God fortsättning!

Har egentligen inget speciellt att rapportera. Jobbar som vanligt mer än de flesta och det innebär som regel att jag inte får speciellt många intryck utifrån. Är inne i någon fas nu som resulterar i att jag får sådant gjort som borde ha gjorts för flera år sedan. Låt oss kalla det "den stora utrensningen". Känner lycka över mina städade köksskåp (man får vara glad för det lilla i livet). Går även otåligt och vankar runt här i huset och väntar på att vi ska börja renovera barnrummet fast jag vet att det inte kommer ske före mitten på januari. *Ivrig*

Morn' da!

God jul alla! Är påväg att göra mig i ordning för att fira min första jul på jobbet och där efter bli ompyssd av svärföräldrarna i de åländska skogarna. Min julstämning har inte riktigt infunnit sig ännu. 
 

Lördag

Är snart påväg till sjukhuset för ännu ett jobbpass. Kan inte säga att jag är speciellt ledsen över att jag måste jobba hela jul och nyår, eftersom jag vet att jag istället kommer ha några dagar tillsammans med familjen efter all julhysteri.   Jag föredrar lugn och ro. Och med tanke på att jag har underbara arbetskamrater så kan jag gott fira in julen med medicindelning och operationer. Just nu är jag bara överlycklig över att jag får sova hela nätter utan kisspauser. Gud hör bön. Drömde för övrigt att jag drack härligt bubblande Cava inatt. 

Mumma

Jamen det där gick väl bra. Den första sköterskan var kanske lite väl stram i munnen. Jag vet inte om 2,5 dl sockerlösning med smak av smält, varm ispinne var någon delikatess men man gör som man blir tillsagd. *snäll patient*. 
 

Syster Kamel

Gräsänka igen. Man vänjer sig aldrig fullt ut, men den här gången blir det i alla fall "bara" 4 veckor och det borde jag klara av. Jag menar, jag har ju trots allt fått ett nytt Sims till PS3:an (yeeeeiiiiy). 
Annars kan det rapporteras om sjukt stora snömängder på Åland. Det är sällan av godo att bo omgiven av en snökanon aka Östersjön. När hela tomten var täckt med ca 80 cm snö rapporterades det att Rudskoga endast erhållit 10 cm...Så nu har jag fått undervisning i hushållets nyinköpta snöslunga och samtidigt förfasats över att taket på mitt älskade växthus gett vika (något som inte direkt lockar till några hurra-rop). Det är en sak om det kunde vara uppehåll i värderleken men när det regnat sedan juni månad finns det lite hopp om att det ska sluta snöa före sent i mars. Gotta love!
 
I denna stund är jag mitt i en 14 timmars fasta. Det är tydligen så att när man är gammal (över 25) så ska man pinas med en sockerbelastning någon gång mellan v 24-26. Jag som för det första hatar att själv vara patient ser inte något underhållningsvärde i att dricka sockerlösning på fastande mage och bli stucken x flera. Men men om jag får välja mellan ett par stick i armen eller att riskera att föda fram en tös på 6 kg så väljer jag att fasta i 14 timmar. Jag har förstått att det är tillräckligt jobbigt ändå. 
Är dock lite bekymrad över att imorgon tvingas entra vågen efter  4 v + en USAresa. Jag vet att det inte blir en trivsam morgonstund med mig och digitalvågen. 
Hämtade förövrigt ut sjukhusets "mammabyxor" från Linneförrådet idag. När brallorna hänger på halv stång är det väl dags antar jag. Jag kan berätta att jag nu mera har vita, typ bootcut (eller jämn vida) och styva byxor med en låg gren och som kronan på verket en äkta camel toe. Komfort är mitt mellannamn. 
 

Jakobsberg

Jul är alltid en speciell högtid. När lucia skrider in på kirurgen så blir jag alltid djupt rörd. Jag vet att mina 6 år på Jakobsbergsskolan lagt grunden för min sentimentala förväntan inför jul. Jag behöver inte nödvändigtvis fira en traditionell julafton men psalmerna sveper in mig i ett nostalgiskt skimmer. Jag minns julkalendern med peppakakor och clementiner, morgonsamlingarna och luciatågen i Baptistkyrkan. Jag hoppas att mina barn får uppleva liknande saker i framtiden. Vem kan glömma sitt första luciatåg i årskurs 1 tillsammans med 6:orna? Det var stort. Nej, in med lite Jesus från Nasareth orgel och Staffan. Jag lovar att du blir en lite bättre människa! 

Hem till garden

Da var det dags att borja packa sig hem. Folk publicerar bilder pa sno och vinterlandskap och verkar bekymrade over detta eviga snoande. Jag daremot valkomnar lite sno och mitt kara, kara hus. Langtar efter att fa krypa ner i ett svalt sovrum. Det var bara det dar med en 13 timmars flygresa som har en formaga att framkalla angest. Sakra kallor (svarfar) menar att Arlanda varit stangt nagon dag under veckan pga ovader sa vi far se om det blir en natt pa Heathrow eller en natt i den egna sangen...

Sawgrass

Gårdagen spenderades på ett typiskt shopping mall. Vi fixade 5 timmar och sedan fick våra ömma fotsulor en liten välbehövd vila på Taco bell. Jag blir helt galen på att det bara får rymmas 20kg i vardera väska när butik efter butik skyltar med helt underbara krämer, doftljus a la keylime pie osv. Och varför är det nästan halva priset på bodyshop grejer? Jag blir helt störd! Väskorna är nu fullproppade med alla tänkbara och otänkbara prylar. Är som bekant fortfarande lite ledsen över kroppshyddan eftersom en liten preppy klänning ser ut som ett utfällt paraply på mig. Jag har istället fått fokusera på det mer praktiska, dvs basgarderoben (så jävlaa tråkigt). 

I restroom my case

Efter att ha bilat genom nastan hela Florida med ett par dagars avslutande lugn i Key West har vi nu inkvarterat oss hos vardparet bjorkstens i Fort Lauderdale. Vi har haft en skon semester och jag har fatt se otroligt manga restrooms langs vagen. "Kissar-jag- inte- nu- sa- sprangs- jag-Henriksson". 
Vad har jag lart mig om USA/Florida? Jo,
1. har jobbar sjukt manga pensionarer (tank kristinehamns mc donalds med inga 75 ar bakom stekbordet)
2. att skoldpaddan ar som den svenska igelkotten och finns overallt (love it!)
3. att maten du bestaller racker till en hel skolklass (manga manga misstag har gjorts pa den fronten har)
4. har du inte korkort kan du likna det med att vara utan ben och rullstol dvs du tar dig ingenstans.  
 
Bast av allt har val varit att temperaturen legat runt 27-29 grader nar snon har yrt i knutarna hemma, men brannan, den lyser med sin franvaro...

katastrof

Jorå, idag har räka en sån där fuldag. Har hittat en klänning som jag inte ser ut som en valross i men den kan jag inte ha i 2 veckor...Försökte därför hitta en till, med resultatet gråt i shoppingshoppingcentret.

RSS 2.0