JULDAGEN


måsten

"Man borde" är två vanligt förekommande ord i mitt vokabulär. Oftast föjls de åt av orden "jag ska bara". Man borde städa (innan lägenheten gror igen, får ben och börjar förflytta sig själv), men jag ska bara riva av en dänga på trummor först...

God Jul så här i efterskott!

Sstresss

Great minds think alike heter det visst. Och hur stor är sannorlikheten att man är påväg att köpa likadana julklappar även i år? Jag trodde jag skulle komma undan med en fjäder i hatten, men icke. Påväg ner till centrum tycker vi båda att det osar katt lång väg. Vi bestämmer att han köper först och sedan får jag kolla på paketet. Mycket riktigt. Det är skrämmande likt min tilltänkta kärleksgåva. DAMN IT! Inte kan ni väl tro att latast i kommunen har en plan B? Nej nej nej. Jag får som vanligt se mig själv besegrad och försöka vaska fram det som erbjuds här, och tro mig när jag skriker ut min ångest från balkongen. DET FINNS INGENTING HÄR!

Arken

Jag har fortfarande inte någon kraft att blogga om fredagens festligheter, men kanske några bilder kan tala för sig själva?

Överjaget

När novembercoman ebbar ut kryper julångesten under skinnet. De sista två veckorna har mina drömmar våldgästats av spöken från en svunnen tid. Sådana saker är svåra att skaka av sig, men jag ska göra mitt bästa.
Ikväll väntar en 25-årsfest hemma hos Magnus. Jag lyssnar på Bängen trålar och hoppas på en snabb återhämtning.

Hybelkaniner

En ny 10 veckorsperiod är inledd. Rutinerade sjömanshustrur världen över lever för att berätta historien om trånande kvinnor som inte kan göra annat än att städa veckorna före sin karls hemkomst. Hur många gånger har man inte hört "Man skulle kunna äta från golvet"? Självklart finns Räka här för att slå hål på alla myter om hur en sjömanshustru fungerar! Prova inte att äta från golvet i vår lägenhet om ni inte räknar damm som en del av kostcirkeln! Sjääälvklart har jag gjort mitt bästa för att röja undan bevisen på att jag är en periodare (en periodisk ungkarl) och på ett lite lagom äppelkäckt sätt försökt framstå som en ansvarstagande vuxen 29 åring. Ingen är perfekt och inte blir jag heller det minsta ledsen när han säger "Älskling, vad risigt du har det" efter 1 timme hemma. För när allt kommer omkring så är det inte dammet runt toalettstolen som avgör hur bra ett förhållande är. Och inte heller det faktumet att jag i panik tryckte in den rena tvätten i garderoben 5 min före jag var påväg till flygplatsen...Min grabb flyr inte för att jag inte är det mest perfekta exemplaret av en traditionell sjömanshustru. Han har bara lite mer tålamod än andra människor. I love that!

Musikhjälpen

Dagens bisarra inslag är när man sitter och ser på sin polare på SVT Direkts Musikhjälpen. Ingen är i och för sig gladare än jag när Henrik sprider lite glädje över den grå vardagen. Har ni möjlighet så kolla/lyssna.

The day after the day before...

Indigo och Arken och en glad trio. Problem nr 1 uppstår när åldern delar upp oss på två plan. Hur fan gör man när 33% av sällskapet vägrar hänga i nattklubben? Ska man verkligen vara så godhjärtad (med samman pressade käkar) att man leende väntar på the Moonlight band och deras dansbandsorgie? NEJ verkligen inte! Man väntar snällt på att  de 33% ska bli uppbjudna till styrdans och låta de kvarvarande 66% smita en våning ner. Sagt och gjort. Arken bjuder inte på några överraskningsmoment, men öl och en möjlighet att vara bland folk utan att vara klädd i vita nylon/lycra/bomullsbrallor och en vit jacka med allt för stel krage. Så 1-0 till Mariehamn by night.
Lämnade finskorna kl 02.15 och hoppade på min höga cykel och vinglade hem. Några stavfel på msn senare och ett fylle mess till Göril (mirakulöst nog är min norska så mycket bättre onykter) låg jag i sängen och gruvade mig för kommande arbetspass. Upp kl 11 och kände att formen va a-okay. Den var inte lika ok på jobb vill jag meddela. MEN vad gör det när det va min sista dag? Ha överseende med mig! Övertrött och trögtänkt har jag klarat mig igenom denna dag. Nu är det frilans som gäller och på tisdag får jag kärlek. En sådan där fin kärlek som vuxna tycker om. Gotta love!

Lördag

Har haft en natt med insomnia igen. Vad är det egentligen som får en människa att gå igenom ett helt år på 6 timmar? Ju mer man grubblar ju sämre mår man. Som sagt, juletid är det dåliga samvetets tid.
Upp på jobb i ottan efter att ha kollat på klockan och konstaterat var 06.28. Ålands Lucia var på besök och det va febril aktivitet på avdelningen. Lucia är en av mina favoritdagar och efter sången klingat ut var det dags för Räka att plåga sina kollegor med julmusik (heeela dagen).

När människor dör, slutar eller känner sig extra givmilda vankas det tårta eller godis. Jag slutar imorgon och har nog sett till att Mellangårds i alla fall klarar sig i två skift med insulinbomben från Kantarellen. Självklart medföljer det obligatoriska Tackkortet. Istället för tack, lycka till, fånga dagen, eller något annat småborgeligt har jag valt ett kort där en tecknad kossa ligger på rygg på en äng och texten lyder: Fritt fram för frihetens fröjder! Passar mig perfekt!

Köpte en ny hårfärg idag. Varför i hela friden tror de att vi konsumenter nöjer oss med en teckad bruttas före och efter bilder?
Ikväll har jag blivit mer eller mindre tvingad att fara ut på krogen. Vi får se hur det blir...imorgon.

What a party

BLOC PARTY BLOC PARTY BLOC PARTY har ett nytt album. Jag gnider mina händer av vällust! Inte behöver jag något annat än mina husgudar inte.

We are family

Jag är ledig. Så underbart kan livet vara ibland. Idag ser jag på Greys Anatomy (jaa jag vet Linda, det är bra. På riktigt asså) och funderar på varför människor är så jävla fåniga. Patetiskt är just vad det är. Nå ja, Räka har både munkorg och strypkoppel. Var glada för det. Men ingen kan hindra mig från att himla med ögonen offentligt..

Tjock tjockare fet

Kom precis hem från min sista TBE vaccinering. Förväntansfullt bad jag om att få ställa mig på vågen (denna gång en digital sådan) och nog är det skrattretande att mina motionstimmar resulterat i +0,7 i vikt! Ha ha ha ha! Ja va annat kan man säga än att Räka nu väger 65,2 pannor! Gotta love!

Gårdagens adventpoesi

Sorry Linda. Glömde skriva andra versen, men här kommer den:

" När andra ljuset brinner är snart lucia här,
   hon bjuder oss på kaffe och bud om julen bär"


Storstädning pågår. 10 veckors ingrodd ungkarlssmuts bör elimineras före sjömannens hemkomst. Lika bra att börja i tid. Jag är ju trots allt inte direkt känd för mitt sinne för ordning. Längtar efter att vakna till nybryggt kaffe. Snart, mycket snart...

wooooowoOO

Grattis Finland på er självständighetsdag (nationaldag)! Har tömt en halv flaska av mitt favvovin och konstaterat att själv faktiskt är bästa dräng. Efter 3 timmars sömn och 13,5 timme på jobb är jag förvånandsvärt pigg/berusad.
Damn it!
Vi glömde att ta ner flaggan! Aj aj aj...

Du har ett nytt meddelande

Fick ett meddelande idag där det stod:

"Vet du om att Depeche mode kommer till Arvika till sommaren, den enda svenska spelningen. Puss"

Jag måste säga att jag har världens bästa familj, för messet var signerat min mor! Jag känner fest och glädje. Och om jag riktigt koncentrerar mig så kan jag känna känslan av ett smockfullt Vintergatan i den värmländska sommarnatten! Enjoy the silence och räkna med Räka.

?

Gjorde ett fånigt test på Facebook och fick till svar:

"Is the worst thing that u can get. U have many bad things and everyone hates u"

Som sagt. Det var ett fånigt test.



Pingpong

Drömde i natt att jag hade groteskt stora hängröst. De var så oformbara att det var något rysligt ledsamt. Minns fortfarande hur jobbigt det var att stoppa in dem i en BH. Trauma delux! Vet inte riktigt vad en seriös drömtydare skulle säga om det här, men jag försökte såklart få en åsikt på jobbet. Men utförliga förklaringar och viftande armar delade jag med mig av min rädsla för pingiseffekten. Jag blev inte något klokare, men jag gav i alla fall fikabordets bisittare ett visuell show a la Räka. Är det  månne en 30-årskris som lurar bakom knuten?

STKHLM

Igår drog jag till med en dagstur till Hufvudstaden för att möta upp syrran och försöka göra några julinköp. Det blev några sådana, men givetvis nästan uteslutet till mig själv. Helt enkelt en trevlig dag med systrarna Henriksson. Självklart ska den avrundas med ett skrikande barn i kollektivtrafik. Vad sitter på min hata-lista? Ja gissa det ni. Nu ska jag ta ett glas vin och se på Gossip Girl. Kultur? Ooh yes.
Natti natti!

Välkommen

Känner mig mallig. Idag kom brevet från högskolan och en efterlängtad bekräftelse på min plats i klass VA 1. Välkommen till sjukskötarutbildningen Räka! Det är med skräckblandad förtjusning som jag slänger ett getöga på litteraturlistan. Let the games begin!

Debabtten om juleljusen är långt ifrån avslutad. Nu har frågan spridit sig som en löpeld över världens alla hörn och in i de åländska stugorna. Ingen har väl tidigare ägnat en tanke åt en så liten obetydlig sak som en adventsljusstake. Äkta män och fruar granskas nu noga...
Än så länge är det jämnt mellan de två lägren.

Höger eller vänstertrafik?

Har fått avrunda denna adventsnatt med två av mina absoluta favoritmänniskor (Honken och Råland)! Och jag vill inte låta det sista ordet om från vilket håll en adventsljusstake egentligen ska tändas vara sagt. Jag förväntar högaktningsfullt att min lilla skara bloggläsare deltar i denna julens hetaste debatt. Från vänster eller höger? Gör din röst hörd och bli belönad med god karma!

RSS 2.0