Segervittring

Jag tror barnet som har gjort livet sur för mig äntligen är påväg att flytta. Alltså slutgrinat utanför vår dörr!!! Man släpar inte pulkor upp för trapporna kl 20.30 ostraffat. HA!

http://www.youtube.com/watch?v=MDCnGtrdxes

Tisdag förmiddag:

1. Räka går runt och upplever att hon har en pastpåse fasttejpad över huvudet (mild form av stressrelaterad panikångest).
2. Borde kunna morgondagens uppgift som ett rinnande vatten (lägg vikten på borde).
3. Har fått 5 nya rivsår på handen.
4. Drömmer om att hon är någon helt annanstans.

Marieberg har väl aldrig förr varit så nära. Jag väljer idag att citera brandsta city släckers,  "kom och ta mig långt härifrån" ...

Yngwie


Nej nu jävlar!

Jag är heligt förbannad! Nästa person som säger att "den förstår" ber jag maila en skriftlig redogörelse. Min mailadress finns på FB. Ska det vara så förbannat svårt?

Katt bortskänkes

Blott en dag, ett ögonblick i sänder...

Ja, det är sant. Jag kan inte längre stava.

Min kära sambo gjorde mig alldeles nyss uppmärksam på att jag har börjat stava som en 4:e klassare i bloggen. Ordet ordblind dök upp. Kallsvettig börjar jag gå tillbaka och rätta gamla inlägg. Det är inte klokt! Stryk borde man ha.
Men, lösningen är inte att ta en kurs i "svenska för invandrare". Lösningen är en kattfri zon.

Dynga!

Lugn och sansad förberedde jag mig idag inför morgondagens sista föreläsning. Borde ha vetat bättre än att tro att den sista delen bara skulle handla om tarmkäx och magsaft. Man tror man vet, kan och har kontroll...man vet inte ett jävla skit.
Dags att än en gång gripas av panik? Nej. Jag väljer att andas i en pappåse från Sparhallen och upprepade gånger slå mig själv med stekspaden i ansiktet. Kanske det hjälper?

One night in Bangkok

Räka har fått en tidig födelsedagspresent av sambon. Två veckor i Bangkok! Wooowaaaa! Jag återkommer till det i ett lite senare skede...
Gotta love!

Tantsnusk

En sak är säker. Maskinteknikerna på Högskolan borde vara lyriska över att ha tre så verbala vårdtjejer i elevrummet. Idag har vi dissat orange hudton (jepp samma kille igen) och gjort oss lustiga på dennes bekostnad. Har även hunnit redogöra för den manliga G-punkten . Flickorna säger ja, karlarna säger nej. varför är det så? Ni ska var glada för att ni har en säger vi i chorus. Get over it!

01:23

Hur får du upp det här mitt i natten? Prova svabben. Jävligt effektivt...inte.

...

Nej, livet blir inte mer spännande.

Tisdag!

Idag var det  fårhjärtan och fårlungor som var på tapeten. Vad annat kan man säga än att just vårt får hade problem med vätska i ena lungan. Ett och annat hulkande kunde jag bjuda på när skummet strömmade ut ur luftstrupen efter den blivit delad på mitten. Det luktar kött i min näsa och jag är inte hungrig.
Katten roade sig som vanligt på egenhand. Se bild nedan:

Jaha! Men så bra det blev.

Man borde svettas över stenciler och diverse lektyr, men väljer istället att svettas på balkongen. Så mycket trevligare än ett ruttet cirkulationssystem from hell. Mitt irritationsmoment aka kissen aka bastarden har idag bara vält ner brödrosten (med 1 miljard smulor) en gång. Det är ju positivt!
Något som borde liknas vid dålig karma och inte alls speciellt positivt är att få bilen repad. Jag har fått det. Why God? Why? Jag blir så stöööörd!

tid och otid

Bloggen är min lilla klagomur så därför ska jag klaga på min egen dumhet. Har spenderat 8 timmar springandes ut och in ur dörrar likt en fars signerad Ulf Brunnberg och samtidigt funderat på varför jag helt tappat förmågan att avgöra vad det är för dag. Svaret fanns i min egen vikarielista...9 dagar i sträck kombinerat med skola. Jag har skyllt på vårtrötthet hela veckan, men kanske det var något annat?

Lili=jag

Publicerar här några trevliga bilder på forna barndomsidoler som fortfarande håller måttet. De var ju bara sååå snygga då det begav sig! Och tro inte för en sekund att man har glömt alla inövade dansrutiner. Nej, de slår emot en som en cemtentvägg när tonerna ljuder ur högtalarna. Man börjar vicka på höfterna och vifta med händerna precis som för 20 år sedan. Det är visseligen inte lika lätt att hoppa ned och sätta sig på huk med grace, men vad fan, det är ju bara så bra! Viktigt att notera är att Lili är den snygga (kan diskuteras i dessa dagar)  som jag ville "vara". Håkan fick vara den fula med rött läppstift! Orättvist? Jepp! Barn är väl för härliga?!

En helt vanlig tisdag

En fantastiskt bra jobbnatt  och strålande sol. Är än så länge nöjd med dagen. Börjar dock få en släng av paranoia vad det gäller FB. Snart, mycket snart brister det för mig. Jag blir tokig! Finns det verkligen folk som är online dygnet runt? Sover aldrig människan? Silkesvantar OFF. Dags att börja mailbomba tillbaka. Jag ska börja samla de där rosorna, björnarna och all annan dynga som cirkulerar och skicka det vidare. HA!

Assnurse

Klockan är 01.05 och jag ska precis ge mig i kast med lite lektyr a la cirkulationssystemet och äta lite bär. Har varit duktig idag. Har dammat och gjort plats för aporna. Måste erkänna att jag känner ett litet sting av avundsjuka vid tanken på att mannen nu spenderat många dagar i en afrikansk ort pga båttrubbel. Här kommer en beskrivning av hur Räka inbillar sig att dagarna/kvällarna spenderas (okay, lite förskönat men i alla fall):

"Brunbrända exotiskta sjömän gör barhäng på de lokala barerna. Spriten flödar i takt med bongotrummorna och en o annan frodig kvinna kanske bjuder upp till dans. Det är varmt och härligt!"  

Ja jag vet att det kanske låter som en gammal 80-talsfilm men vad vet jag? Jag sitter ju på ett vårdhem i Finland jag;) Gotta love!

Påskeferie für alle

Påskhelg har det varit och är tydligen fortfarande. En veckas ledigt från skola och tentor betyder sinnessjukt mycket jobb. Lyckades klämma in svärföräldrarna och ett knippe lammkotletter under långfredagen och är mycket nöjd med det. Fick på samma gång bilen servad med de bevingade (och härliga) instruktionerna att vi skulle hålla oss ur vägen. För en som HATAR däckbyte betyder det allt. Däckbytarsäsong ger mig kväljningar.
Påskafton (13 tim på jobb) inleddes med den sedvanliga försovningen. Som tur är har personalsytkan på MG överseende med att jag är den enda som ibland kan rusa in lite senare än alla andra...vilket också brukar gå hand i hand med vansinniga arbetsturer. Slapp dock påringningar från grannskapets påskkärringar. BRAVO!
Påskdagen, jobb och balkonghäng i bikini o mysbrallor. Tog en eftermiddagslur (18.30-20.50) och vaknade med känslan av sega ferraribilar mellan tänderna. Minns även min familjs klagan över en påstådd fest som syrran (Linda) skulle ha haft. Tydligaste minnet var en besviken Mattias som beklagade sig över lämningarna av Rohypnol och fimpar.
Fick även ett samtal av min favoritpojke och äran att via webben se hans souvenirer, tre små (15-20 cm) afrikanska statyer, apor. Bestämapan, Gråtapan och Skrikapan.
Kanske jag överreagerade lite? Jag känner i alla fall en viss lättnad att aporna inte var utkarvade från kokosnötter och konstaterar samtidigt att jag är mer skadad av skolåren samt solariestället nr 1 på 80-talet, Sunrise, än vad jag först trodde. Otäcka tygstycken/pappväv med afrikansk konst ger mig rysningar.

SM-guld SM-guld SM-guuuuhuuuld

Jag gör det jag inte ska göra. Jag surfar på arbetstid. Till mitt försvar kan jag säga att jag max suttit 10 minuter, men under den tiden har jag hunnit sucka högt ett flertal gånger åt alla "Jaaaaaaaaaaaaaaaa" "Guuuuuuld" "Hurrrrraaaaaaaaa vi vann!" och all annan skit som blivit ett idrottsantiklimax på FB's statusnoteringar. Jovisst kan jag väl som den värmlänning jag är hålla med om att det är göör sköj för grabbera att de fick sin guldhjälm, men så jävla fantastiskt är det inte. I alla fall inte i min värld!

Trendigt&hippt

Hittade de här fräscha bilderna i tidningen "Sofies mode" under rubriken VÅRSNYGG. Jag anammar trenden, tackar detta modeorakel och tänker stolt bära overallen på min 30-årsdag.

Wooowa! Gluteus maximus (ruuumpa!)

Den stora tentadagen! Jo jo...
Visste väl att min svaghet låg i att själv kunna skriva muklerna enligt medicinsk terminologi. Ge mig ett pappar med namnen på och jag pekar glad i hågen ut dem med 90% träffsäkerhet, MEN ge mig inte en stencil med ett muskelberg och be mig skriva dit dem själv! FUCK! Vad göra i ett sådant läge? Jo, hitta på egna. Tyvärr måste jag inse att jag gjort ett magnifikt misstag angående six-pack-muskeln. Räka skriver: M.rectalis abdominis (rectal=röven! Alla vet ju det). Alltså, på räka sitter ändtarmsmuskeln typ (eller ringmuskeln för den som behagar) på magen. Att jag har röven fram förklarar varför jag har så svårt att urskilja ett six-pack på min kropps övre halva!!!

God morgon

Latinet börjar förgifta min hjärna. Somnade allt för sent pga repetitioner av div instuderingsfrågor. Vaknade (08.00) av en ringande telefon. Somnade om och vaknade flera timmar senare med ett enda ord ringande i huvudet; Calcaneus (hälbenet). Man måste väl i och för sig ge lite cred till mitt undermedvetna som verkar arbeta för fullt för att dessa ord ska fastna, men satan vad det tär på skönhetssömnen.

The number of the bastard!

Idag är det sol och jag har bestämt mig för att ge vårbrännan en andra chans att bättra sig,  i sällskap av en jävligt jobbig katt som hatar mig och min trogna Anatomi&Fysiologibok. Mitt tålamod angående bastarden börjar tryta. Funderar på om han kan vara djävulens sändebud. Har letat efter 666 under pälsen sedan han/hon kom hit. Börjar även tröttna på den här on/off-radioskuggan som råder mellan Afrika och Åland. Meningsskiljaktigheter reds inte direkt upp i en handvändning utan fortgår under flera dagar och minsta felskrivning blåser liv i hallojet igen och så fortsätter det ännu ett par dagar. "Att förstå, att inte förstå och att missförstå". Måste hålla huvudet skärpt . Måste repetera Aktionspotentialen...Gaaaaahhhhh.

Att göra nytta

Söndagsskola för den ambitiösa. Med gamla VHS-band och tunga böcker sökte vi idag kunskapens källa.

Dissad!

Fick det än en gång bekräftat av lillasyster (snart 14) via Skype att jag har en fjortisbild på msn. Om jag har en fjortisbild på msn så har jag väl det även på FB. Kan hålla med om att det där med profilbilder är ett problem. har sett skräckexempel på dåliga försök (dock vansinnigt underhållande). Finns en man/pojke/grabb med orange hudton (soldusch kallas det visst) som gång på gång misslyckas fatalt med sina Blue steel's och varje gång ger han oss ett minne för livet. Är han medveten om det själv? Nepp. Knappast. Men desto större humorfaktor! Men skit i honom, nu var det Räka vs Räkas syster det var tal om. Samtalet slutade med:

- Vaddå? Vet du ens hur gammal jag är? Jag är inte såå gammal sörru...
- Ahmeh, jaaa. Du är ju 30 år! DET är GAMMALT det...(hysteriskt skatt).

Sensmoralen lyder: Är du 30 (eller på vippen till 30-åren), publicera för guds skull inte bilder på dig själv där du på något sätt avviker från skolfoton anno mellanstadietiden (dvs. vattenkammad o rakryggad). Det kan av ett ungt öga uppfattas patetiskt!

Men så länge det finns orangea grabbar med plutande munnar där ute i den virtuella världen så finns det även en snart 30-årig tös med fjortiskomplex. Enjoy!

RSS 2.0