Tänt va're här!

Rock off's sedvanliga fyrverkeri höll en utomordentligt bra standard i år. Hade glädjen att det här året bevittna det från en balkong i centrum. Oturligt nog var inte alla lika glada. Akustiken är hyfsad här i området och när man är gammal och väcks av ett smärre atomkrig är det många frågetecken som måste redas ut. Kudden och täcket över huvudet bara. Vågar man trycka på larmknappen? Hur är det med det elektriska när "åskan går"? "Vad är vitsen med ett fyrverkeri" undrar någon..Tja, det är la grande finale helt enkelt. Natti natti!

.

Ja om jag inte blåser bort idag så lär jag aldrig göra det. Vad hände med sommaren?

Zzz

Nej. Äldre människor borde inte dela rum. Speciellt inte när de är helt ovetande om att de faktiskt gör det. Vill du undvika tumult, undvik då att placera två individer på i runda slängar 95 år mellan samma väggar.
Har ägnat mina lediga stunder åt att tänka vackra tankar om en vacker pojke, samt åt att finkamma Tradera utan större resultat. Fast visserligen...hittade en läderbody för män till realisation. Kanske det skulle vara något att klappa på en tråkig tisdagkväll?


Fredag

Är man riktigt sugen på att behålla brännan så ligger man på stranden i växlande molninghet och orkanvindar. Jag är riktigt sugen så det var vad jag gjorde idag. Det är skönt att se att mina yngre vänner håller lågan brinnande genom ett regelbundet intag av alkoholhaltiga drycker. Man beundrar verkligen deras beslutsamhet. Imorgon måste det bara bli vackert för då tänker jag banne mig steka!


Ärligt talat?

En jävligt trevlig dag/kväll i finsk-svenskt sällskap! Noterade även att Brolle borde byta frisyr samt minska ned på sminket! Sluta även att stila med din jag -har-just-gigat-handduk så blir vi ännu gladare! Släppte loss finskorna på Arken och cyklade hem efter en mycket misslyckad omvändning av svensk grabb som var i hopp om ett 5 i 3 ragg. No nooo försööök inte komma här med dina kristna värderingar a la kristdemokraterna och tro att du får dig ett nummer bland två tingade och en sval singel, vilka hissat regnbågsfanan! Hade du väntat dig prat om läppstift satte du dig vid fel bord! Vive la revolution! Och btw, är det inte jävligt omodernt att vara emot homoadoptioner när man är född på 80-talet? Idiot!

Puss

Det är visst planer på en lunch med Riikka idag. Ser otroligt mycket fram emot det.
Sov allt för länge idag.. Det är inte lätt att vakna i en normal tid när avancerat hångel med sambon är det som erbjuds om du låter huvudet ligga kvar på kudden. Valet är där med simpelt! Eftersom hångel är en Gudagåva så vaknar också Räka lite sent idag. Tack tack Frank Frank!

Move it move it!

Hade en extremt trevlig dag igår. Sommaren på Åland kommer till sin fulla rätt i goda vänners & Winnerbäcks sällskap. Hoppas innerligt på en repris inom en snar framtid.
Vet inte om jag ska skratta eller gråta åt dagens besked om att kasta ankare utanför Japan. Innerst inne så säger cynikern i mig att det minsann var väntat (kanske inte just det, men förseningen) men å andra sidan så vill flickvännen i mig protestera och påpeka att nä nä, det här har vi inte alls kommit överens om! Vi sa 8 veckor och då är det 8 veckor som gäller och där efter bjuda på en Molotov coctail (givetvis efter att jag räddat min kära från denna djävulsbåt som i mina ögon håller honom gisslan). Supersambon fixar skivan helt enkelt! Ja just det. Det här är min enkla vision av hur det borde gå till (aningens för inspirerad av V vad det verkar). Verkligheten ser visst ut på ett annat sätt. Den består mest av kansken och en jädrans massa väntan. Hopplöst att ens orka styra upp några fritagnings försök. Och ska jag vara helt ärlig så har jag varken tid, kontakter eller pengar...

Tisdag


Måndag

Det är f r u k t a n s v ä r t svårt att vända rätt dygnet efter 1 månads nattjobbande (finns heller ingen anledning eftersom man snart är där igen). Tänkte efter gårdagens salongsberusning att det lätt skulle gå att slänga benen över sängkanten i rimlig tid. Nähä inte det? Upp lagom till middagstid. Så vad gör en liten Räka efter klockan 23 en måndag? Jo hon kombinerar yoga med en stilla kvällspromenad i väntan på att The City & V ska laddas klart. HEY, inga fördomar tack! Jag har faktiskt sommarlov. Jag har rätt att göra annat än att byta från vått till torrt.
Imorgon blir det rödtjut hemma hos Lina och lite Lars på torget.

Rock off

Gårdagens kanske mest alternativa musikinslag...

Passagerare

Väljer av naturliga skäl att citera Kent idag.
"Jag står och väntar på min skjuts
Men jag har glömt bort var jag ska
Så jag flyter bara med
Glider lika planlöst av
Mot en helt ny dag

Vid ett nedbränt stadshotell
Hänger minnen envist kvar
En gång var du min stad
Nu finns inget av mig kvar
Jag är helt säker

Har du den där känslan?
Vilken menar du?
Jag menar den där känslan
Av att någonting avgörande hände
När jag var ouppmärksam
Att någonting försvann

Säg att du förstår mig
Nej vad menar du?
Jag vill att du förstår mig
Så vad menar du?
Du gör det mycket svårare
än det egentligen är
Vad är min tystnad värd?

Jag kunde aldrig stanna upp
Nej aldrig någonsin stod jag still
Jag slängde bort så mycket tid
När jag var ny och generös
Det är väl värt någonting

Och ni som kallat mig er vän
Er har jag lämnat gång på gång
Jag har behandlat er som skit
Och jag ska lämna er igen
Jag är helt säker

Har du den där känslan?
Vilken menar du?
Jag menar den där känslan
Av att någonting avgörande hände
När jag var ouppmärksam
Att någonting försvann

Säg att du förstår mig
Nej vad menar du?
Jag vill att du förstår mig
Så vad menar du?
Du gör det mycket svårare
än det egentligen är
Vad är min tystnad värd

Där inget är sig likt
Fast allt är likadant
När inget är sig likt
Vad är min tystnad värd
När inget är sig likt
Fast allt är likadant
När inget är sig likt
Vad är min tystnad värd"

Skisser för sommaren

Äntligen var det min tur att få se Kent. En upprättelse efter att ha varit för lat på Arvikafestivalen under Isolaturnén typ 1997. Och den här gången var det på hemmaplan.Är jävligt nöjd efter 1,5 timmes skönsång. Det enda jag saknade vansinnigt mycket var en arm runt min midja. Lyckan är inte fullkomlig förrän man fått dela med sig av den...

LEDIG

Kent. Nu. Torget! Adjö!

Bilen låter brum brum- uppenbarligen

Det finns inget värre än en arg & morgonsur vårdare. Jag vet inte riktigt om det kan klassas som morgon men jävlar vad sur jag är ändå! Fortfarande är det bilarna eller rättare sagt bilen som retar mig något så innerligt. Att åka fram och tillbaka i en vit nedsänkt volvo längs norra gatan (?) mellan 3 och 4 på morgonen kan väl ändå inte vara så förbannat roligt? Eller är det jag som är en gammal nucka? Jag vet inte vilket men trivsamt är inte rätt ord att beskriva det med. Mr Bult, du är nu överst på min svarta lista och har bränt ditt sista däck för säsongen. Bara så du vet!

Räka rasar!

Seriöst! Idag/inatt hatar jag Mariehamn och alla dess raggare som uppenbarligen tar igen för förlorad tid- utanför min arbetsplats. Trots att man är uppvuxen i Värmland och hyfsat van bultar, volvoraggare, epatraktorer och Björneborgare så har jag tydligen inte utvecklat förståelse för denna subkultur. Bättre blir det inte av att byggplatsen intill huset fungerar som tillfällig toalett för ölstinna  och motorburna individer. Ta era as till bilar och kör till skogs! Passa även på att slänga ut Jerry Williams kassetten när ni ändå är på G.

Riiiiiiing riiiing

Något som förbluffar mig är hur det är möjligt att det varje kväll exakt kl 21.05 kan ringa på alarmet från ett av patientrummen. Varje gång är det samma sak, människan är helt ovetande och halvvägs in i drömmarnas värld. Det skulle ävern förvåna mig om personen i fråga ens kunde se att klockan är just 21.05 och där med ringa tidsenligt och regelbundet. Och vad jag vet så finns det ingen klocka tillhands... Skumt och lite obehagligt må jag ändå erkänna.


Men döööhhhh

Jag ska vara fåordig, men jag har upptäckt ett fenomen. Fenomenet kan närmast klassas som masshysteri och jag borde inte bry mig om det men jag gör det i alla fall. Att nöta sönder roliga saker tills de bara blir till små irriterande myggor. Varför kan det inte bara rätt & slätt vara kul? Varför, varför utvecklas allt till en sekt? Beats me!

Det som skjer det skjer

Lugn premiärnatt och skönt är väl det. Kände inte riktigt för att kickstarta natten på en ny-gammal avdelning med att snöra på mig löparskorna.
Försöker som bäst planera kommande Osloresa med Göril. Det är fruktansvärt skrämmande när man märker hur förbannat dålig ens norska i skrift har blivit. Jag har nu mera ett ordföråd som en gutt på 3,5 år. Grammatiken ska vi inte ens börja rota i. Dock måste jag ge mig en klapp på axeln för att jag fortfarande förstår lika bra, men frågan är vad som egentligen kommer att komma ut ur munnen...Måste preppa mig inför mitt möte med Ingeborg.

V

Tidigare i vår började jag och F kolla in V- 2009. Han var inte alls speciellt imponerad och jag var själv lite besviken över hur lama ödlorna var, men jag är ändå redo att ge den nya serien en chans. Gjorde där emot klippet att få tag på gamla säsonger och banne mig! Det är fortfarande helt suveränt! Okay, jag ska väl erkänna att animering etc tagit ett gigantiskt kliv framåt på 26 år (skamligt vore det annars) men storyn håller helt klart än idag. Ett plus åt besökarnas outfits. Sambon köpte för övrigt liknande brillor i staterna härom sistens, dock helt ovetande om hur kult de är. 

Transport

Resan hem startade 06.30 vid macken i Nybble. Där efter lite häng på stationen i Krhmn med sällskap av Kents nya platta. En helt okay resa med buss på grund av Räkas ständiga nickande och sovande med vidöppen mun. Jag stängde den någonstans vid Hammarby sjöstad. Intet nytt och spännande i den stora staden men dock en överfull transfer till Kapellskär. Folkilsken efter 6 timmar av kollektiv transport möts jag av en invasion av svenska turister som bestämt sig för att hamstra alkohol på den exotiska Rosella. Uj uj en festival av allt för små tights på allt för frodiga kvinnor samt 1 miljard crocs blandades med öllådor och ett allmänt virrvarr av "20 cent är 2 kronor". Jag blir gaaaalen på högsäsongen. Det som svider mest är att jag om två veckor måste uppleva samma skit igen. Hör jag "Gå och fiska" en gång till så kastar jag mig i livbåten och försöker paddla mig iland. Jepp. Så får det bli!

Sommarfest med Bråten 1, Bråten 2 & 1 familj


Kilsviken


Ack Värmland du sköna

Ibland känns det rätt med sliskig Bufféfrukost, ibland inte. Idag var en dag som det inte kändes rätt. Lite folkilsk som man är ibland, eller rättare sagt har problem att äta med okända människor, är det extra känsligt om man hamnar bredvid en granne man ogillar. Jag ogillade min bordsgranne skarpt. Kvinnan såg ut att vara en livs levande Amerikansk bag lady (dock utan tillhörande kundvagn) vilken läsken har tagit sitt fasta grepp om i allt för unga år. Med tillhörande jeanskeps blir allt komplett. Nog får hon äta sina ägg och skölja ner dem med en ljummen Lapin Kulta kl 07.30 om hon vill det men att låta mig kika på det kvarglömda Aftonblad som låg på bordet gick minsann inte för sig. Där visade hon direkt att jag gått över gränsen när hon la kepan över helgens väder och så var det slut diskuterat med den saken. Härliga morgon!

Det visade sig senare på min resa att min tågkupé gästats av Anders Lundin (något man inte direkt höjer på ögonbrynen åt iof) och att denne Anders även stiger av på samma station som mig. Frågan man ställer sig är: var fan ska Anders Lundin giga ikväll? Stackarn såg om något vilsen ut och jag förstår honom. Hade det inte fallit sig så att han tillslut valde att ta gitarren under armen och knata i riktning mot Statoil så hade jag frågat om han behöve hjälp eller lift. För ärligt talat. Hur lätt kan det vara att bli strandsatt på Kristinehamns järnvägsstation? Allsångs man eller inte...

Mat med familjen och där efter en oväntad fotbollsmatch på bygdens fotbollsplan med just bygden. Vet inte om man kan säga att man ägde planen, men jag gjorde mitt yttersta för att hålla tempot uppe.
Avslutar med ett kvällsdopp i Kilsviken aka Vänern med lillsyrran. Hade planerat att sitta som passagerare på syrrans moppe, men efter mammas varnande ord om att det går för hårt i rullgruset och syrrans protester fick det bli bil. Livhanken kan man deala med i ett senare skede.

morgonstund

Undrar hur många veckor det dröjer innan jag blir den mest hatade sommarvikarien i manna minne? Det är svårt att läsa av folk som just precis stigit upp ur sängen och inte alls vill sitta där de sitter. Jag är nog tyvärr lite av en åsiktsmaskin och kan en vacker dag bita mig själv i röven, men det är ett senare bekymmer. Nu är det långledigt. HURRA!

Yeah yeah

Sträng åtföljs av "Jag tycker synd om den där pojken du har skaffat dig". Ursäkta? Pojken jag har skaffat mig? För det första har han skaffat mig lika mycket som jag har honom och för det andra så vet jag inte om jag just åldrats 30 år när jag hör mig själv säga "Det där. Det var fult sagt".
Som sagt, ingen dag är den andra lik och vad som är bra i den ena människans öga är inte alls lika bra hos den andra. Jag är Good Cop vs. Bad Cop- allt i ett litet paket med Kristinehamn tryckt över bröstet. Jo jo jag är Sköterska 666- med rätt att veta hut (uppenbarligen).

Sista natten med gänget

Födelsedagsbarnet hade sparat en liten tårtbit speciellt till "nattan". Otroligt omtänksamt. Motiveringen var: du är ju så gulliger och söt. Känns bra med tanke på att jag strax efter fick höra "du behöver ju inte vara så sträng" av en annan...Som sagt. Omväxlande.

???

Det är hemskt när tålamodet tryter. Lugnet behålls men man börjar istället prata stötvis. Lite JAHA-VA-ÄR-DET-NU-SOM-DU-VILLE-HA-HJÄLP-MED-SOM-DU-INTE-KUNDE-SÄGA-NÄR-JAG-VAR-INNE-FÖR-5-MINUTER-SEDAN-aktigt. Lite uppgivet. Lite mer tydligt och konkret.
Det är de mest otroliga sakerna som man ska förväntas ordna. Sådana saker som faktiskt inte ens en Gud skulle kunna fixa. Tar man verkligen en diskussion om att stänga ett redan stängt fönster? Nej man gör inte det för det finns inget att diskutera. Jag ser att det är stängt med du vill att jag med våld stänger det. Ett klassiskt exempel på saker som bara är och inte går att göra något åt... Kan jag stänga av värmen i en madrass utan inbyggd värme? Nej det kan jag inte heller. Tyvärr.

Tisdag

Överallt pratas det om värmerekord. Varmaste sommaren på Åland sedan 2004. Ja jag kan bara skaka på huvudet och skratta åt att det är så mycket ironi i allt ihop. Nog för att den där vattenskotern inte riktigt vill gå felfritt en enda gång, men ärligt, han kunde ha kört så mycket så att han skulle kräkas. Och jag, jag hade kunnat sitta bak på och njuta av skärgård, galet höga vågor och vind i blondinrufset! Min första åktur var det 15 grader i vattnet. Nu är det 23. En märkbar skillnad om ni frågar mig. Jag hoppas bara att det vackra vädret är lika förtrollande härligt hemma i Värmland i helgen. Planerar nämligen att packa bilden full med systrar!

Lilla lilla syster


Solei? Oui oui!

En natt i tropikerna minst sagt. Termometern visade 21 grader kl 3 och i trots att alla fönster står på vid gavel märks ingen svalka. Hälften av gänget följer min linje och låter huden andas och den andra hälften myser långt under täcket i sina yllesockor och fleeceplädar. Det är visserligen ingen hemlighet att äldre har nedsatt perifer cirkulation, men att ett par svala fötter inte ses som en välsignelse i detta svettmaraton går över mitt förstånd. Mitt viktigaste arbete under dagar som de här består av att servera dryck och vända den svala sidan nedåt mot kroppen. Trots värmeslag och uttorkade vårdtagare så måste jag ändå säga att det här är den härligaste sommaren på länge! Exotisch!


23:17

Det är varmt. Jag har en klänning på som får mig att se ut som en barnhemsföreståndare från 50-talet och jag skulle helst av allt vilja låsa dörren och gå på en kvällspromenad. Bestämapan har bestämt sig för att röra om lite i grytan och inte falla in i gamla mönster. Att predika för morgonpersonalen om dynamiken inom vården gick tydligen inte hem hos alla. Jag är ingen übermänniska och jag vägrar låta gammal dammig praxis styra mitt sätt att arbeta. Frågor på det?

Hey!

Efter gårdagens butterhet över diverse tidsskillnad fick jag faktiskt 2 samtal. Det senare framåt morgontimmarna. En liten gest som betyder massor i min lilla värld. Diskussionen kretsade mest kring om det är moraliskt försvarbart att gå på strippklubb på hamntid. Vi kom fram till att det nog var så ändå (den där super-mega porrstjärnan fick väl helt enkelt klänga runt sin stång då), meen självklart inte förän Räka försäkrat sig om sin rang på bästa-flickvännen-i-hela-världen-stegen. Jag belönade mig själv med högsta betyg- fick medhåll och kände mig genast stark, ung och frisk! Tänk hur det kan gå! Med ny (om något falsk) känsla av vitalitet tog jag mig ut på en rask promenad och ett dopp i havet. Rastlös som man är kan man dock inte ägna mer än max 1,5 timme i den stekheta solen bland extremt finsktalande barnfamilj. Ei!

Idag välsignar jag och min syster L röda tånaglar. Varför har man inte gjort det tidigare? En sann glädje för skrumpna fötter som annars bara ser ledsna ut i unkna eccosandaler med kardborreband. Benar även lite i begreppen kvinnlighet. Kan det vara så att kvinnan är påväg att flytta in väster ut? Och min nyupptäckta förkärlek till R n B och sliskmusik gör mig både road och lite överrumplad. Kan det verkligen vara jag? Vad kommer här näst? Vitt vin och räkor?

Dags att jobba lite...

Pffffffff

Jorå..Ett par lediga dagar var det. har sysselsatt mig med utomhusaktiviteter.
Glömmer varje gång hur värdelöst Amerika-rutten är. Tidskillnad+nattjobb = inga telefonsamtal och inga telefonsamtal betyder missnöje. Psyket nöjer sig inte riktigt med två meningar på msn..dessvärre. Jag låter denna bild symbolisera vad jag anser om den saken.

Garage

Det har kommit till min vetskap att mitt favorithäng stänger 4 december.  Garage är i och för sig en ganska skabbig klubb för inbördes beundran men det är också där som den mest genuina av vänskap har formats mellan dyr mellanöl och stroppiga bartender-brudar i 60-talsfrisyrer.
Det är egentligen inget märkvärdigt. Bara ett ställe att fördriva tid som inte finns med pengar man egentligen inte har tillsammans med människor man aldrig träffar och skatta åt människor man absolut inte gillar.

Höjdpunkt: När äldre kvinna i leopardkläder i vredesmod hävde en man över bord och ölglas på uteserveringen...very classy indeed.

Trist.


Hoj hoj

Har fått saker uträttade idag. Som deltidsanställd assistent (oavlönad) har man en del uppgifter. Viktiga uppgifter som att hålla koll på lediga garageplatser för familjens fordon, hämta paket signerat e-bay och slutligen föra hem den vattentäta men inte fullt så vattentäta kameran som varit på reparation. Okay, kameran får vänta ett par dagar till eftersom den verkar ha hamnat i klorna på en slö finsk sommarvikarie. Är det någon som egentligen vet vad det innebär att vara sjömanshustru? Nej det gör ni inte och det är därför jag envisas med att blogga om det. Det blir inte tydligare än så. Hollwoodfruar..pfff.
Är extremt (inte alls) taggad för mitt inhopp på annan avdelning mitt i ledigheten, som egentligen inleddes först igår kväll.
Lyckades ändå slå ihjäl ett par timmar på stranden med min tantsnuskiga bok, vilken för övrigt verkligen förtjänar stämpeln tantsnusk. Tydligen går själva kategorin under namnet "Läkarromaner" och jag vill lova att det var mer än ett erotiskt laddat möte mellan den utarbetade akutläkaren och specialistsjuksköterskan Nadja. Har roman nummer två kvar att förkovra mig i imorgon. På baksidan står det skrivet:
"Lång, mörk och snygg...men hopplös att samarbeta med! Frågan är om han kan välja mellan sin dotter, sitt jobb och den nyväckta kärleken. Och måste han?"

Ja ni hör ju själva. Klart jag måste veta om Eloise och Lachlan fixar biffen!
Jag föreställer mig att Lachlan ser ut lite som den här ariska mannen. Okay, inte fullt så lång och mörk, men det blir fan så mycket roligare läsning. Och som grädde på moset är han en jävel på att göra den oslagbara combon honnör & blue steel. Öva gärna hemma framför spegeln. Det kommer bli STORT på Facebook. Jag löööver!

*suck*

Poff sa det bara! Först var det kul, sedan var det inte längre roligt.
Piggar upp mig själv och er med alltid så fantastiske Dudley Moore. Det kan hjälpa...

gooo morron!

Dagen började bra. Jag fick min tjänstledighet beviljad så nu är det spikat. Oslo here I come! Har även fått mig en date på Winnerbäck den 27:e, samt veta att jag har ledigt några dagar när R kommer från Vaasa.
Tänker nu brygga en termos, sätta på mig bikinin och gå ut och lägga mig på gräset. Vi får väl se om J kommer eller om hon tar grabbarna till Kristet läger på Vårdö.
Aaanyway, jag har min roman morsan köpte till mig på Nybblehallen. Min första tantsnuskbok i Harlequin-serien med titlarna Mitt liv i dina händer & tid för kärlek. Gotta love!
Sambon besöker samtidigt New York. Det är inte för intet att man är lite avundsjuk.

03.50

Livet har en tendens att passera utan att jag ens fattat att det har pågått ett bra tag. Men om jag nu stannar till och gör en lägeskoll kan jag notera att:

Jag bor mitt i ett sommarparadis med vatten i alla vädersträck

- Jag är brun

- Min kärringfrísyr har vuxit ut (glory glory haleluja)

Jag har sommarlov och det är ta mig satan sommar också!

Jag snart ska få träffa mina tjejer (mindre än en månad kvar till synen av alla heroinister vid Byporten & dragspelande cirkusfôlk möter mig)

- Jag har ett par jävligt snygga brallor

- Vår lägehet ser ut som en knarkarkvart

- Jag spenderar 70% av min tid med människor med en medelålder på 90 år

- Jag är beroende av nikotin

Men viktigast av allt:

Jag älskar dig!


Arbeta bör man annars dör man

Kan inte säga annat än att det är skam att vakna 17.30. Två timmar hemma i vaket tillstånd och där efter jobb igen. Jag luggar mig själv hela vägen till jobbet.

Sombrero for 2?

"Vet du om att det spökar här" är det första jag får höra när jag kommer in i kansliet. Hon fortsätter "vi har inte kunnat prata om något annat på hela dagen". Yeah yeah. För de flesta som arbetar med äldrevård är det inget unikt att stängda dörrar öppnas hos sängliggande patienter eller larmklockor börjar ringa i tomma rum och bakom låsta dörrar. Kalla det vad man vill men det förekommer. Om det sedan är tillfälligheter , hjärnspöken eller påstått korsdrag det låter jag vara osagt, MEN när olika äldre börjar beskriva samma signalement på nattligbesökare säger jag nej tack! Är det någon som ska vandra på nätterna så är det nattsköterskan och inte mörka karlar i stråhatt.

Mina norska 100-åringar var lite mer kreativa. Här blandades "de underjordiske uten läppar" (vilka ofta befann sig i takhöjd) med döda människor utan ansikten och en kvinna som varje natt kröp längs golvet nedanför sängen. Inte skitkul att höra att det kryper runt en kvinna nattetid (a la the Ring) inne hos min allra "klaraste" patient , men lättskrämd är jag i alla fall inte. Men visst...om jag någon gång skulle stöta på de underjordiske så kan jag lova att jag jobbat min sista natt. Det är ett löfte!

!

Snoozade från kl 10.30 till kl 15.30. Så lite bra man bara kan tänka sig. Har sytt det där satans överdraget till sängen och väntar på att få kraft att krypa in i duschen och lägga mig i fosterställning innan det är dags för natt nr 4. Gotta love sommarjobb!

Bingobingobingo

Vill att hjärnan ska kyla ner sig lite. Tröttheten bränner i ögonen på mig och det enda jag kan tänka på är hur jag kunde vara så mongo att jag köpte ett kuvertlakan (som givetvis var förlitet och sprack medan jag slet som ett djur för att få det att passa) när jag kan sy ett själv. Borde även sluta fundera på när och om jag ska ligga i bikini eller shorts ute på gräset idag. Är det okay att flasha sig i trädgården eller inte? Förmodligen inte...
Dessa eviga inre konversationer nattetid blir min död.

01.03

Om någon frågar mig hur det är att ha sin man på sjön så brukar jag på ren rutin svara att "man lär sig" och att "det går bra". Det är allmänt känt att människan är bra på att ljuga för sig själv och jag är definitivt inget undantag. Att tro att man lär sig är helt enkelt inte något annat än en överlevnadsinstinkt. Visst går det bra de flesta dagarna men det kan även ibland kännas som om man saknar en arm eller ett ben- men bra, ja det går det minsann...Jo jo, man haltar på bara. Inga konstigheter! 
För när röken skingrats kring martyrskapet så vet jag att han snart sitter hemma vid köksbordet och rostar sina mackor.
Nä, det är verkligen inga konstigheter!

Silencio!

Jag möts av orden "alla larm är ur funktion idag". Alright! Jag kan inte direkt se det katastrofala med det utan ser det istället som en välkommen tystnad- en gåva från ovan. Hade man inte känt till var och varannans nattliga vanor hade det kanske inte känts lika välkomnande men vi är väl proffs?!




JAG ÄLSKAR DIG F! EFTER 3 ÅR & FÖR ALLTID

Gratulerar med dagen gullet!


Surt sa räven om FB

Man har i eviga tider fått höra att man är bestämd, envis, rak, rättvis och lojal. När blev dessa egenskaper enbart negativa? Man kan bra spekulera...
Idag har ett historiskt avstamp avklarats. Inte helt utan ågren och bekymmersrynkor men om Räka ska leva efter sitt manifest och sitt eget inre rättesnöre så var det dags att klicka på x:et. Jag har gjort något som förmodligen får mig att framstå som en fånig moralkaka- Jag ställde ett ultimatum. Jag förlorade.
Är det verkligen okay att föräldrar är vänner med ex.på facebook? Nej, jag anser att det är en förolämpning och även en liten Räka tröttnar på att motivera varför det inte är okay. När blev det så jävla svårt att säga: OK, jag respekterar din åsikt, istället för lägg av och lägg ner? 

Nok er nok!

Tar en paus från arbete. Lutar mig tillbaka i kontorsstolen, lyssnar på Promise kept med Donkeyboy och försöker undvika att andas in spyångorna från skorna som stötvis kittlar mina flimmerhår. Många timmar kvar och jag har verkligen kräk på mina sulor...
Jag är alltså en surfitta som luktar spy. Vem har sagt att det är något dåligt med det?

jo så att dä...

Har luftat mina snickarshorts i sommarvärmen och gläds åt en eventuell strandsöndag med C. Det var ju galet länge sedan sist!

...

Den här veckan lägger vi till en avhakad balkongruta till saker som bara jag kan lyckas med. Vad gör en kvinna i nöd? Jo, ringer svärfar.


Natt

En förhållandevis lugn premiärnatt börjar lida mot sitt slut. Märkligt nog saknar man sitt gull extremt mycket under jobbnätterna. Förmodligen beror det på att min hjärna per automatik går in i något dutti-dutt nostalgimodus och förmodligen kan dutti-duttet komma av en stundande treårsdag. Jepp. Jag är en lycklig och kär Räka och en kär Räka= en snäll Räka. Härligt att vara snäll.

Den senaste Värmlandsturen bjöd förvörigt på:

1 märklig konstutställning
2 dopp med tillhörande kattsimmande i Vänern med 2 systrar
2 familjer
1 vän-kaffe
2 snabba besök hos morfar
5 begagnade cd's (ett försök att återskapa skivsamlingen)
1 par jävligt coola brillor anno 1982
1 grillning på syrrans kolonilott.
1 vinkväll (bonus var den alltid så bakfulla systern med traditionsenlig dagen-efter-spya)

RSS 2.0