papplakanen som rivs i strimlor, och den äldsta tändsticksasken så kan det bli lite fars över det hela. Det blev det. Du vill så gärna men har ibland oddsen emot dig, meen det blev ju fint och bra tillslut i alla fall.
Sov gott lille tanten!

Ge mig mat!

Pigg som en Mört och i full färd med nyårsplanerande. Jag vet inte om det är hungern som väcker kreativiteten men jag hoppas att den kvarstår även efter denna lååånga natt.
Det verkar inte riktigt som om folket kommer till ro här men man ska inte klaga. En timme kvar till kaffe och jag är helt tömd på FB-lustigheter och känner inte heller att jag kan bidra med något annat än att tänka på mat så det är det jag tänker göra fram till kafferasten.

Åter igen natt

Det är dags att arbeta lite natt i helgen. Man får väl passa på medan man har "tid". Just nu lever jag enbart för att jag snart ska få åka hem till Värmland och där efter bli sambo ett par veckor. Planerar att susa fram och tillbaka längs 64:an med ett och annat stopp för vätskekontroll hos storasyrran. Livet är bra härligt!
Veckans + måste vara att jag fått mina nya namnskyltar. Tro mig, man tröttnar på att gå runt med en och samma färg. 
Lite piff gör vem som helst glad! Lägg märke till att den svarta matchar mina brillor...sweet.

Kiitos

Lustigt det där med att man vänjer sig. Jag har alltid haft ett ont öga till det Finska språket (ja men erkänn, inte är det vackert inte). Jag trodde aldrig i min vildaste fantasi att det var just någonstans mellan Sverige och Finland jag tillslut skulle rota mig men så blev det, och vad det gäller finskan- fortfarande ett obegripligt och märkligt språk utan logik men jag har vant mig. Eller jag har nästan vant mig. Jag vrider mig fortfarande i plågor när den finska Spotify reklamen kör igång. Fy fan det är värre än små barn som sjunger "Dagens visa". Give it a rest hysteriska tokroliga spotify-finnländare!!!

.

Man blir lika förvånad varje gång man upptäcker att man somnat med tvn på. Inte för att man glömt att stänga av utan för att man faktiskt somnat utan besvär. Underbart.
Försöker göra lite nytta hemma eftersom den här veckan vigs åt två nätter på sjukhuset och två på "hemmet". Borde plugga men väljer istället att ägna 1 ½ timme åt Love actually. Det är så härligt med valmöjligheter.

Glad Lucia

Ja ibland har man flyt. Eftersom jag är en sån' sucker för jultraditioner så är jag glad att jag lyckats pricka in dagpass två år på raken under lucia. Jepp, Ålands lucia på sjukhuset och man får hålla en liten tår tillbaka. Vackert!
Annars kan jag sorgligt men sant erkänna att jag nu efter drygt 3 år invigts i den skara människor som kan säga att de figurerar bland XIT's partypics. Ja, jag skyller det helt och hållet på Eva. Tyvärr så är det inte hennes fel att jag ser ut att vara årets deltagare i du är vad du äter men what the hell...nu är det gjort. Jag och El Maco är nästan lite som BFF's efter att ha blivit påhoppad av påstridig fotograf på Arkens damtoa. Gemensamma nämnare brukar ofta betyda vänskap. Läste här senast om hans Champagnesamling. Vad hände med de 300 armbanden han visade upp i lokalpressen för två år sedan?
Hur som helst. Det var en liten trevlig födelsedagsräka. Avrundade en hyfsat tidig kväll på mitt bästa jag-pratar-klyschor-med-taxicaffisen-humör. Eftersom Mariehamns stad hade julfest så var jag bara tvungen att fråga om det var många körningar. Jag blir så trött på mig själv. En uppenbart dum fråga som borde förbjudas men chaffisen var lika glad som jag och skrattade hela vägen till dörren. En uppenbart nöjd Räka ville sprida lite julglädje och en och annan åsikt angående den nya taxiskylten utanför entrén, vilken jag var MYCKET belåten över. Så tack för skylten. Nu slipper vi bli av med taxin till gamla ragglande 45+ som inte vet bättre än att vänta på sin tur. HA! Rättvisan segrar tillslut!

Födelsedag

Koncentration. Det är musik, och det är djupt! Btw, lavendelblond är den nya färgen!

Piff

Började morgonen med ett 2 timmar långt besök hos min favoritfrisör. Japp, det sista piffningen före en efterlängtad sjöman kommer hem är nu klar. Lyxen fortsatte ända vägen till posten där mina vintagestövlar låg på en hylla och väntade. Jag anser helt och fullt att jag är värd lite lyx efter det senaste läsårets slit och släp. Och efter en lång hårbottenmassage är jag nu redo att plugga lite artiklar för att imorgon ägna dagen åt jobb på kirran och födelsedagspartaj hos Magnus. Har redan nu börjat upprepa mantrat cocacola på krogen, cocacola på krogen...Kära vänner, jag är INTE intresserad av en upprepning av blåslagna knän och ågren långt in på nästkommande vecka, så där av mitt mantra. Någonstans där inne finns det en röst som ekar : act your age...

Smärtan sitter i stortårna

En dag i Stockholm med julshopping. Lustigt nog kommer man alltid hem med mer till sig själv än vad det var tänkt från början. Men till mitt försvar kan jag bara säga att ja så är det när en helt ny typ av kläder faktiskt sitter bättre på än vad de brukar. Yeeiiih.
Har dock jävligt ont i fötterna och är väldigt glad över att vara hemma i tryggheten igen. Nu säng. Natti.

Wooow

Jag börjar få flyt på avdelningen. Jag kan hjälpa den som har ont men är helt jävla kass på att hjälpa nyblivna föräldrar. Gör det enda rätta och håller en låg profil. Ja jag är verkligen dålig på sprojlans nya små människor. De är så mycket lättare att ta hand om när de inte just precis sett dagens ljus. Jag menar, sunt förnuft kommer man långt på men det här, det är beyond det sunda förnuftet. Nej Räka, det här är verkligen inte ditt starkaste ämnesområde men än en gång...jag är ändå lycklig över att få pyssla på min egen planhalva. Idag är jag nöjd och lite glad faktiskt.
OCH en stor fanfar i mässingsbasunen riktas speciellt till Kôrvens lilla pølse hon just satt till världen. Jag säger det bara en gång; Kristinehamnarna är ett folk som så småningom erövrar Sverige. Sug på den ni! ABF/Cantabile-generationen regerar.

Blonda lockar förvirrar

Tänk att man kan halvera is-skrapningstiden bara genom att vända skrapan åt rätt håll. Hade önskat att någon hade droppat den informationen ett par vintrar före. Ja nog är man blond alltid.
Uppfinning som önskas till julhandeln:
En isskrapa för framrutan (insidan)! *Tänk Spike i sin bil* (noll sikt!).
True true (i dubbel bemärkelse)!

<3

Ja herregud säger jag bara. Finns det plats för något annat än kirurgisk vård och kärlekstrånande i min vardag? Svar nej. Man tar det tråkiga (alla måsten) och mixar det med hopp om ett jävligt skönt jullov med min favoritkille. Studiemässigt så tror jag att jag och L är på väg mot ett genombrott. Vi kom i alla fall underfund med att det kan vara klokt att få bakgrundsfakta före lektionsplanen kan börja utformas...Sitter nu med åtta vetenskapliga artiklar framför näsan (eller åtminstone lagrade i datorn) och en bekymmersrynka i pannan.
Imorgon är det handledarbyte vilket innebär att ännu en ny person ska bedöma och guida mig genom mina sista dagar på BB/Gynavdelningen.
Har idag lärt mig några nya begrepp som kanske kan ge mig ny förståelse på morgonrapporterna. Läs och lär:
Exempel 1
G3P1 (3 graviditeter, 1 barn)
Exempel 2
39+2 (39:e graviditetsveckan+2 dagar)
Exempel 3 JA, det är faktiskt 40 veckor i en normal graviditet. Bra! Då kan man sluta tro något annat.
Har även förhandlat mig till ett ex av Läkemedelsboken. Hårdvaluta för en student. En får tacke!

+ 23 dagar

Men shit vad det ska snöa! Åkte till jobbet i en snödriva på hjul (men det gick det med). Lider annars av en namn-demens som tydligen även infekterat andra kognitiva förmågor. Kommer att med stor möda och stort besvär försöka vispa ihop lite vettig pedagogik hemma hos L.
Matlagning, glögg, pepparkakor och psykosomatisk smärtproblematik står på lördagens agenda.

Morgonstund & ljuva toner

Den är gammal men den håller ännu! Lite pep-musik före ett pass på sjukhuset.
Avrundar med Peter Björn and John's Young folks...Jepp. Humöret på topp!

Rätt nöjd

Galet produktiv dag med Tommy Körberg och julförberedelser. Jag vet att det bara är den 1:a idag- men jag ÄLSKAR jul. Har man inte extremt mycket tid så måste man vara effektiv när både kropp och själv är på G. Min lediga dag var en riktigt bra dag.

RSS 2.0