Jo, jo

6 timmars tungt arbete i skogen. Svärfars vedhög har tredubblats i takt med att musklerna tackat för kaffet. Säga vad man vill men snygga är vi.

What a party!!!

På bussen blev jag ordentligt förbluffad. Mitt favvoband Bloc Party's senaste album har länge vilat i min ipod pga ett ljummet och tveksamt mottagande- tills idag. Idag har jag åter igen fått en sådan där jävla lyckoruskänsla som kan liknas med riktig varm kärlek. Hur kunde jag någonsin tvivla? Det här blir året då Bloc Party kommer förknippas med ljusa vårdagar och kohagar istället för storstadstrafik och tågstationsromantik. Gotta love!

Hola!

Man kan inte kalla det orutinerat, utan man kan kalla det den första av flera kommande partykvällar. Läsare av den här bloggen är väl medvetna om mitt liv som periodare och någon gång måste man avbryta 3 mån helnyktert leverne. Det gjorde Räka. Självklart tillsammans med min lika ovana sambo (som det inte gick fullt lika bra för ha ha ha). Minns kvällen som 1 timme på Arken tillsammans med E-M (som glad i hågen konstaterade att nu hade hon minsann sett mig full). Väljer här ut några bilder som får summera kvällen. Räka vaknade på soffan & det var slutet på den kvällen. Allt är precis som det ska ;)

Njet!

Bloggtystnaden är orsakad av mitt ny-gamla kärleksliv. Härliga tider råder! Morgondagens ljuvliga ledighet kommer att tillbringas på bästa ålänningsmanér- dvs mathandlande i Norrtälje. Tydligen var det någon som antydde något som skulle kunna tolkas som att man gått och blivit jävligt medelålders..Hm ;) Jag försvarar mig med att utbudet här i många avseenden suger. Räcker det inte med att vi har östeuropeisk tid- måste vi även ha östeuropeisk mat?
Självklart finns det också tid att se lite djupare än vanligt ned i flaskan och det tackar Räka länge och väl för. Att bjuda in sig till andra är inget problem för en värmlänning!

Tisdag

Idag var den sista dagen som jag kunde säga att jag inte hade tagit blodprov på någon annan människa. Det blev till och med två stycken och bra gick det. Hurra för mig!

Glamour för själen och godis för ögat

Sista rycket för Räkas orgie i serier. Avslutar 10 veckorsperioden med 2 nya episoder av Gossip Girl och förbereder mig för den kommande actionfilm/discovery-perioden. I kampen mellan gott och ont (eller rättare sagt kampen mellan kvalitet och inte så himla mycket kvalitet) vinner det onda, men va fan, spelar det så stor roll att "Jysk-mannen" aka han som är Discoverys reklamröst retar gallfeber på mig de kommande veckorna? Nix. Dags att låta egot vila och vara en hyfsat bra flickvän.

.

Priset man betalar när man väljer att ta en tidigare buss hem är att man delar den med ett gäng högstadiebarn. Högstadiebarn i buss är inte= en rofylld avslutning på "arbetsdagen". Jag erkänner mitt moralkakekomplex, men så är det bara.

Spiderbaby?

Öppnade just ett brev som min kära syster skickade från England år 2000. På något sätt har det blivit bortglömt, men gissa om jag blev glad när jag fick se notisen hon skickat med!!! Var tvungen att dela det med mina kära läsare! Kolla in grabben...

Söndagkväll

Produktiv dag med inslag av strålande sol! Idag har jag under ett brett spektrum av timmar varit hyfsat initiativtagande och effektiv (enligt mina nu för tiden ganska stressfria mått mätt).

1. Goda 5 timmars sömn
2. Jobb  6,5 tim
3. Topless solning 2 tim
4. Promenad 50 min
5. Will & Grace ca 1,5 tim
6. Tupplur 2,5 tim
7. Yoga 50 min
8. Iordningställande av företagsdeklarationsförberedelser (långt & säkert påhittat ord) 30 min (Äntligen klar!)

Vad som hade fulländat kvällen skulle ha varit ett sista telefonsamtal från periodsambon, men jag gissar på en kombination av tidsskillnad och en släng av arbetsmoral. Jag överlever. Han kommer ju trots allt hem mycket mycket snart. Yeeiiiiiihhhhh

Söndag


Just Jack!

Är det tragiskt eller bara ett tecken på extremt god smak när man obekymrat spenderar lördagskvällen ensam framför tvn? Jag röstar på det senare alternativet. Och är inte Jack Mcfarland en darling? Jo visst är han väl det! Kan riktigt höra D L's (som förövrigt är en av de personer jag har att tacka för mina goda amerikanska vänner) hjärtliga skratt ända till Åland och in i vårt vardagsrum.

SEGER!

Nu jävlar ser man en ände på autobahn. Grannen informerade just att han sputat Raid i trapphuset och utanför granndörrarna. Tydligen tror han att min kryddblandning är rester från en söndertuggad dörr och rädslan för termiter verkar ha drivit honom till handling. I love it! Kan inte låta bli att le lite inombords när han fäller kommentaren "men de verkar gilla er dörr", och sedan pekar på högen av sågspånsliknande spår på golvet. har inte hjärta att säga att det är cayennepeppar...Men oavsett 1-0 till Grannskapet!

Zzz

Sovit  typ 1 timme. Påväg till kirurgen för ett morgonpass. Varför måste det bli såhär varje gång? har drömt om min lärare. Bjöd henne på frukost...scary.

*mother f 's*

Jag har sett dem. De kommer från ytterdörren och går i samlad trupp rakt mot vår dörr. Min nystädade hall är täckt av *hårsprayade* likdelar. Undrar hur det ser ut imorgon...

Ni bad om det myr-as!

Grannen ringde just på och informerade om att vi har myror utanför dörren. Mmm...Har testat Sunsilk extra hold och nu vitpeppar+toapapper. Ringde desperat till mamma för råd om problemet. Mamma vet alltid hur man ska göra. Så även den här gången. Beklagade dock att hon inte kunde komma hit och utrota dem åt mig. Jävla helvetes skit myror som endast valt att trafikera vår dörr. Så jävla diskriminerande!

Euuu

Underskatta aldrig myror. Där det finns en kommer säkert fler att samlas. Väldigt morgontrött glodde jag på den lilla otäckingen som gjorde mig sällskap på toan imorse. Inte orkade jag väl göra annat än just glo på den före jag druckit kaffe. Inte hade jag väl heller räknat med att den skulle dra med sig en miljard insektspolare in i vår lägenhet lagom tills att jag kom hem för dryga 30 min sedan. Tänk Camilla, tänk! Dammsugaren & Cayennepeppar får bli mina stridsmedel. Äckliga äckliga MYROR!

Från U till G

Landsbygden, landsorten, landet & bönder. Kan inte klaga nog mycket på en märklig norm som råder några km utanför Mariehamn. "Njae, husnummer och husnummer. Vi sätter husnumret på garaget eller kanske i något intilliggande träd". Jo tack jag har nog märkt en avsaknad av hus-id. Hur fan ska man hitta rätt när man inte ens har en brevlåda att läsa på? Nej men du vet att hon bor i det lilla röda huset bortom bergen och mellan myr och tundra...*SUCK*

Psst! Godkänd i la läkemedelsräkning! OCH jag kan nu stolt berätta att Räka kan räkna med 3 decimaler. Jag har år 2010 lärt mig liggande stolen aka trappan på nytt igen. Prisa Gud!

Ursäkta?

Mycket ska man höra innan öronen trillar av. Det är inte klokt.

...

Det är lite irriterande att aldrig få känna sig helt läkemedelsräkningsfri. Imorgon har jag blivit "inkallad" för komplettering av vad jag förmodar ett slarvfel. Det senariot som skulle kunna suga allra värst är det där Räka inte klarar morgondagens mattetal och för 4:e gången sitter på omtenta. Det får ju bara inte hända! Idag är ju allt solklart.
Anyway..klappar mina små korvfingrar åt att Frank har en biljett hem och att han kommer nästa vecka. Behöver jag berätta att lägenheten ser stökigare ut nu än vad den gjorde innan jag började städa inför ers majestät ålänningens hemkost? Jag fattar inte hur det är möjligt! Kanske man borde göra som man gjorde när man var liten och skyffla ner ALLT i en kartong, låda eller in i en garderob?

Have fun, stay single!

Singles från 1992. Denna giganternas gigantfilm! Det känns som om det var igår jag såg den för första gången- men vid närmare eftertanke så handlar det snarare om 18 (!!!) år. Jag ryser i alla fall av välbehag och drömmer mig tillbaka till en tid med Dr Matren's, Grunge och en storasyster att hänga efter i tid och otid.

Måndag

En vecka kvar. Funderar allvarligt på att viga denna lediga dag åt städning. Jag vet ju med mig själv att jag egentligen varken orkar eller har ett brinnande intresse för att rensa bland papper och ligga på alla 4 och skrubba kaklet inne på toan men vad gör man inte för sin älskade? Hm. Det är mycket nu...
Först lite Nine inch nails och frisk luft sedan lite hushållssysslor. Jag är trots allt världens sämsta sjömanshustru!

Gla' påsk


07.50 Slutar jobba. Bil & centrallås fastfruset.
08.10 Kommer med gråten i halsen in i bilen via passagerarsätet. Åker hem.
08.45 Somnar.
12.00 Väckt av telefonen, mobilen och sms.
12.45 Stiger upp efter ca 3,5 timmes ihållande sömn. 

21.00-23.00:

Kom att ifrågasätta mitt framtida yrkesval när jag uppgivet försökte förklara in i ett lomhört öra att jag inte förstod vad som var galet med kudden under fötterna eller kuddens icke-varande under fötterna. Eller var det täcket det var något fel på eller hur var det? Vad var det sa eller hur sa du??? Det blir alltid lite värre under storhelgerna. Gud så man sliter sitt hår och nästan artikulerar sig själv till en för tidig död, alltid med svettpärlor på överläppen och ett avslutande -Godnatt godnatt (backandes ut genom dörren). Om de där hörapparaterna någon gång skulle fungera som de är tänkta att göra så skulle jag vara en lycklig människa.
Fick under förkvällen ringa efter polis då det stod klart att farbrorn på soffan inte alls tillhörde huset. "Alltså- Hej Polisen. Vi har en farbror för mycket. Är det någon som saknar honom?"


Långfredag

Nu jädrar är det dags att njuta av påskhelgen. I alla fall de dagar som bjuder på sol. Nattugglan jobbar som vanligt men tänker ändå finna lite tid för att steka på favoritbalkongen! Fick under gårdagskvällen veta att min sjörövare kommer hem två dagar tidigare än planerat! Detta betyder att en blir två om ca 9 dagar, att jag äntligen får äta våfflor och att jag snart får se insidan på Arkens välkända byggnad. HURRA! Hoppas bara jag får syndernas förlåtelse av de övriga ålänningarna vars liv och leverne jag totalt ignorerat under mina senaste studier (som vanligt). Nu en långpromenad runt Väster/Östernäs.

HÅhåjaja

Gårdagens kanske mest anmärkningsvärda händelse utspelade sig nog i väntrummet. Bläddrade förstrött i Amelia och snubblade över ett repotage med 4 nakna grabbar (handen för könet- thank God!) och ett intervju ang pojkarnas att raka pungen eller inte...Repotaget i sig är väl ingen kioskvältare men att se sin klasskamrat Johannes från gymnasietiden stå och hålla sig för skrevet med båda händerna i Amelia var verkligen inget jag hade räknat med. Obehagligt!

RSS 2.0