30-2

En strålande solig dag som inleddes med en lunch på stan tillsammans med L.  A-Hjärt-lungräddnings kursen på sjukhuset bjöd inte på några andra överraskningar än att jag tydligen är för svag för att göra heimlichmanövern på den där manstorson i plast. Jag hävdar bestämt att jag borde få till ett knyck på en levande varelse men vet vet egentligen? Vikarierna önskar purékost till hela befolkningen under sommaren. Skippa köttet tack!
Nästa veckas fortsättning med S-HLR innebär mer övning med defibrillator.

Fredag

HLR-kurs på sjukhuset idag.

Schööönen!

Vilken sann glädje Inför eurovision sprider. Välkommen hem till mig och min borg alla små-elaka schlagerdonnor! Manliga som kvinnliga. 
Dagens usch! tilldelas det otäcka programmet huset fullt av hundar. Jag ryser ända in i märgen.

Repad- javisst!

Idag var det min tur att smeka den där lömska järnpelaren på jobbet. Jag har tidigare hört historier om kollegor som kapat sidospeglarna på den stackars Opeln på just samma pelare (varnande ord som akta pelaren har ekat i mitt huvud) och idag skulle Räka göra en snäv MEN försiktig parkering. Det gick inte bra. Jag insåg att jag stod som i en rävsax och när jag försiktigt skulle ta mig ur knipan hörde jag en läskigt knastrande och rispande ljud från passagerarsidan. NEJ-NEJ-NEJ!!! Smög ut med svettpärlor på läppen och en åder pulserande i pannan. Handtaget är helt repad samt en bred rand över ordet Hemsjukvård. Usch vad tråkigt känner jag nu :( Fina Opeln...
Annars en fin dag med radiox3m!


Okay...mhm..?

Det där med att faktiskt involvera en annan människa och dela med sig av sitt innersta rum visar sig allt som oftast vara en dålig idé. Vad har man lärt sig? Jo att allt faktiskt kan användas emot dig. Spännande!
Vissa saker är okay, andra inte. Jag är inte helt imponerad.

Nattsudd

Natt på hemmet. Gillar verkligen den här arbetstidsförkortningen! Gillar ännu mer att slippa höra när städpersonalen kommer och börjar skramla med sin disk kl 07.15...Räka has left the building! Ska snart ta mina små grävlingsben och traska hem åt...Jag och fiskmåsarna. Mariehamn är nästan lika ljuvligt som Kristinehamn på våren.

.

Det är mycket svordomar på den här bloggen. Gött det!

Har du lärt dig något?

Hade utvärdering idag. Min handledare frågade om det var någon ny kunskap som fått mig att ändra mitt tankesätt?
Räka svarade ja på den frågan och konstaterade att det där med barn, det hade inte varit en god idé för mindre än ett halvår sedan.
Jag tror att hon efter min redogörelse av tidigare åsikter var beredd att hålla med mig. Hon skrattade gott åt mina absurda påhitt som bland annat innebar amningsmotstånd och mammaledighetsmotstånd. Jag vet inte riktigt hur jag tänkte när jag med all kraft försökte motivera tesen att kvinnor bör börja jobba efter tre månader...Hur som helst, jag roade och det var väl trevligt.


Vredesmod

Jag vet inte om man kan kalla det livskris, mental härdsmälta, abstinens, pms, ADHD, under- resp. överstimulans, skoltrötthet eller bara en hel kombination av alla små gôttige grejer?
Idag trodde jag faktiskt att jag skulle börja tjuta av bristen på stimuli. Ja ni läste rätt. Lägg sedan till att jag sitter med en praktikuppgift som är så enkel att en apa kunde skriva den men att jag lik förbannat inte kan reda upp i oredan i huvudet. Nog om det.

Biggest crybaby

Jaha då har man plöjt igenom säsong 10 av  Biggest Loser U.S.A. Duktiga rackare! Träningsmoral som man bara skulle kunna drömma om men PLEASE! Vad är det med allt förbannade grinande? Jag köpte era snyfthistorier och era tårar de första 5 programmen (även jag deltog i gråtfesten) men allt där efter blev bara mute för mig. Drama drama drama..Blä blö blubb..

Vi gratulerar!

Det finns ett födelsedagsbarn som heter Eva och henne vill jag fira med en tårta. Varsågod Eva och grattis på födelsedagen önskar Räka

Best in show

Det har lossnat mer och mer för varje dag. Jag tror vi lyckats skapa en hybrid och ingen är gladare än jag. Jag menar, ingen kan väl vara gladare än jag åt att ha en helt egen, manlig och personifierad version av min egen förträffliga humor i sitt liv! Ä-N-T-L-I-G-E-N får jag de där härliga skratten på andras bekostnad samtidigt som jag kan dela dem med de personer som står mig närmast. Internt är faktiskt roligast! Gulle, du har just klivit upp ett steg på Räkas humorpall! Du är best in show! Fortsätt blända mig.

Jahapp

Lyckades ta av mig tröjan, slänga den i toaletten och halvvägs spola ner den på kuppen. Hur i hela helvete är man funtad egentligen? Så fruktansvärt nasty att jag är mållös.

Iam orienteringshandikappad. I am Räka!

Jour blev idag jour. Måste väl medge att en stor jävla kartbok innehållande små avkrokar till vägar inte till fullo tillgodoser mitt behov av fastighetsnummer. Snälla ålänningar, sätt ut nummer på husen så att sjukvårdaren når fram utan att svetten börjar lacka, men efterson mobiltelefonen är uppfunnen så löste det sig efter en stunds vettlöst irrande (och den användes flitigt idag). "Åk söder ut vid brevlådorna. Ser du ett garage? Söder ut, ca 50-60 m..." Till saken hör att Räka inte kan ta ut riktningar. Nej, hon kan inte ens orientera sig med hjälp av en kompass. Karta funkar, men vad som är norr eller söder bestämmer jag själv OCH det är allt som oftast käpprätt åt helvete fel. Jag ska väl samtidigt tillägga att det är roligt. transporten mellan kommunerna spenderar jag tillsammans med radio X3M- ett gäng sköna finlandssvenskar som minsann vet hur bra radio ska presenteras!
Vad händer imorgon? Only Saida can tell...
Idag skrattar Räka ännu en gång åt sin systers mardröm på Teneriffa. Mer fåglar bara...
Jo du Linda, Frank och jag tänkte öva in en liten melodi till ditt framtida bröllop. Jag på panflöjt och Frank på munspel- vi har bestämt melodin "det vackraste". Vad tycks? Självklart avrundas kvällen med fågeldansen. Helt i brudens smak.

April april

Dricker mitt morgonkaffe mer eller mindre i blindo. Är så lite vaken att jag hade önskat ännu en sovmorgon. På agendan idag väntar hemsjukvårdsjour för norra Åland.
När man tittar ut så undrar man var det där "fantastiska vårvädret med 15 grader varmt" håller hus...
Var det bara ett brutalt aprilskämt?

Fågelskådning

Fick ett roligt mess imorse. Systeryster har visst tvingats bevittna en fågelshow på Teneriffa och klappat en tam uggla.
Jag vet att hon lider men jag kan inte rå för att jag ser lite humor skymta bortom misärens horisont. Vad det gäller att inte kunna välja sin respartner utan tvingas jobba med Gulletussan...ja vad säger man? Ta en stadig grogg och lås dörren!

RSS 2.0