Dag 1, Check!

Dag 1 avklarad och jag har överlevt. Sprang på klasskamrat Tina på vägen till omklädningsrummet och slapp därför det pinsamma misstaget att byta om i herrarnas. Hittade rätt dit, men fel hem. En väg jag cyklat så många gånger förr kan se väldigt annorlunda ut. Cyklade därför fel 3 ggr. Det är bara jag som lyckas med något sådant. Imorgon upp kl 06.00. Hu!

Kirurgi

Okay, nu ska jag om några minuter hoppa på guldhojen och stiga in på Ålands centralsjukhus för att inleda min praktik. Är så nervös att jag är färdig att spy!!!
Mitt största dilemma är: Hittar jag till omklädningsrummet, eller blir det som det alltid brukar bli? En förvirrad människa på vift i korridorerna. Jösses Amalia!

Blabla blabla blä

Nattjobb i all sin prakt. Än så länge ganska lugnt på fronten, och det tackar vi ödmjukast för efter en dag med morgoninfo., tenta a la "Sven 82 är förlamad i sin vänsta arm och frågar dig varför du ska mäta hans blodtryck- vad ger du honom för svar?" , OCH en eeeeextremt långdragen föreläsning/möte med ÅHS överskötare. Kanske dags att lägga korten på bordet och upplysa de 5 pratglada att 120 min utan en bensträckare får en att ifrågasätta meningen med livet. Efter 100 min (stirrade blint på klockan) kände jag paniken komma krypande, men eftersom jag smet från morgonens info efter jag fått nog kände jag att jag snällt fick sitta tiden ut. Verksamhetsberättelser och detaljrikedom som heter duga gav inte mersmak, utan huvudvärk.

Expect the best

Vi har inte ens påbörjat höstens praktik förän vi ska planera för våren. Deadline 10/9. Medicinpraktiken ska helst av allt göras "utomlands" då Åland av förklarliga skäl har begränsat med platser på sjukhuset (knappast plats för alla 22 elever). Vill jag hamna i Hedmark? Vad gör man i Hamar? det enda jag vet om Hamar är att jag har haft två kollegor där ifrån. En typisk småstad, en idealisk plats för barn att växa upp men knappast ett ställe där jag ensam vill spendera 8 veckor mars-maj.
Vilka är alternativen när man inte är intresserad av Mälardalen och Danderyd? Och när ens finska vokabulär sträcker sig till MOI, KIITOS, KIPPIS, OLE HYVÄÄ, VITTU?
Vad gör man när man vet att mitt schema och hans schema förmodligen krockar? Accepterar 4 månader på varsitt håll?
Vad gör man om Erasmus godkänner 3 månader i Oslo? Accepterar 5-6 månader på varsitt håll?
Huvudvärk I'll tell ya.
Helst av allt kunde jag önska att man kunde se det positiva och möjligheterna, för jag vet att de finns där :(

Typ, bah omg

Min underbara 14-åriga lillasysters lite smått obegripliga men fantastiska bubbelgums-status på FB. Läs och njut!


"Liksom, palla skolan igen liksom lol O_o alla bah typ e as dryga, o madde e typ helt cp i sin fjortishjärna! orka! hon liksom bah typ e jobbig o man tänke liksom bah typ lol på henne liskom, hon e ju typ helt körd i huvet liksom, typ, wtf?! omg! O_O... vem vill liksom va med henne ffs? hon e liksom bah såååå jobbig! O alla i typ hela klassen typ hatar henne, för att hon e så jääla jobbig aså!! :O omg liskom typ!"

Tydligen var hon inte helt seriös. Jag är smått besviken men det är samtidig väldigt väldigt roligt!

Häj!

Imorgon har vi gått in en ny fas. Jag anar ett vuxenpoäng i fjärran. Vi blir med hemtelefon. Nu finns det inte längre något ljudlöst läge som man ovetande kan ha aktiverat i flera veckor. Jublande glädje för vissa.

Gratulerer med dagen deres!

Känner du någon som just precis blivit mamma och inte vet vad du ska köpa? Här kommer Räkas bästa tips!

http://www.roligaprylar.se/Roekande-Bebis.html


Ht- 09

Lyckades häva mig ur sängen 10.30. Ett framsteg! Idag väntar 1,5 tim grundvård och ett besök till stadens telefonbolag.

.

Det var väl själva fan att man inte kan lägga sig i sängen och somna kl 23. Lyckligtvis hittade jag en dansk dokumentär om en kvinnlig pilot och hennes resa till Afganistan.
En miserabel söndagkväll. Har kommit till insikt om hur mycket 84 dagar egentligen är och jag giller't inte. Vanligvis brukar jag gräva ner mig vecka 4, men det verkar som om jag har tjuvstartat den här gången. Jag säger som den gamle synth-popparen Howard Jones Things can only get better.
Får man sova nu?

!

Psykisk status- Dålig (grät några tårar till "the boat that rocked"). Jag har en förmåga att låta sambons icke helt fungerande msn påverka min mentala hälsa (för stunden). Där av tårar till musikfilmen jag tidigare nämnde. Patetsikt. Jepp.


Skolmotivation
- Sådär. Är inte riktigt nöjd över att ha tenta första veckan.

Hårstatus- Dålig. Önskar att mitt en gång så blanka hår ville komma tillbaka och fästa sig på skalpen. Idag ser jag ut som en nyknullad Hedvig i från A-Ö, med ett uns av Bröderna Lejonhjärta's Jonathan's rullborstefönade lugg. Eller vänta nu. Jag har ju Jonathans frisyr helt och hållet. Kanske man borde börja sova med hårnät?

Kattamor

Hundmänniskor. Denna arma grupp Homo sapiens som lever för sina hundar. Att kl 05.10 tvingas höra på ett samtal rörande hundar med eksem och allergier är precis lika intressant som det låter. Insåg att det var dags att ta hissen upp till min egen avdelning när jag hade greppat Nya Testamentet i ett desperat försök att göra mig osynlig.
Kan inte låta bli att fundera på om hundarna har högre status än de egentliga familjemedlemmarna. Det ska duttas, fluffas och daltas till det oändliga med de där hundarna. Till vilken nytta? Ja jag har ingen aning. Jag är en cynisk kattmänniska.

S.O.S

" Småfet, värmlandstös i 30-åren, söker dig likasinnade ev. periodrökare från förr. Du ska vara förstående, snäll och ha överseende med att jag ibland glömmer att ringa tillbaka på utsatt tid (kan i vissa fall dröja flera år). Foto är inget krav"

Jenny D - Har dåligt samvete över att tältet ligger i Oslo, att vi inte sett erat hem och att jag inte vet hur du mår. Jag är en förfärlig människa. Doh!

Johanna -
Var på livets väg befinner sig denna forna storrökande Egon-kock? Du blev mamma. Jag blev student och på den vägen är det.

Linda L -  Jag har helt förlorat tidsuppfattningen. Hur gamla är barnen?

Christoffer - Vad har hänt de senaste 3 åren?

Frida- ???

Listan över vänner jag håller varmt om hjärtat men tyvärr aldrig ser kan göras lång. Jag undviker därför att fortsätta på den eftersom jag kommer att framstå som en riktig hagga.
Om det är någon som har information eller bara känner att det är dags att uppdatera mig lite, vänligen kontakta akkuratnovy.

Klartext

www.youtube.com/watch?v=DhjNiAg7gf0

Ööh, vad sa du?

Har inte gjort något av värde idag (om man väljer att räkna bort 1 st promenad). Är det överhuvudtaget möjligt att vara mer tragisk? Hur som helst, det har kommit till min kännedom att jag suger på engelska glosor. Hur hände det här?  Är hög tid att damma av kunskaperna lite.

Världsklass!

http://www.youtube.com/watch?v=VSdxqIBfEAw


Nyheter I'll tell ya


KIL

"En pojke i övre tonåren har åtalats, misstänkt för ofredande.

Enligt åtalet var det i vintras som han, från sin bostad i Kil, riktade en laserpekare mot två polismän som befann sig cirka 500 meter längre bort.

Ingen av poliserna skadades, men en av dem blev enligt åtalet bländad."

 

(ur nya wermlandstidningen 20.08.09)

 


Dag 3

Jag har såå tråkigt. OOHH!
81 dagar kvar OCH internet fungerar inte den här resan heller. Är det inte gemensamma satelliter så är det skypande filippinare som drar ner hastigheten. Jag blir helt mongo på det här!

Gimmå's gaddning

Inga blåbär plockade idag. Måste ha varit sinnesförvirrad. Gick däremot ut och rastade mig själv en stund och då slog det mig. Tatueringen vi pratade om igår var: NO BODY'S PERFECT. Vet inte hur det är möjligt att min hjärna kan gräva fram det efter alla dessa år. Vad kan jag säga, vissa efterfester är värda att minnas.

02.29

Sömnlös. Surfar mat på nätet, eller rättare sagt bärsorter. Ja jag är ett freak. Ett hungrigt freak. Kanske man ska plocka blåbär i skogen här bakom imorgon. Kan man göra det ensam? Nej jag tror jag låter bli...Eller? Måste äta något nu. Gröt kl 02.30? Är det bra?

Grisfest

Vad det beträffar sambons rederi så har jag inte mycket till övers för dem. Har vant mig med att det aldrig riktigt blir som man har tänkt sig. MEN tackar ödmjukast för att man i ett tidigt skede fått veta att den sedvanliga 10 veckors turen (som aldrig riktigt håller måttet) blivit till 12 veckor. Nu vet jag i alla fall. En får tacke!
 
Det har kommit till min kännedom att det varit skottlossning i min kära gamla hemstad. Undrar bara vem som avfyrat skottet. Säkert en välkänd "local" med 10 kalla innanför västen. Blev samtidigt informerad att "torgfesten" ägt rum med artister som GrisNils (se bild). Vem fan är Grisnils? Gotta love Kristinehamn (ibland).

MoRrN!

Sitter och äter min morgongröt kl 15.30. Skit samma. Jag skyller på obefintlig sömn från föregående natt och njuter lite extra av att inte behöva gå till jobbet. Känner mig något styv av 14 timmar i sängläge.

1

Ett mycket jobbigt avsked blev till två när Air Åland fick problem med tidtabellen. En bra sak med små ställen är att man kan trotsa säkerhetskontrollen och kramas lite till. Lindrar för stunden.
Har fördrivit den första dagen på följande sätt:

1. Dexter*2
2. Lägenhetsstädning
3. Kaffe med Jessica/1 ½ timme på Skype med syrran
4. Dexter*2
5. Tvättande av täcken
6. Strykande av skjortor (!)
7. Dexter*3

Minst sagt en oroväckande produktiv dag. Väntar nu bara på Coldplay-dokumentären på 1:an och ett meddelande från andra sidan.
Fridens!


H-F-F

Hur mycket man än låter bli att tänka på det så sker ändå det oundvikliga tillslut, och idag var det dags för ännu en 10 veckor lång jobbperiod för sambon. För min del så är sommaren nu officiellt över och det innebär samtidigt att skolan väntar. Har jag längtat efter stressen, prestationsångesten och att stiga upp kl 8? Knappast. Nå ja, än så länge är det 7 dagar, en jobbnatt och 1 ½ säsong av Dexter kvar. Sedan kan vi snacka allvar.

Helgens H-F-F bjöd på de sedvanliga drinkarna och välkända ansikten i west side-sammanhang. Valde att undvika att upprepa förra helgens taxivrede genom att ta cykeln ner till Arken. Drog lite "torgrillen-kö-humor" för sur, äldre Selectanställd. Jag kände mig genast mer hemma. Ger du mig lillfingret så tar jag till slut hela armen. Det börjar verkligen bli hög tid att ta pulsen på alla nattanställda som arbetar med fyllemat. Beware!

Frank-frank-bok

Det börjar närma sig den klassiska hej-då-frank-festen. (Carina, du är välkommen att dricka dig snygg eller osnygg i vår soffa på lördag runt kl 19). 10 veckor hemma känns kanske som en evighet för vissa, men det känns som ett ögonblick för mig. Jag har nu exakt 4 dagar och en jävligt tidig morgon på mig att göra ett så bra intryck att det varar ända in i början av november. Jag inbillar mig att ett bra hejdå är lika viktigt som ett bra hej. Jag är bättre på hej än hejdå.
1 ½ vecka till skolstart. FUCK!

Suck

Whooa! Sista natten. Har inte riktigt hittat stinget än. Vill bara lägga mig ner och sova. Tanken på att jag ska behöva hålla mig vaken till 09.00 gör mig inte direkt berusad av lycka. Dags att slå bort alla negativa bitterfitte-tankar och än en gång träda in i min yrkesroll. I love that!

Att göra eller inte göra? Det är frågan!

Går en lugn natt till mötes. Det verkar som om sömnen äntligen har ryckt tag i mina 20 (?) individer på avdelningen. Nu väntar den otroligt medryckande uppgiften att röja bland medicinkopparna. En syssla som jag placerat på min "hat-lista", tätt följd av att sätta i en ny påse i sophinken.
För hur kommer det sig egentligen att det är de riktigt banala sakerna i vardagen som framkallar mest ångest?
Några exempel på göromål så får Räka att frysa till is:

1. tvättvagnen - när den rullar fram i korridoren befinner jag mig gärna någon annanstans. Mycket gör jag, men det här unviker jag om möjligt.
2. soppåsarna - jag hatar dem, men jag byter dem.
3. kaffevagnen/kvällsmålsvagnen - är ofta en hysterisk tidpunkt när all personal springer kors och tvärs med mediciner, smörgåsar och skramlande kaffekoppar. Jag gör det, men jag gille't inte.
4. morgontidningarna - jag är dålig på att dela ut dem. Jag försöker nog, men glömmer dem allt som oftast. Undrar varför?

Som sagt...det är de mest banala sakerna som framkallar ångest. Jag tröstar mig ibland med att det inte bara är jag som lider helvetes kval när jag står dubbelvikt över soppåsen. En kollega till mig berättade att hon ansåg att det mer eller mindre kunde ses som ett djävulens påfund att brygga kaffe. Det är inte bara jag alltså!


Skit också!

Hallå där!? Vem var det egentligen som skulle ställa klockan? Två svettiga typer vaknar klockan 17.05 och räknar snabbt ut att det är 3 timmar och 20 min till nästa nattpass. Jag är sprudlande glad!

Jo jo

När vet man att man gått från sorglig till patetisk? Förmodligen när man blivit raderad på Facebook och inte fattar vinken. Jag känner ingen ånger utan snarare lättnad när jag för varje "varför-mail" inser att han är påväg att förvandlas till 2009 års Christer Pettersson. Ja det är nog så...en gång stalker, alltid stalker.


12:18

Så var det dags att tjäna sitt levebröd igen. Fyra nätter den här veckan. Passar samtidigt på att tacka sambon för en smygande förkylning.
Är det inte tandvärk så är det något annat. Gotta love!

Födelsedag

Födelsedagsfest hos Carina och ett besök på stadens uteställen. En bra kväll fram till kl 03.00 då Arkens entré förvandlas till ett slagfält av Guds nåde. En arg Räka försöker febrilt fånga förbipasserande taxibilars uppmärksamhet. Nix. Du ska va 45 år, kvinna och ordentligt överförfriskad om du ska lyckas. Efterlyser taximoral.

Morn'

Morgonkaffe framför SVT's morgonsoffa/fredagspanel. Jepp, jag är 30 år och jag ser gärna på nyhetsmorgon.
Och...Kjell Eriksson är förbannat rolig.
Imorgon vankas det fest igen. Carina är den som ska firas. Frågan som poppar upp i mitt huvud är: Ska jag fösöka tagga ner när klockan närmar sig 02.30, och istället hoppas på sista dansen? Ja, jag ska göra ett försök!

Utepils och ett enkelrum

Sommaren har åter kommit till Åland (detta paradis i solen). Nakenbad i Skag och svanhopp från klipporna vid Falkberget. Inte helt nöjd med maneter som simsällskap, men jag känner ändå hur naturisten inom mig har vaknat ur en 30 årig dvala.
Hur avslutar man en så fantastisk dag på bästa sätt? Jo, man försöker greppa semestern vid pungen och sänka sig till en nivå som bara en svensk turist klarar. Sagt och gjort. En glad skara samlas på Indigos uteservering och låter drinkarna komma i en jämn ström. Vad är det vi firar? Jo, att det är tisdag såklart!
Från Indigos uteservering till Dinos. Räka cyklar till Select med carina för att trycka i sig lite nattamat i form av två korvar (som tillfälligt stoppar illamåendet). När vi återvänder till festplatsen stiftar vi bekantskap med den ökände As-Lars, som utnämnt vårt bord till det enda rätta stället att sitta en tisdagskväll i augusti. Frank skickar här i misstag ett sms innehållande en historia om As-Lars, två råa ägg och en sexincident till min kollega Carina, och inte den Carina som sitter en meter bort och var den tilltänkta...
Kvällen avslutas med en cykeltur och ett fyllegnabb, varpå Räka sover själv i sovrummet och Frank checkar in på Hotell Arkipelag (aka Arken). Frank kommer hem med taxi kl 08.00 och har så spenderat exakt 3,5 timme på sitt fina hotellrum, dryga kilometern från hemmet. Ska i ärlighetens namn säga att jag varit helt ovetande om detta.
Vi är åter vänner, men Räka (som tyvärr startat bråket) har en hel del fjäskande att stå i den här veckan. Damn it!
Men avslutningsvis måste jag ändå medge att det var en förbannat trevlig tisdagkväll. Vänner, semester, en uteservering och ett hotellrum.

Åland-Kristinehamn 1-1

Föregående vecka fokuserades enbart på min mycket onda tand. Fick en jourtid ett par dagar efter det begynnande helvetet, sjukskrev mig och fick tandjäveln utdragen. Smärta i dagarna 8. Väntar fortfarande på att bli symtomfri.

Hade mor och styvfar på besök i helgen. Spenderade helgen ute hos svärföräldrarna. Bastu, rödvin och "lära-känna-middag" som utvecklades till "vi-har-känt-varandra-i-hela-våra-liv-och-brister-därför-ut-i-sång" och diskuterar finska glosor. Man kan säga att helgen varit en succé. Jag är nöjd.



RSS 2.0