What goes around comes around

Vad är det värsta som kan hända? Förmodligen att båten är försenad ytterligare några timmar. Och eftersom det värsta inte får hända så gör det garanterat det. Har många gånger varit inne på min vacklande karma och jag kan ärligt inte påstå att jag den här veckan har gjort något för att bättra på den. Tror snarare att mitt misstag att rapportera till dagpersonalen att man i övre medelåldern dessvärre fått på ett damnattlinne istället för en nattskjorta, kan ha gjort saker och ting värre. Jag borde ha ägnat min tid åt att rädda djur i fara och hjälpa vänlösa små borttappade barn att hitta hem...Vad gjorde jag? Jo, kollade på House. Förlåt mig!

Zzzzz

En relativt lugn natt. Man ska inte bli rädd när det sitter en ensam själ halvt påklädd i en knut kl 01.00 och har misstagit natt för dag.

Hmf

Den ondskefulla städaren kom aldrig på jobb, blev därför en tyst och lugn rapport utan onödiga hot om handgemäng. Vaknade 13.45 av ett samtal från älskad sambo som inte helt otippat hade dåliga nyheter. När man hör orden "det bara strular" så vet man instinktivt att något är påväg att gå käpprätt åt helvetet. Jaha båten är försenad!? Jaha den kommer in först vid midnatt!? Ja men då så...Då vandrar jag avenyn upp och ner i 6 timmar till jag får ett klartecken från skepparen då...Eller så våldgästar jag Johanna i ytterligare x antal timmar. Jag tror jag väljer det senare alternativet och hoppas på att allt löser sig.

Nej nej nej

Snart mycket snart får man dra täcket över huvudet och sova. Håller tummarna att inte världens mest högljudda städerska kommer på jobb om 20 minuter och bryter denna morgonstillhet som råder på avdelningen. Vill minnas att jag på mitt senaste pass hotade att strypa henne inför dagpersonalen. Något labil.
Ska sanningen fram så smäller det om det upprepas idag.

Ge mig!

Jaha så var det mörkt, kallt och typ 3 månader kvar till jul. Börjar fundera på vad en Räka vill ha i julklapp.
Notera gärna.

Vill ha:

Johan's Jul (überfavoritboken)

Bella&Gustav (en på fyllan paxad barnbok inför bokrean år 2005, dessvärre borttappad)

Längre hår (ja tack!)

Ja det var väl typ det. Det behöver inte vara mer komplicerat än så.


Natt

Jag kan inte säga det nog många gånger. Det är något skumt och jävligt irriterande med kollegor som känner ett våldsamt behov av att berääääätta hur de jobbar. Och hur jävla bra nätterna på "min" avdelning är när JAG jobbar enligt MIN metod. För jag är så etisk bla bla bla. Det är jag jag jag jag jag. Som en väns pappa en gång sa till min syrra "Det luktar orm här". Minst sagt. Kanske den här personen förtjänar ett diplom som månadens anställd eller så är det helt enkelt så att människan är en osäker stackare som letar efter bekräftelse. Det enda jag med säkerhet vet är att jag inte kunde bry mig mindre. Så tagga ner lite och prata något annat än vårdmetoder- för ska sanningen fram så slår jag dig med hästlängder vad det gäller ett bra arbete. Oops!

Grandiosa planer

Det händer grejer. Har fått viktig information gällande vägbeskrivningar och bussar. Jag vet inte varför, men jag gillar inte riktigt Göteborg. En helt obegriplig stad med extremt långsam kollektivtrafik. Hoppas vid Gud att lill-ungen har för avsikt att väcka mamma tidigt, så jag slipper sitta och peta på henne med en pinne och hälla i henne litervis med latte för att hålla henne vid god vigör. Det är nämligen inte bara moi som har ett ganska anmärkningsvärt morgonhumör. Men och andra sidan, vem skulle inte bli försvinnande glad över ett besök från Åland? Nej precis! Barnpedagogen på inkommande. Beware!

...

Det finns bra dagar och så finns det bättre dagar. Idag var det en bättre dag. Lyckades vakna trots havererad telefon och tog hojen till stan på en ovanlig tid för att vara lördag (och för att vara mig) dvs vid 11 snåret. Solsken, Carina och lunch ute bland höstlöven. Försökte övertyga Carina att prova en Bayersk inspirerad förklädesklänning och en samemössa. Det hade ju blivit en så bra bild. Hon tyckte inte det så därför inga foton på bloggen idag, men det kommer fler dagar.
En kaffe och några nya fräknar senare kan jag erkänna att Mariehamn är en utmärkt plats att spendera sin lördag. Givetvis berikad av trevligt sällskap som blivit med nya läckra stövlar och mina nya fina örhängen. Plast is the shit!

God morgon

http://www.youtube.com/watch?v=Dbz7eRqAbi8

VOFF


Cane corso

Bichon frisé

Ogar polski

Chow chow

Collie


Det var en gång en massa trashiga människor som tydligen hade så allvarlig idétorka att  de döpte sina barn till Kevin och Liam...När nästa barn kommer, färga över de svarta slingorna, släng överläppspiercingen och ta istället en titt på mina fräscha namnförslag (här ovanför). Visst är det hundraser, men i dagens Sverige är det knappast någon som bryr sig om Cane-corso Jansson är den som skär upp bayonneskinkan i charken eller om Chow chow Lundberg är din grannes favvo-frisör. Vad är det för skillnad mellan att vara döpt efter en möbel eller en hundras? Jag ser ingen.

En ful hund


Fredag

För det första är jag tydligen för dum för att se mina egna kommentarer (trist, för jag ä ju så förbannat fyndig) och för det andra så vet jag inte...Det går troll i den här bloggen. Drömmer mig bort till en ny layout för akkuratnovy. Enligt bitchiga-fräna-killen-bloggaren (ingen aning om namnet) så är det såå FEL att använda färdiga mallar, dvs 0-1 till Räka. Anyyy way..detta är dagen då den första delen av höstpraktiken är avslutad. VG av lärare och jag säger TACK för det! Är nu mera barnsligt förtjust i att ge injektioner. Firar med House och sidoläge på soffan.

Skänker en tanke till kristinehamnarnas fredagsmys och ryser åt syrrans berättelse om ICA Maxi-hysteri, skrikande barn, Tacopajer och annat som ä så mysigt å så gôtt. En ska unne säj när det ä fredag. Det är ju i och för sig sant.

Ja Carina. Jag leker med dig på ett villkor;), du ska helst inte smitta mig! Vi kan väl dra en repa på stan imorgon? Käka lunch eller något?

?

När blev det höst?

"Se på oss nu"

Hög tid att låta Mauro Scocco/Ratata's vackra ballad få en plats i Akkuratnovys 
spotlight. Självklart från en bestäm-apa till
en annan.
Om året hade varit 1987 så hade jag sagt det med en sång!

"Jag vet, att jag inte vart så lätt att leva med.
Också jag har dar då allt blir fel.
Men jag vet att om man inte ger nåt, får man ingenting igen.
Men du tyckte du förlorade din stolthet, då vann du en vän.
Se på oss nu, vi står här trots allt, och håller om varann när det blåser kallt.
Jag vet att jag vill kämpa, jag vet att jag kan, så länge vi har varann.

Jag vet att det har varit dagar då du undrar om du gjorde rätt.
Jag har aldrig sagt till dig att det kommer att bli lätt.
Så tänd ett ljus och låt det brinna, låt aldrig det vi har försvinna.
Hissar vit flagg och säger förlåt.
Så ta dig samman och svälj din gråt.

Se på oss nu, vi står här trots allt och håller om varann när det blåser kallt.
Jag vet att jag vill kämpa, jag vet att jag kan, så länge vi har varann.

För mig är du det vackraste som finns, för mig finns inget annat.

Det finns saker som alltid fortsätter växa (när allting tar slut) när allt annat har
stannat.

Ja, se på oss nu!
Vi står här trots allt och håller om varann när det blåser kallt
Jag vet att jag vill kämpa jag vet att jag kan.
Så länge vi har varann."

Jag tror det har hänt en grej med typsnittet...

0,75 p = 100 timmar narkolepsi

Hade jag varit ålänning hade jag förmodligen sagt "Fittan för det här". Nu är jag värmlänning och säger därför "Kuken". Ja så här ser det ut när höstens första hemuppgift är under luppen. Men nu när jag just precis har slutfört arbetet kan jag röja upp i rävgrytet och återgå till självömkan.

Grattis

Idag är jag glad. Mycket bra kväll på ÅCS och mycket bra bedömning. Skulle vilja påstå att det inte kan bli bättre i ett sådant här skede. Hurra för mig!

My new BFF

Älskar min cykel. Jag och min guldhoj har blivit ett. Lycka för mig och förmodligen även för min sambo, som slipper onödiga bilreparationer (konsekvenser av hejdundrande bilkörning). Avslutade idag mina två studiebesöksdagar på Instrumentvården. Har faktiskt lärt mig massor, även om man ibland önskade att man kunde slänga tandläkarmössan och smita där ifrån.
Har även bestämt mig för att göra en blixtvisit till Götet när F's båt lägger till under dryga 20 timmar. Nattbuss suger, men tröstar mig med att jag kan slå ihjäl timmar med Johanna och hennes för mig än så länge okända barn. Ska ärligt talat bli skitkul.
Nu väntar praktikuppgiften from hell. Målsättning: Bli klar idag. Klaga på den imorgon i sällskap av Jessica och en panna kaffe i vår lägenhet.
Och ja just det...Imorgon kommer lärar-Erika för att göra en sk. mittbedömning med mig o min ena handledare. Ja ja, livet går vidare.
Passar på att tacka syrran för min alldeles egna playlist på spotify;) Du glömde Rasta Hunden:D
Every day every night every week i sing lalalalalaaaa!
Foto: Carina Söderlund.
Tack på förhand för att jag (olovligt) får publicera en bild på mig och min bästaste vän.

NÄ TACK!

Jaha, då var det åter igen bara jag kvar. Skjutsade systeryster till terminalen imorse och drog iväg för att spendera ännu en dag på ÅCS.
Har idag chockats över min BRUTALA mustasch, och tröttnat på denna invasion av modell äldre människor på FB. Snart är det jag som tar en time out eller tar bort alla över 45 år. Vad är det som händer egentligen?

lördagkvä[email protected]


Lördag

http://www.youtube.com/watch?v=bOxc0XQEvsE

22.58

Önskar att jag hade en redig stek framför mig. Fan va det skulle smaka bra. Hungrig som ett djur!

.


Varning på stan'!

BONJOUR!
Om 23 timmar anländer det ännu en Henriksson. Det enda jag vet är att det är stor risk för nattlig korvkiosk-stand up, och att hon är sugen på Made in Thailand. Kanske lite Elmacco-spaning är på sin plats?
Vi ses ute i vimlet!

Jo så att dää

Stängde av klockan. Vaknade kl 07.00. På sjukhuset ombytt kl 07.26. Idag har varit en sån där dag utan mascara och med låg tolerans för snorkiga avdelningssköterskor anno examen 1975. Upptäckte att det nyss påfyllda kontantkortet var länsat efter ett 5 minuterssamtal och 1 sms. Cykeltur ned till stan och sedan cykeltur hem med ett korrigerat saldo, och sedan cykeltur ned till stan igen för att träffa Jessica för studier och en öl på Dinos. Åter hem och 1 timme på skype med mamma. Jepp, idag har det varit en aktiv men trevlig dag. Imorgon njuter jag av ledighet, studier och sen lunch med Lina.

Dagens två kanske viktigaste frågor:

Varför ringer man om man är på dåligt humör?
Varför luktar min akutansiktskräm Liljekonvalj/syren?

The Piano

http://www.youtube.com/watch?v=0Su8LXNS16A

En gammal favoritfilm som får bli mitt sällskap ikväll. En film som sambon utan tvekan skulle mena är en film för kulturella popcornsfittor- och idag drar även jag baskern lite längre ned över öronen och skymtar eiffeltornet vid horisonten.

Måndag morgon

Ny vecka nya möjligheter för botgöring. Idag har det varit mycket katetrar och lovat min handledare att nästa är det jag som sätter. Tror att hon innerst inne skulle vilja ge mig en bitchslap för att jag är så jävla långsam och försiktig, men det kommer väl he he he...

...

Förlåt för det jag sa älskling!

Arken


Och jaa jag är åter igen skamsen..

Håhå

Första praktikveckan är nu slut. Måste erkänna att det är blandade känslor. Har svårt att känna mig bekväm i att vara studerande och speciellt när man iderligen blir påmind om att tidigare sjuksköterskestud. brukar vara på sin 6:e termin före de kommer till kirurgen. Självklart är jag nöjd över att få möjligheten att äntligen se något annat än äldrevård, men jag har samtidigt aldrig känt mig så tveksam och värdelös.
Patientkontakt och kommunikation är inget jag varken har problem med eller känner att jag behöver "öva" på, men när handledaren använder termen "det sunda förnuftet" lite väl många gånger per dag, ja då undrar man egentligen om det jag gör är helt åt helvete fel.
Grundvård i all ära, men den ser inte riktigt ut som jag är van vid och den är definitivt i en helt ny miljö. handledaren vill se att jag arbetar självständigt. Jag vill arbeta självständigt. Alltså...om jag fortsätter att säga "jahaaa" när hon förklarar kateterproceduren för mig, ja då kommer jag INTE få bra omdömen i mittbedömningen...ALLTSÅ nästa vecka vet jag vad jag har att jobba med och tänker inte mesa runt och ursäkta min existens. Det ligger inte i min natur.
Försöker bemästra konsten med manuell blodtrycksmätning och jag kan säga som så här: Det är inte så lätt som man kan tro. SUCK!

AJ!

Ibland är det en hel vetenskap att vara mig. I helgen tröttnade jag på att se ut som en white trash mama (blond med mörk utväxt delux) och ville prova på att färga mitt hår mörkblondt. Aj aj aj. Inte direkt en av mina skarpaste idéer. Jag blev grön/grå. Ångest med tanke på att jag inte alls planerat att vara grön min första praktikdag. Sååå lite avfärgning och en ny fräsch färg inhandlades idag. Otroligt nog lyckades jag på första försöket! Jag är nu guldblond och glad igen.
Min ny/gamla hårfärg medför däremot en del problem. Den lata Camilla ni alla känner tar bilen 150 m nedför backen för att köpa lite mat. Parkerar (på ett för mig ovant ställe), handlar, backar och BOFF! Där stod det visst en stolpe med tillhörande hög och kvadratisk cementklump. Jag mitt blonda helvete har alltså backat in i en stolpe som nära på syns från vår balkong! Ja så det kan gå!
Ringde snabbt min svärfar och erkände mitt brott. Eftersom inte körförmågan är påverkad så var hans råd att avvakta till sambon kommit hem. Nu är den forna välbehållna bilen "lite" luggsliten i kanterna och jag är definitivt den skyldiga.

RSS 2.0