Morrn'

Hur kommer det sig att när man väl är uppbokad så ringer tre arbetsplatser? Räka har arbetat sedan förra onsdagen och idag säger hon stopp. Igår inleddes morgonen på åldringshemmet och vidare till kirurgen- en nätt arbetsdag på 14 timmar. Kan inte påstå att jag känner mig pånyttfödd- snarare framliden. Nu lite mer tarmsjukdomar och sedan spännande instuderingsfrågor...

Hungrigt?

Drömde inatt (som jag brukar 1 gång i mån) att jag hade ett barn, som jag givetvis på något sätt råkade missköta (som jag brukar) ...Det var något med att spädbarnet inte hade fått mat på 2 dygn. Jag hade helt enkelt glömt bort att ge barnet flaskan. Jag minns hur jäkla dumt det kändes och jag tror inte att jag hade kvalificerat mig för årets mamma. Nej sanna mina ord- det är verkligen inte min grej det där. Måste va ett stresstecken det där.

Glädje!


Lördagsmys

Jaha, så var det dags för annan övrig personal att nosa reda på en på FB. JAG FÅR SÅDAN ÅNGEST! Känner hur jag nästan tvångsmässigt vill skriva *KUKEN* i min statusrad (bara för att jag kan och för att jag är omogen).
Men nej, självklart går inte det. Jag ska tystas och pinas av osynliga normer. Man gör ju helt enkelt inte sån't- speciellt inte när man kan spendera timme ut o timme in med att skriva gulligull som ;
"Älsklingen överraskade mig med ................ och ............" eller "nybakat............", ja eller något annat helt makalöst ointressant, ofta skrivet med samma glöd som ovanstående exempel.

Eller bäst av allt är väl modeordet MYS!? Världen håller på att fullkomligen explodera av myspysiga vinsmuttande människor som ligger på ryamattor, plädar och diverse saker och bara myser. Antingen med mannen eller med de fantastiskt mysiga barna' (kristinehamnsdialekt för barnen). Nej jag är inte avundsjuk och nej jag är inte bitter. Jag är helt enkelt förbluffad över hur många offer som irrar runt i cyberspace.

Att mota Olle vid grinden

Intressanta telefonsamtal föder intressanta funderingar (eller icke). Sambon roar sig kungligt genom att försöka provocera fram en 30-års kris. Varför? Varför inte, skulle han svara.  Jag tackar ödmjukast för att min ålder gör att tillvaron ser lite piffigare ut för stunden, speciellt när personen ifråga själv tillhör kategorin 25+. Good for you älskling!
Så länge som vi inte talar om det framtida åldrandets måsten och mödor, och så länge jag får leka med jämnåriga så kan jag fortsätta leva i tron om att jag är en jävligt insiktsfull 21-åring med rynkor.

Saker jag inte vill göra innan jag blir 34:

Tågluffa
Bygga hus
Hitta fler gråa hår
Få fler rynkor
Välja PPM-fond


Måndag- en bättre dag av 7

Idag känns det betydligt bättre! Ledighet är tydligen inte bra för själen. Lämnade in ansökan om utlandspraktik och känner mig hoppfull. Önskar mig en riktigt jädrans intressant och lärorikt Kirurgiavsnitt. Bäst av allt är väl att både jag och cookie-boy får byta miljö under dryga två månader. Hur intressant kommer inte det bli!!? Livet i en norsk småstad. Hoppas man blir antagen bara.

...

http://open.spotify.com/track/2lalKR44160J5XES081W9R

"So happy I could die"

Dagen är äntligen slut. Idag har det varit en sådan dag då man önskar att man hade ett gammalt paket cigg i innerfickan. Gud vad det hade varit härligt politiskt inkorrekt!



Shybert

Efter ovanligt flitigt skypande med väninnan i fjärran land har det gått upp för mig att jag faktiskt fungerar lite som Alfons polare Mållgan. Jag finns där, men jag är osynlig. Giller tanken och ska bli bättre på att representera Åland. Shybert, Mållgan, Räka...kärt barn har många namn som det som bekant heter. En trevlig kompromiss för den late studenten:)

Stress

Vaknade till känslan av nylagade tänder. Minns att jag kände dem lossna i munnen på mig, och att F's mormor var inblandad i någon flygbiljett till min kompis Mari (som jag snackade med precis före sänggående igår). Jag har helt enkelt haft en stressig natt. Inställda flyg utan avbeställningsskydd och framflyttade avresedatum....uj uj.

Fredag

Då är det visst Alla hjärtans dag på söndag. En fd motståndare till jippon som innefattar hjärtan och annat gulligull är sedan dryga 3 år tillbaka lika inne på fluffig romantik som resten av världen, har dock inte riktigt förstått grejen med att som vuxen ge bort ett mjukisdjur med texten I love U på, men tar gärna emot några extra söta ord (läs bekräftelsenarkoman). Det här året får jag spendera dagen med mig själv (ett ganska hyfsat sällskap om jag får säga det själv) och istället tänka vackra tankar om min gode man som då befinner sig i ett hamnområde i Tyskland. Vad gör en missad Alla hjärtansdag i februari när man har alla hjärtansdagar under 10 veckor? Sug på den ni!


Hello Hemsjukvården på Åland! Here I come!

Dags att lägga korten på bordet, men innan jag börjar så ska jag prisa fenomenet bloggande utan en förskräcklig skara anhängare. Jag har här möjligheten att säga precis vad jag vill (vara en überbitch) och samtidigt upprätthålla en helgonfasad. Gotta love!
Ja jag hamnade på hemsjukvården. Hemsjukvården som tillhör norra Åland. Ja jag är besviken, faktiskt så besviken att jag vill gråta. Inget illa om sjukvården, men att ha 8 veckor medicinpraktik som bla innebär att ta blodtryck på äldre människor i stugor runt om på holmen, ta urinprov samt lite blodprover. Nej jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om det här. Hade det på känn... Det är nu jag ska lägga grunden för min utbildning (man ä ju trots allt inne på 2:a året). Ska jag komma på kir.praktik och inte kunna ge intramuskulära injektioner? Egentligen är det inte hemsjukvård som är problemet utan att jag likt ett ADHD-barn måste ha saker att göra. Jag gillar att ta i och arbeta. Sitta är det värsta jag vet och att "titta på" är en nära döden upplevelse. Nej, man ska försöka vara positiv och kanske ta kontkat med programansvarig? Ja vi får se...

måndag

Njure, njursvikt, dialys, diabetes och en banan senare. Plötsliga förändringar i en PMS-kärrings planer kan få förödande konsekvenser och en jag-går-och-lägger-mig-i-en-snödriva-och-fryser-ihjäl-upplevelse. Detta är nu mera inte längre ett alternativ då humöret är tyglat med fruktos. Hade önskat mig en burk snus- men HEY det är olagligt i Finland så NEPP!
Senare i veckan väntar vårens praktikplatsbesked. Ett nytt moln på himlen har dykt upp- denna gång större än den frukade hemsjukvården: REHAB. Trodde i mitt stilla sinne att rehab inte skulle delta i matchen men tji fick jag!

I tid & otid

Så har jag gjort det igen. Ja jag hade svårt att somna inatt efter en helg i totalt apatiskt tillstånd. Och ja jag trodde verkligen att jag hade kollat mitt schema fler än 5 gånger under gårdagen. Tydligen läste jag på 8 mars istället för 8 februari...Nej vi börjar inte kl 08.30 idag. Vi börjar först 09.50. Men så fint då. Här sitter jag på skolan. Än en gång allt för tidig. JAG BLIR KNÄPP!

"Dakota"

Ibland, om man ger det lite tid så poppar det upp i huvudet.- Ja men jävlar! Här är den ju! Syrran's & min favvolåt (bland miljoner andra). Nu ska man bara hitta den där som är med i filmen Romeo & Julia...

NKP

Jag säger bara: Det här är journalistik när den är som bäst! Nya Kristinehamnsposten väljer att via FB gör oss läsare sugna inför den kommande veckan...

Nya Kristinehamns-Posten Det kommer att bli en allvarlig måndagstidning. En kvinna sitter anhållen för mordförsök, en annan kvinna vårdas på Akademiska sjukhuset efter en brand och vi berättar även om Uno Larsson som deltog i finska vinterkriget. Lite mer lättsmält läsning blir det om en konsert med Degerfors musikkår, de populäraste hundraserna samt Lusläst.

Aha degerfors musikkår ( I love that ) , den där Uno låter ju intressant och ja äntligen får jag veta vilka som egentligen är de populäraste hundraserna!

MEN ÅÅÅH

Nej idag är det en sådan där dag som kallas självömkan. Okay, det har 5 dagar. 5 DAGAR! 64 dagar kvar! Ja man man blir ju nästan förbannad. Bästa vännen ska till Algeriet. Algeriet? Var fan ligger Algeriet? Jag vet att jag borde veta (komma ihåg) men gör det ikke...Eller, var det verkligen Algeriet?

XO

Har denna vecka blivit lämnad för Undine, plågats med vårdteoretiker och jobbat natt på kirurgen. Utmattning är bara förnamnet. Ingen dag är den andra lik...
Kan dock glädja mig åt ett besök av syster-yster samt ett efterlängtat besök i Oslo. Det är mycket man ska hinna med och allt som oftast så blir inte ens 2 % utförda... Ja jag är en dålig människa, meen you know you love me XO XO

RSS 2.0