Morgonstund

Jag förstår inte varför måndagar ska vara så svåra att pricka rätt på schemat. Det här är inte första gången jag stressar upp till skolan kl 8 för att sedan upptäcka att jag är ensam här. Resten av klassen var smarta nog att vänta till 8.55. Det är så slött!

Mariehamn 28/8


.

Förkyld och tyngd av veckans tentor. Försöker desperat hitta studiemotivation och ett botemedel mot lungåkomman jag dragit på mig. Tog en liten snabb tripp till Norrtälje i början av veckan. Impulsköp brukar vanligt vis handla om någon form av elektronik (signerat Frank) men den här gången kom vi istället hem med 2 x 2,5 meter golvmatta i trunken. Vi kanske inte är super kommunikativa när det handlar om att samarbeta med kniviga saker men nog löste det sigtill slut och mattan ligger nu på plats i kokvrån. Gotta love!

Beautiful day

Grill, spel och Arken. Behöver egentligen inte säga annat än att jag hade en fantastiskt kul kväll igår i vänner och käras sällskap! lördagen bjöd på jetmotorer, race, fulla funktionärer och hemmaöl. 

ÖÖÖÖÖööööööhhhh

Hå hå ja ja. Förvisso lugnt men det var det där med att PRATA JÄTTE HÖGT kl 04 som inte riktigt faller mig på läppen.
No. 1 - Man ska inte diskutera. NEJ.
No.2 - Man ska inte f o r t s ä t t a att diskutera och sedan be om ursäkt för att man diskuterar. Det innebär ju helt enkelt bara att samtalet fortsätter. Att hyssja någon som är helt utan hörsel är som att be om ett VA?? Och så var samtalet igång igen. God damn it! Om jag inte har väckt döda med min myndiga stämma så vet inte jag. Var riktigt ordentligt hes och irriterad vid 5-kaffet. Tror det är dags för ledigt.


Natta'

Han kom tillslut! Vem bryr sig om ösregn när man  skiner som sola i Karlsta' inombords? Helgen ser ut att bli riktigt riktigt bra. Måste bara av det sista hindret dvs sista natten med gänget...
L ringde och informerade mig om att vi nu inväntar sydliga vindar. Dags för lektion 2 i Kajt Surf. Hej hej vatten, hej hej jätte-drak-grej och surfbräda...Yes!

Det regnar men vem fan bryr sig egentligen?

Kickstartade morgonen med två blodprov. Det ena gick som smort och det andra gav nada. Lab.prov enligt ordination. Ja tjena. Efter tre försök bestämde jag mig för att tacka för mig och omboka provet till imorgon. Det var dock en fröjd att köra Hemsjukvårdens pigga "lilla röda". Ur vägen! Här kommer sjukvårdspersonal!
Hade någon föreställning om att jag skulle ha ont om tid när jag kom hem från jobbet. Jag menar, 4,5 tim på dusch och matlagning. Uj uj vilkent stress. Inte. Att jag aldrig lär mig! Ännu en gång sitter man färdig allt för många timmar före. Hungrig som ett djur, spänningshuvudvärk och en jävla massa sommerfugler i magen. Varför ska det alltid vara så här? Den kärleken, den kärleken...ljuvlig är den!

-1 dag eller är det +1 dag?

Övar mig i konsten att dricka kaffe med bedövad ansiktshalva. Går lite si så där. Två tänder avklarade och en kvar. Det är hårt att bli gammal.

Köttbullshår- feel free to do ya thing!

Tiden går fruktansvärt långsamt. Om 8 veckor känns jobbigt så kan man försöka komma ihåg de där sista dagarna som bara innebär en väntan likvärdig den på julaftonen. Det har väl knappast undgått någon om hur lång den känns?
Hur som helst, fastnade åter igen framför gamla bilder tagna från sommarfester, hemmakvällar etc de senaste 3 åren och jag måste ännu en gång chockad erkänna att jag befunnit mig i total dekadens. Jag hoppas att jag någon gång i framtiden finner ett svar på varför det blev som det blev och att jag sedan kan skratta åt det. Det är hemskt när man för första gången ser på sina "självporträtt" utan filter klistrade framför ögonen. Ja det är så hemskt att inte ens Räka kan dela med sig av sina "best of". Piken nåddes väl av förra sommarens kärringfrisyr.
Vem är jag att döma andra eventuellt bortrakade ögonbryn och köttbullsfrisyrer? Jag skäms.

Måndags blues

Andra andningen i operation städning. Tidigt upp idag. Solen strålar och det är väldigt varmt. Vad passar bättre än ett par timmar på en öde strand? Åter till verkligheten och den ovikta tvätten. Jag kan inte säga det nog många gånger men fy fan vad det är tråkigt! Jag är dock så illa tvungen att få det mesta klart idag. Imorgon är det 1 ½ tim i tandläkarstolen som gäller och på onsdag gör jag ett gästspel på Hemsjukvården. Onsdagskvällen får gå i kärlekens tecken! Yes!

Hej vad det går!

Det finns en första gång för allt, och igår var det steg 1 som det skulle övas på. Vingligt till en början men hur coolt som helst när man fick in snitsen på det.

Nr 5


Jag gråter alltid till det sista avsnittet av Sex and the city och gjorde så även inatt. Fick ta en servett och torka ögonen i dagsalen. Bedrövligt.








Gu va skôjig han ä

Nej nu får ledigheten snart börja. Känner att jag börjar irritera mig på helt onödiga saker, förmodligen för att jag börjat läsa lokaltidningarna och är allmänt trött i huvudet. Kanske även lite galen. Jag orkar inte höra ett ord till om det där vrakfyndet, Korv-Göran eller för den delen "lustigheter" signetrat 050 i messa-spalten. En enda tokrolig ordvits till och jag tar till handgemäng. Jävla ordvits-terrorist!

I Messa Nyan den 11/8 kan man läsa: "Kan man insupa atmosfären fast man är nykter?"

Nej Mr. 050 (jag är övertygad om att det är en man!). Det är inte längre roligt. Det var inte roligt för ett år sedan och det är definitivt inte roligt nu. Ge upp!

Gooo morron go' morron

Kanske jag är lite oförskämd när jag säger att det fortfarande är allt för långa förklaringar (klockslag och strategiskt tillvägagångssätt) som gör att det är så irriterande dödstråkigt att artigt sitta och höra på pladdret. I don't give a fuck! Sedan var det en sak till. Respektera att inte alla önskar prata kl 05.00 eller för den delen orkar höra en redogörelse om vad som hänt de senaste 5 timmarna. Om jag vill veta så frågar jag. Tänk även på att det är lättare att läsa tidningen när man inte har ett pågående samtal där det förväntas att jag ska delta. Tack och Amen. De Åländska nyheterna avnjuts bäst i stillhet och med en nypa frisk luft.

22.30

Inleder kvällen med en diskussion om huruvida "pojken ska få hjälp med kläderna så att han kan gå till skolan eller inte". Väljer efter en stund att lova att hjälpa pojken att hitta lite kläder så att han kommer sig till skolan och får räkna matte som han visst är duktig på. Att jag inte uppfattade pojkens namn är kanske en bagatell. Klart pôjken ska få räkna! Eller hur? Räka fixar!


Ja kanske

Brassar på med Kim Wilde före jobbet. Den gamle barndomsikonen som fortfarande är lika cool.  Och snygg.
Imorse upplevde jag en "oj-oj-upplevelse". Chefen frågar mig om jag nästa sommar är intresserad av ett sjuksköterskejobb. Ärligt talat. Sjuksköterskor, är inte det sådana där proffsiga människor som hjälper till att rädda liv och kan en massa komplicerade saker? Jag svarade i alla fall ja, eventuellt.

!

Eftersom jag tydligen inte har något bättre för mig så hänger jag framför datorn och läser gamla blogginlägg från akkuratnovys barndom. Bubblande skratt dyker upp när jag läser syrrans klockrena kommentarer. Vi är nog nordeuropas roligaste människor (i alla fall var och en i varsitt land. Tillsammans är vi rent livsfarliga)! En annan viktig sak jag noterat är det frekventa alkholintaget "tar ett glas vin" "tar en halv falska vin" "botar min förkylning med koskenkorva" (!!!?).

Det är inte vackert Räka. Inte vackert alls!

Nej banne mig. Från semesterbilder till bilder på en själv. Mycket hinner hända på tre år vill jag lova. Man riktigt kvider av ångest när man ser alla f r u k t a n s v ä r d a foton. Trodde själv inte att det var möjligt att se så utomordentligt white trash ut. Tyvärr så är det möjligt. Vad ska man skylla på? Övervikt? bad hairday som verkat sträcka sig över en tidsperiod på tre år eller rätt o slätt en livskris? Det är horribelt det är vad det är! Hur du tänkte du egentligen?

Mhm

Jag har inte varit sur på hela sommaren men idag, idag är jag riktigt ordentligt sur!

Undringar

Måste sluta plåga mig med att kika på andras semesterbilder. Avundsjukan gör mig fullkomligt grön och grinig. Hur många är egentligen medvetna om att det är ett privilegium att spendera någon form av semester på tu man hand? Jag pratar alltid vitt och brett om kvalitetstid. Jag antar att ordets rätta betydelse varierar beroende på vem man frågar men en sak är jävligt säker, egentid, det är något jag har fått alldeles tillräckligt av. Vad det beträffar min "sommarsemester" så kan jag meddela att jag fortfarande väntar...

Bläckfiskarmar MED sugkoppar efterlyses

Borde verkligen göra något åt tattar-layouten på den här bloggen. Gruvar mig varje gång jag loggar in. Problemet är att jag är lika teknisk som en bordslampa av äkta plats. Har en liten misstanke om att Hawkan skulle kunna göra under för min lilla egospalt. Måste fjäska lite.

Ja men då har man överskottsenergi då. Alla medicinbrickor är preparerade inför morgondagen, tanter och farbröder vallade, omstoppade och nattade, nästa veckas nattpass bortlovade, kopparna diskade samt köket desinficerat. Är det nu man ska sätta sig och vänta på att den lilla veckan ska passera i rasande fart eller är det kanske nu Räkas lilla städvecka ska inledas? Det brukar ju gå lite på halvfart med den saken. Man börjar i ena änden och när man hunnit ställa iordning den sista av de ca 54 kvadratmetrarna (på en genomsnittstid av 5 ½ dag) så ser det ut som helvete där man startade. Ack och ve för detta hushållsarbete som inte faller en icke existerande hemmafru på läppen! Om jag hade levt på 40-talet hade jag säkert varit ungmö och ratad, men de säger ju att vägen till en mans hjärta går via magen, så jag fixar väl en biff istället och skyfflar undan allt brôte med foten. 
Låg senast igår på alla fyra och torkade vitlökssås från köksgolvet, kylskåpet, ugnen, köksluckorna, vardagsrumsgolvet, byxorna, mattan och tröjan efter att snubblat in och ut från kylskåpet.
En storasyster jag känner mycket bra är också väl insatt hur mina städmetoder eller min glimrande förmåga att låta saker bokstavligen glida genom fingrarna brukar manifestera sig. Jag säger det igen; Ack och ve för detta slit!

Natt nr 2 i ordningen

Förbereder mig inför ännu en givande natt. Den här gången ska jag inte inbjuda till dödstråkiga samtal. Antagligen så har jag ett bra pokerface. Bra eller Anus?

Vad i hela helvete?

Vilken glad present dagens morgontidning kom med! Jag hoppar av glädje till orden "Studiebidraget kan dröja till november för de som inte lämnat in ansökningen före augusti". Ja men om kansliet hade skickat ut betygskorten per automatik som de gjorde förra året så hade den intet ont anande Räka (som just då spenderade soliga dagar i Bangkok) kunnat lämna in sin ansökan och där med få sitt studiebidrag.Grrrrrrrrr.

En annan sak jag undrar över är: Kan man få extratillägg för extremt ointressanta samtal med kollegor? Jag är så jävla ointresserad rätt och slätt. Man dör en smula för varje 5 min som passerar.

Jo så att dä...sörrö

9 augusti och 9 dagar kvar som jag ska klara mig för egen maskin. Vad har jag lyckats med den här "jobbperioden" a 7-8 veckor?

Urhakat balkonglas x 2
Dött bilbatteri x 1
Kristinehamn x 2
Oslo x 1
Rus x 4 (sinnessjukt låg siffra)
Missat norrsken x 1
Jobbnätter x 1 miljard
Soltimmar x 100 (dvs direktkontakt med sol)
I kilo beräknat uppätet jasminris x 5

Ja om man inte kan kalla sig själv oemotståndligt ointressant så vet jag faktiskt inte vad man ska kalla sig. Fast å andra sidan, när det väl händer något så gör det ofta med besked!

Kirurgi für alles

Då var det väl hög tid att inse att sommarlovet lider mot sitt slut. Kastade ett getöga på på skolans hemsida och kommande kirurgiska kurs och förfasades över hur hardcore det kommer bli de första veckorna i skolbänken. Väljer därför att under de sista nätterna studera Gastrostomier av olika slag samt komplikationerna med CVK. God damn it!

"Det finns inga ord"

Sjung sånger för mig på radion
Sjung för mig igen, det lät som regn
Sjung sånger för mig om varma gator
Sjung för mig igen, mitt hjärta tyst

Och i mitt land så får man inte vara förmer
Det här är Sverige och vi gråter aldrig mer
Det finns inga ord för det på det här jävla språket
Jag har inga ord för att vi andas, tänker, känner samma sak

Sjung en sång utan ord om ljusa nätter
Sjung för mig igen, du lät som snöfall
Jag håller andan med dig, för jag vet hur du känner
Sjung om dom gånger vi delade ett liv med en blick

Och i vårt land så får man inte vara förmer
Det här är Sverige, snälla gråt när ingen ser
Det finns inga ord för det på det här jävla språket
Jag har inga ord för att vi andas, tänker, känner samma sak
Känner samma sak
Känner samma sak

Det är så många här som aldrig sagt nej
Och som aldrig kommer få en chans
Så många här som aldrig såg mig
Och jag vet att jag haft tur som få
Så många här som ville ha dig
Men vi kände samma sak
Vi känner alltid samma sak

Vi känner alltid samma sak

Vi känner alltid samma sak

Jag har fastnat i en Kent-dimma. Jag har det senaste året högt och tydligt predikat om hur kass Kents platta "Röd" är. Efter att ha haft det albumet i öronen under hela veckan så måste jag berätta att jag har ändrat mig- jag tar allt tillbaka. Det är helt klart det bästa de gjort. Jaaa jag vet att Kentnördarna tar sig över pannan och stönar när jag skriver det här, men ett album som flirtar med U2 och electro måste bara hyllas.

Say no more


På återseende!

Kissnödig, utan 10:or på fickan efter en avsevärt kortare tur med nattbussen än förväntat, sitter man åter på centralen och väntar på en buss till Kappellskär.
Gårdagen var en minst sagt effektiv Räk-dag. Snurrade runt i Oslo i 8 timmar och lyckades även besöka mitt gamla jobb samt träffa nygifta Ingrid. Det märkligaste är att trots det var 2 ½ år sedan jag satte min fot på Akerselva var det precis som vanligt. Lukten den samma och två av "mina" gamlingar var faktiskt fortfarande i livet. Avslutade kvällen på Gørils balkong med hinkvis med kaffe och nattamat på Egon vid Byporten. Det enda jag kan skriva under på är att jag borde ha gjort det här för mycket längesedan. Det är trots allt inte så himla lätt att bara packa sina väskor och lämna allt bakom sig utan att kasta en enda tanke på det som varit. Nu vet jag mycket mer än vad jag gjorde i måndags och ser redan fram emot nästa besök. Jag har lovat mig själv och andra att aldrig mer låta det gå 1 ½ år. Jag menar, ärligt talat, jag hade ju för fan glömt hur man åker buss...eller i alla fall hur man tar sig ur bussen ;)

Somliga går med trasiga skor...

En sak är helt klart säker, och det är att de här dagarna inte räcker till. Måste bara lära mig att ju längre jag väntar med att hälsa på folk desto stressigare blir det. Gårdagen kan summeras med en hel høg med vidbrända korvar i Birkenlunden, två trollfulla tjejer, baren Aku aku och en nattburgare på Shell. Att man bara är en skugga av sitt forna alkoholist-jag är nu bevisat. Det går inte att hålla samma tempo och jag är inte säker att jag vill... Torsdagen blev min torsdag med centrumhäng och en promenad i hällregn (varpå thaiskorna gick sønder halvvägs till Frida & Clabbe). Frida var hygglig nog att ge mig ett par skor att gå hem i och så var det med den historien.
Det är svårt att førklara den känsla av välbehag en enkel promenad på egenhand kan ge. Trots att mycket har førändrats i den här staden, så är den fortfarande en av de vackraste av platser (Åland är givetvis lika vackert) jag vet! Detta gäller oavsett skokvalitet...

Kippis!

En Ræka med tur, det är precis vad jag är. En 1 klass biljett på resan hit. Jag slapp skrikande barn och telefonpratande 14'sar. En bra start på en trevlig "semester". Kvällen spenderades på en balkong i Sofienberg med de tre trallande jenter och en gutt. Lyckades førtära 3 flaskor bubblande Rosè samt påbørja Bib'n. Festen avrundades (før min del) runt kl 3 och efter att Gøril ramlat framåt och av stolen. I fallet drar hon med sig två vinglas och en ljuslykta. Sannerligen en bra start! Missade tydligen Norrskenet som hängde över Oslo den natten. Frågan är bara hur man lyckas? Vi satt ju trots allt utomhus fram till efter 3. Besviken? Det är bara förnamnet!
Hurtiga Mari var uppe i ottan och satt stand by i Birkenlunden før lite skønt parkhäng. Efter två timmar lyckas vi väcka Tørnrosa ur sin sømn genom att med våld bokstavligen dra henne ur sängen med orden NEI Gøril, det er ikke lov!!! Nu väntar en tjejkväll med grillning i Birkenlunden på Grünerløkka och några glas Cava.

Centralen mot andra destinationer

Valde att stiga upp kl 5 imorse. Allt som jag inte orkade göra igår fick ordnas i ottan. Ett morgonsamtal från min favoritperson aslöjade att ett litet syftningsfel i ett tidigare blogginlägg utpekat Laura som homosexuell. Detta stämmer givetvis inte. Ops.
Just nu sitter jag på den där fucking centralstationen och väntar på ett tåg som anländer om 3 timmar. Grannen här bredvid luktar avancerat mycket svett. Lucky me!

Blir hämtad av flickorna ikväll och jag måste medge att det känns lite märkligt. Har inte besökt staden på egen hand sedan jag i all hast flyttat där ifrån -08. Vad längtar jag mest efter?

1. Att promenera ensam längs gatorna i nordens vackraste stad
2. Trikken
3. Mobilsamtal
4. Rømme
5. Parkhäng

Jag har inga stora krav på livet. Det är de små sakerna i tillvaron som hjälper till att känna livskvalitet. Ge mig  bra musik, folk som kan musik, billigt kaffe från 7 eleven, skratta åt mina skämt och älska mig. Det är allt jag begär :-) 


04.05

Så fel man kan ha. Lugnt lugnare lugnast på avdelningen. Känner mig dock sjuk av trötthet. Magkatarren är nu ett faktum och jag kan bara anta att det är sommarens program som är orsaken till det. Ingen är väl egentligen gladare än jag, eftersom det betyder att jag inte har varit bakfull i drygt en vecka (något jag tidigare oroat mig över). Yeeeiiii jag är inte gammal och slö trots allt!!! Och vilken stjärnelev jag måste vara eftersom jag inte ens klarar att ställa en diagnos på mig själv. Lyckliga Räka som har ett skåp fullt med tuggtabletter och trögflytande kritsmakande medicin inom räckhåll...

Dagens önskelista:

1. Att bilbatteriet ska ladda upp sig själv
2. En hel dags sömn
3. En plankstek
4. En slav som kan dra min resväska
5. En slav som kan vika tvätten som jag har tvättat och där efter lägga in den i garderoben.
6. Att episod 4 av True Blood ska finnas på Pirate bay imorgon.
7. Att kaffe ska smaka gott igen
8. En slankare siluette

Dagens fråga: Hur gick det för Honkas sedvanliga dagen-efter-spya? Efter minst 20 års aktivt mäskande lyckas hon ändå inte lura illamåendet, men håll ut! Jag har fått nys om några förträffligt bra suppar mot illamående. Jag måste bara komma på vad de hette.

Va sa?

När man vet med sig att man har ett pressat "sovschema" och att man med lite tur kanske lyckas pressa in 4,5 timme före uppstigning är alla minutrar värdefulla. Men hur kommer det sig då att det just denna dag regelbundet ska ringa i telefonen?
Sambons samtal är alltid välkommet och då var man väckt av samtal 1 och vips så hade 4,5 timme blivit 3,5 timme. Väckt av samtal nr 2- Kirurgen. Sova ytterligare 1 timme och bli väckt av galande tuppar. Det var dags att skjutsa Riikka & Laura till terminalen. Nä men oj. Bilen är död. Fint. Sova 1 timme till och bli väckt av samtal nr 3 + galande tuppar. Jag sover gärna 3 timmar, men gör det gärna i ett svep. mer groggy än någonsin går jag nu på min sista natt och jag har en oroskänsla i magen som säger att det blir allt annat än lugna gatan. Doh!

Då rå Doro

Trodde aldrig att jag skulle säga det men jag är i desperat behov av en ny telefon. Damn damn. Min lilla trogna vita börjar vara så förbannat bångstyrig. Blev utmobbad av 15-åringen där hemma varje gång jag skulle använda den där Nokian jag så snällt fått låna av F. Woohoo Camilla har en telgelsten wooohooo. JA Flis, du sa det för 5 minuter sedan. Lägg ner!
Det var jag som lade ner (telefonen i väskan) och istället testade med lite konstgjord andning på den "lille vite". Men säg den lycka som vara för evigt. Idag är det blankt nej och Sony Ericsson vill inte mer. Vad gör jag nu? Jo jag tar åter tegelstenen till min barm och försöker överleva alarmljudet av tuppar som gal och urlöjliga ringsignaler fram till nästa lön. Duktigt o-nöjd. Nej jag vill inte ha en iPhone- allt för hypad och djävulskt dyr. Nej jag vill inte ha pekskärm- allt för smetigt med läppglanskladdiga fingrar. Hur skulle det vara med en Doro? En pensionärstelefon som man inte ens kan messa på...Ja eventuellt, men då bara för att vara motvals. Det positiva med den telefonen är att det blir slut på fylle-sms. 1-0 till Doro.

RSS 2.0