Tick tack tick taaaack

Dagarna rullar på i sakta mak. Snart (om 3 v) är det dags för hemfärd och lite kvalitetstid med la familia. Hoppas på att kunna klämma in en vän från Uppsala, en från Aspudden och åtminstone en genuin hemvändare aka Petra. Det är dags att syna the Ring. Väntar även på att bäbisfabriken signerad Kôrven ska leverera.
Nu är det 27 dagar och 22 timmar kvar till samboliv! Yeeeiiiih!
Btw Frode, Gøril sa opp bredbåndet sitt. Telenor er faktisk bare dritt :)

Ellers takk

Det sliter på en gammal kropp att stiga upp i ottan. Dessvärre lär jag mig aldrig att en liten middagslur på soffan oftast innebär sömnstörningar...
Är för tillfället stressad över:
1. Praktikuppgiften med dessa förbannade vetenskapliga artiklarna som ska påtas in överallt. Deadline 3/12
2. Pedagogikuppgiften som helst ska vara färdig före jul (om man vill ha lov)- Lektionsplan+lektion på ca 30 min om psykosomatisk smärta.
3. Ledarskapsuppgiften, ännu en jävla artikel. Deadline 17/12 med muntligt föredrag 18/12
4. Krispsykologiuppgiften med tillhörande vårdplanering för ett barn utsatt för trauma. Deadline 31/12
Lägg till att man varje dag ska föra dagboksanteckningar samt reflektera över händelser på praktiken och har två bedömningar kvar innan man får ta lov. Det är så trååååkigt med vetenskapliga artiklar att jag bara vill DÖ!

...never lonely, la la la la la la

Jag erkänner. Jag tycker att "Så mycket bättre" är ett bra program. Thomas, vilken kung. Jepp, så vad det sagt... Intressant är att musik man glömt får minnen från en svunnen tid att poppa upp i skallen.
Vad säger du om det här syster-yster;
2002 och La la la (Never give it up) med September! Vad får du för minnen? Glada danskvällar i discoljuset på L.A eller källaren på Statt kanske? Du och jag och våra FCUK tröjor. 23 respektive 26 år och nöjda med att bara få dansa i timtal. Fasen, kan inte säga annat än att det börjar bli dags för en sväng om igen...Hänger du med? Ännu kan de här gamle benen röra på sig he he

"Lilla jul"

Idag är det "lilla jul" för ålänningarna. Hade det varit trevligt att ha någon att fira lilla jul med? Svar ja. Är jag i adventstid nöjd med långfart? Nej.
Hur som helst. Spenderade lördagsförmiddagen med L och hennes son i Sund med tillhörande julmarknad (premiär för min del) och upptäckte hur nödvändigt det är med vinterskor- rent av en fråga om liv eller död...Eftersom jag enbart har sommarskor & ett par för små  Dr martens så fick det senare paret min röst. Problemet med för små skor är att man inte får plats med sockor vilket sedan betyder att man efter 20 min helt tappat känseln i fötterna. Blev orolig när mina vita tår skiftade till lila i duschen men kan nu konstatera att de ett antal timmar senare återfått sin grisrosa nyans. Köpte givetvis ett par handstickade ullsockor på marknaden och jag tänker inte ta dem av före april!

Yes


Fredag

Ja men äntligen har jag fått mina kirurgiska patienter! Och fröjd när man faktiskt hittar i skåp och lådor (det underlättar). När rapporterna vid rör ämnet amning är jag någon helt annan stans och kan bara krasst konstatera att -jo, det är en hel vetenskap och nej, jag behöver inte bry mig om att fördjupa mig mer i mjölkpumpar och ömma vårtor. Thank God! För ärligt talat, det finns ingen mer oteknisk människa än jag. Räka bland pumparna är som en karl bland Tampongerna på ICA.

Mera bäbisar

Jag säger bara shit vilken dag! Tänk att redan andra dagen få vara med om det största en människa förmodligen får uppleva i livet. Tack tack!
Dagen började ju inte så himla bra med tanke på att jag åter igen sov räv (genom att slå av larmet) till 06.25. problemet var väl egentligen att jag började 07.00, men som den raska räven jag trots allt sovande är så sladdade jag in på ÅCS parkering spik 06.55. Änglavakt I'll tell ya! Min mat-och-sovklocka ringer inte helt som den ska- eller rättare sagt, den ignoreras i sömnen.
Utomhus status- Snöstorm.

Jaha, okay, mhm

Men jag har väl aldrig känt mig så malplacerad i hela mitt liv (i alla fall de första två timmarna). En hel drös med nya ord jag aldrig har hört. Terminologin för gynekologiska åkommor, gravida och förlossningsprylar är inte av denna värld. Nä, det märks nog att man inte har något annat i ryggsäcken än det faktum att man har en livmoder och en vagina. Ja det är i alla fall något som Räka kan relatera till. En god start kan man tycka... Hur som, trevlig personal och förmodligen en erfarenhet som inte är av denna värld. Huvudvärk och en viss nyfikenhet blandas. 

Grrr...

Drömt mardrömmar framåt morgonsidan (och halva veckan bör tilläggas). Varför ska man behöva plågas med att byta avdelning? Så jääävla jobbigt att "bli studerande" två gånger under samma period. *Suck*, Och bebisar och föräldrar då...Vad vet jag om det?

Men vad jag kan!

En lat dag med städ och julpynt. Ja ni hörde rätt! Julstjärnorna är fasttejpade i fönstret och adventsstaken upplyst. Jo jo det är fint som snus här hemma!
Största våndan för den här veckan är att byta praktikplats. Ni finner mig från imorgon på Gyn-sidan. Hoppas på action, då stillhet inte är önskvärt.

Vad är en generalkonsul egentligen?

När man kommer hem från en outhärdligt lång resa ligger det ett litet vitt kuvert på hallmattan innehållande det här:
Jag vet inte vad jag ska tro riktigt men enligt inbjudan så bjuds jag på soppa och bröd...

Möllergata


Blondiner x 3 & en kamera

En bild säger mer än 1000 ord lyder klyschan och i det är fallet stämmer det.

Shut up!

En bra men okristligt kall weekend i centrala Oslo är över. Knatade ner till Oslo S igår kväll i hopp om att få nyttja Sidewalk express och lite okomplicerat surfande. Det gick käpprätt åt helvete med engång då en modell yngre knarkis gjorde närmanden. En kyss ville han tydligen ha och jag trodde att jag skulle dö en smula med tanke på att stans alla heroinister numera bor på stationen. Oväntat nog hör jag mig säga GLÖM DET och gör allt för att komma undan. Ni ska inte tro att någon höjde på ögonbrynen- Neej da! Efter ett bestämt lämna mig ifred och en ovilja att kyssas avlägsnar sig knarkis nr 1 och byts av av 20 andra knarkisar som stör friden runt datorerna. Vad säger man till en stenhög äckel-jävel egentligen?

Hur som helst. Bussresan delades bla av en turk-variant på Vanilla Ice och en busschaffis som tydligen inte ville låta någon få sova de där alla timmarna eftersom han vid varje stopp ropade ut stad och där efter välkomnade alla ombord på svenska och engelska med tillhörande intruktioner om att man måste sitta och kissa, kunde surfa gratis etc etc.
Chaffis-Tommy, bara så du vet, vi är inte några goda vänner idag! Ärligt talat!


!!!

Dagens tips:

Førsøk inte ha en konversation på msn när du är full- det går så mycket långsammare och är säkert en källa till frustration før den som tvingas vänta på svar som tar en evighet.

Ta det som sägs med en nypa salt. Det kan vara eftersläntrande kommentarer på pågående diskussion.

Trevlig tjejkväll på Maridalsveien med matlagning och vilda blandningar med røtt, vitt och cava. Herregud säger jag och ber att få upplysa att Räka nattade sig själv kl 23.55.

Temat før kvällen var: Dramatik (he he)

Tisdag

Man packar och pysslar och känner en liten liten resfeber. Detta trots att man har gjort den här resan sjukt många gånger förr. Vet inte om det beror på oron över att det endast är 1 timmes väntetid (normalt för andra än mig) mellan Grisslehamn- och Oslo bussen. Vill inte ha förseningar! Vill egentligen inte heller dela buss med en hel hög störande människor, men vad gör man? Hur som helst kanske det största uppdraget imorgon består av att ta sig till Eckerö. Avslutar min praktik ( Buuääääää) på Akuten imorgon och kommer med sorg i hjärtat lämna över min plats till andra klasskompisar. Varför måste man lämna något som känns så rätt för just mig? Orättvist är vad det är!
På torsdag ska jag laga mat åt mina två yrväder och stanna inne på Maridalsveien för att ägna en helkväll åt dessa norska favoritblondiner. You know you love me XO XO

Måndag

Har efter moget övervägande konstaterat att det lär dröja till i slutet på december innan jag hoppar in och jobbar nätter igen. Jag har väl aldrig vänt så totalt upp och ner på dygnet som jag har gjort den senaste veckan. Man borde ha gjort en hel hög med skoluppgifter i helgen, men icke. Satsar på att få lite undran röjt före det är dags att resa bort.

Grubblerier

En miljard tankar far genom huvudet när man jobbar natt. Framför allt tankarna på hjärtevännen. Man planerar, tänker, klurar och fantiserar om allt mellan himmel och jord men det slutar oftast med att det blir så jobbigt mentalt att man måste tvinga sig själv att sluta. Ju mer man försöker tänka på hur man ska göra i jul- ju mer längtar man och desto mer värker hjärtat. För hur det än må uppfattas så är ändå 10 veckorsperioderna en enda lång transportstäcka. Man måste ta sig från punkt A för att nå till punkt B. Och helst av allt vill man att det ska gå så smidigt som möjligt att ta sig till punkt B. Visst är det distraherande med en liten resa men i slutändan så tänker jag ändå så mycket på F att jag blir en tråkig kompis...Hmm Kerfuffle.

Planen för veckan: Att på torsdag ta en taxi hem till Gøril och dra henne ur sängen i ottan. Där efter släpa henne runt i stan och till House of Oslo för lite julduksinventering och julklappsshopping. Där efter Jentekveld. Eftersom jag faktiskt "nyss" varit i Oslo så känns det som om jag har hur mycket tid som helst (hela 2½ dag) utan stress. Den här gången ska jag nosa rätt på Aysun och se vad arbetsjärnet från Turkiet har på sin agenda. Jo jo...det blir nog bra alltid...

Hå hå ja ja

Tack Eva för fina ord ;) Jag tar helt klart till mig "blåsnigarna" och känner faktiskt mig lite mindre fylle-skadad. Trevligt att man kan glädja andra med sitt elände, och jag vet att du gärna hade varit där hahahaha...

Kuriosa som inte har ett skit med något att göra är att jag två gånger den senaste veckan fått höra att jag borde vara Ålands Lucia...Mmm. Vad synd att man missade den uttagningen. Söker nästa höst, helt klart! Eller?


Pling plong

Somliga staffar Gud genast genom diverse jobbaktiviteter (som för min del lär pågå hela natten). Alla ringer varannan gång. Metodiskt och regelbundet. Lucky me!
Tanken på läkemedlet Primperan får mig att åtmistone hålla ut en timme till.
Vid närmare eftertanke så vill jag minnas att både ben och armar trasslade in sig i den där jävla cykeln. Det känns! Och snart syns det också...Jävlar vad jag är sur på mig själv.

Amatörernas afton

Igår var jag hemma hos L för lite vin och sedvanligt spelande. Lite vin förvandlades till Arken som förvandlades till en livsfarlig cykeltur hem och rakt ner i diket/skogen. Att ramla eller välta med cykeln kl 04.00 ser jag inte som det mest prestigefyllda jag har gjort och jag skäms f-r-u-t-a-n-s-v-ä-r-t mycket över det. Varför kunde jag inte ha lämnat den på stan och åkt taxi med de andra? Med skrubbsår på knäna skam i kroppen sticker jag iväg på lite nattjobb. Fy fasen!

Ursäkta, var god dröj lite...

Det är inte ofta man reflekterar över att man bor i ett annat land men i morse kl halv sex blev man påmind. Situationen har inte alls lika stort komiskt värde för någon som inte är född i mina hemtrakter, men jag väljer ändå att berätta om 2010 års mest underhållande incident.
Tänk att du står med ryggen vänd mot personen, hör något obegripligt stakande försök till att kommunicera. Du tänker "vad är det här?" "vad säger människan?" varpå det går en stund och man hör ett desperat "kan jag få hjälp här"...(lägg till att du är så övertrött att allt framkallar förbjudna och bubblande skratt inombords)..Hur som helst, Räka hoppar fram och ser om hon kan stå till tjänst och VISST...Personen var inte något annat än en mycket förfriskad person från Hagfors. Tänk att värmlänningen blir tvungen att översätta /tolka denna otroligt osnygga värmländska dialekt.
Eftersom reptilhjärnan direkt gör kopplingar till Studio-Ola eller Ol' och Lena kunde situationen redas upp någorlunda raskt. Det enda jag kunde tänka på var "tänk om syrran såg det här" och ja, jag var upprepade gånger i behov av att lätta på skrattrycket. Oetiskt? Nej inte direkt. Har ni hört hur man pratar i Hagfors???

NÄÄÄ

Vad hände? Det enda jag kan säga är att det lär bli jävligt halt utan vinterskor...
Idag har Räka fått ordning på håret och tackar min kära frisör många gånger om. Nu ser jag inte längre ut som ett luder. Gotta love!
Är i full färd med att mobilisera lite krafter inför praktiknatt och snösopande. Den som ändå hade ett garage.

True true

Vad var det som hände? Jag har tjatat, gnatat och slitit mitt hår. Ja jag har till och med blivit sur och bestört över att sambon inte velat ge True Blood en chans. Man blir ju så sabla arg när man vet att han skulle älska det. Men icke. Det kommer istället en lång ramsa a la F. Rädslan över att det skulle vara kultur/filmkrönikeerotik för den breda Debasermassan var oerhörd. Han hade helt enkelt bestämt sig för att så länge det är en vampyrserie så är den inte värd vatten. Vill minnas att vi hade ett mindre bråk den kvällen som resulterade i att jag kände mig obekräftad ha ha ha. Hur som helst, åter till historien...
Det ser lite annorlunda ut idag. Nu sitter det en förankrad Ålänning någonstans utanför Tyskland och frossar i både säsong 1 & 2. Vad var det som hände? Förklaringen är tydligen enkel. Det finns inget annat att se på.
Ja det stämde säkert då, men nu är det jag som blir msn-dissad till förmån för True Blood. Jag är förvånad och samtidigt lite varm inombords. Och trots att det inte var viljan att krypa upp i soffan med mig och se på lite vampyr-hardcore som var den utlösande faktorn så är jag ändå glad. Det finns hopp! Puss på dig!

Gammal är äldst

Det finns inget försvar mot att vakna när det blivit mörkt. Inte ens efter att man jobbat ett dagpass på kir.avd och avrundat med nattpass på hemmet. Att stänga av väckarklockan för att "sova lite räv" är egentligen inget unikt i min värld. Det brukar oftast sluta med att jag får frågan ska du till skolan eller liknande från högra sidan av sängen, varpå jag masar mig upp. När det inte finns någon hemma som genomskådar Skalmanbeteendet så händer det som hände idag. Räkas rävsovande upphörde först kl 19.10.
Jepp, det är skamligt och inte alls vad jag hade planerat för min lördag. Är jag 31 år, 14 eller 100?
Skit samma. Skadan är redan skedd och som straff för det blir det upp med tuppen imorgon. Det är hög tid för ett "ja-jag-lever-besök" hos svärföräldrarna och en eventuell fika med Lina.

Vi gratulerar...

Idag kom jag på det! Om vi firar din 35-årsdag i baguetternas förlovade land så firar vi din 40-årsdag i
Hänger du med?

Kan det bli bättre?

Idag ser jag helst på:

"Norska mästerskap i möbelåkning"


Räka-Ett måndagsbarn?

Det är tydligen bara så att studeranden ska få måndagsexemplar av diverse medicinskt material. Är det inte katetrar som läcker pga fabriksfel (vecka nr 1) så är det korkar på kanyler som absolut inte kan/ska lossna som gör det, när just studeranden sitter vid rodret (idag). PRAO-skylten jag har stämplad i pannan blir ibland extra tydlig. Tur att man är så proffsig och reder upp i röran efter sig. Att byta ett par blodiga byxor är trots allt lätt även för ett måndagsbarn:).
Min vecka:

-Antal prover tagna: Säkert 50 sedan i måndags
-Antal steg gångna: I runda slängar 60 000
-Antal bakläxor: 1 (sterilt/rent=osterilt)..Yeah yeah, det var väl osterilt då..Jag erkänner.
Jepp, jag har sagt det förut med jag har helt klart världens bästa praktikplats!


Chiquita-lady? No no

Jag är rätt nöjd med mina prestationer nu för tiden och tänker unna mig att inte ha gult hår längre. Min nya frisör tycker tydligen att det är dags att färga det i en nyans av blont som inte skiftar i typ nikotinfärg eller banan. Det blir ju inte lättare när man träffar frisören regelbundet i sociala sammanhang (dvs. kite surfande och vinkvällar) om man inte följer direktiven. Hon är rak och ärlig och jag säger snällt okay! Hoppas på en tisdagstid. Det är skönt när man kan säga "Jag vill ha sådan färg som du har. Kan du ordna det?. Tack."
Har idag satt nålar och tagit blodprov som den ivriga studeranden jag är. Och ja, den där rosen var nog min trots allt. Det måste den bara ha varit...

Nix

Mustasch? Nej verkligen inte!

Tisdag

God morgon!
Mitt huvud tror att kl 02:30 är det nya 23:30. Det är en fruktansvärd skillnad och är inte en positiv grej när man imorgon i princip ska stiga upp när man just har gått och lagt sig. Har faktiskt ingen aning om hur jag ska få rätsida på det här eländet. Skit samma, idag är det en strålande fin dag (med praktik...as always). Ikväll ser jag helst på Anna Ankas tjockisar. Härliga tisdag!

RSS 2.0