Svea

Sitter på centralen och väntar på en buss som ska ta mig lite närmre rötterna. Vet inte om det är mig det är fel på eller bara ren otur för allt är stängt, mitt favvokaffe-ställe har ersatts av en vägg prydd med reklam och facebook verkar inte vilja fungera. Är det möjligt? Tydligen.

Karlsson på taket-komplexet

Varför skriver man inte fler kom-ihåg-lappar? Inte vanliga anti-senil-lappar, utan små noteringar om de insikter man får rörande den egna personen. Man vet vad man borde göra eller hur man borde uppträda men ändå är det så jävla lätt att trilla tillbaka in i gamla invanda näbbiga spår.
Beror denna nytillkomna självinsikt på att man är sjömanshustru och inte har något bättre för sig än att föra inre konversationer med sig själv? Förmodligen förmycket egentid med egot, varpå man tröttnar på sina egna moralkakor.
Jag måste motvilligt erkänna att jag nog ibland är som "Karlsson på taket" när han är på Lillebrors kalas. Ingen god egenskap men med insikt kan man göra om och göra rätt!

"Är du så nedrans hungrig kan du ta en bulle!"

Och så var vi här igen...

På ett ålderdomshem är fesligheter och sviterna efter festligheterna speciellt tydliga. Begreppet att vara övertrött får helt nya dimensioner som ofta manifesteras i ett extra behov av hjälp och omvårdnad. Glöm struktur och planering, för när midsommar ligger för dörren så kan du bara hoppas att du fått sova ut innan det är dags att hoppa i den helvita stassen. Vax on vax off...

Att väcka den björn som sover räv

Vad är rätt och vad är fel när morgonen avslutas med en diskussion angående hurvida påslakanet ligger 2 cm för långt till höger eller att kudden under knät borde vara 0,5 cm mer vriden till vänster i en lätt vinkel på 30 grader..?Att på ren och klar svenska artikulera fram att man faktiskt inte VET hur det "ska vara" är meningslöst. Och att personen i fråga viftar med knytnävarna åt en måste betyda att mitt sällskap inte är lika med hundvalpar, ballonger och presenter. Vad vet jag annat än att jag inte är en muterad übermänniska som klarar av att byta resårlakan i en säng utan att förlytta människan aningens i den ena eller den andra riktingen. Roten ur detta är att man efter 11 timmar ska göra som man blir tillsagd- även om det betyder att du inte blir ett skit klokare. Ibland lyckas man och ibland lyckas man inte.

Natt

Säga vad man vill men semesterkänslan var inte speciellt svår att skaka av sig. Ordningen är nu återställd och jag och min nya fina klocka rondar som aldrig förr. Nytt för i år är tydligen att jag får ett eget skåp. Det är till att leva ett liv i lyx och flärd.


Polaris vs. Camilla


Sailor boy

Då var det dags att kasta sig över bloggandet igen. Veckorna har fullkomligt runnit iväg och idag verkar sommaren ha kommit till Åland- så där lagom till att kärleken försvinner mot Japan. Livet som det är just idag kan beskrivas med ett ord- IRONI. Avsked är tunga och en av de tristare saker man gör ett par gånger per år. Tror att jag har slagit rekord i lip-timmar 2010. Inte blev det heller någon förkortning utan 10 veckor är det vi får acceptera. Vi ses i september då da...
Vad har hänt då? Jo, Viktor har blivit kapten. Båten har sjösatts och Räka har hunnit med två turer. Den senare slutade i total misär då show-off-Frankey väljer att hoppa på vågorna lite väl nära båten var på 4 personer och en kamera dränks i saltvatten. Nu har Räka en ny kamera...
Ja kanske jag får hålla med F och erkänna att den här är 1 miljon gånger bättre, och att han egentligen gjorde mig en tjänst. Fick även höra att jag fäster mig onaturligt mycket vid mina tekniska prylar efter att ha surat i mången timmar och slängt arga blickar över soffkanten. Förvisso.
Valde igår att spendera några timmar (!) på minigolfbanan och än en gång konstatera att jag sög kungligt även det här året. DOCK måste jag ge mig själv lite cred. Minigolf är en av de få sporter där jag hanterar en förlust med en axelryckning. Jag är helt enkelt sämst. Att jag körde mitt eget race och lallade på i min egen 7-slags turnering är en helt annan sak. F & V körde man mot man, vilket avledde en del uppmärksamhet från mig.
Vill stolt meddela att jag har avrundat min termin med ännu ett VG i forskningsmetodik. Jo jo man tackar. Kanske man inte behöver vara intresserad för att lära trots allt? Med allt skolarbete i hamn ska jag inatt påbörja något man kallar sommarvik. Jag skulle ljuga om jag påstod att jag var taggad! Det är nu två månaders nattvak som gäller!

Lördag

Incheckad och överväldigad. Inte trodde jag att det kunde vara så härligt att få sträcka ut benen. Efter en vecka med family 4 så ska det bli skönt med lite me myself and I på mer än 4 kvadratmeter. En person med avancerad cellskräck uppskattar inte alltid att snitsla mellan bagage, dator och säng. Hur ska man fira? Jo, man letar upp folkvagnsbussen som säljer Long Island Icetea. Yes indeed.

mer Thai

Ovan mitt första möte med apan, eller en av många. *Rädd*, den undre bilden visualiserar en mänsklig krabba. Säg inte annat än att jag är fotogenisk!
So...En vecka har passerat.Jävligt varmt. Veckans fashionista heter Frank. Med hans 1 kilos bling bling till halsband slår det det mesta som har skådats på det norra halvklotet I'll tell ya! Meeen om det finns avlägsna stammar på Afrikas slätter som bär armeringsjärn lindat 10 varv runt halsen så ska han nog vara man nog att klara den här biffen. Fint blev det i alla fall! Vi har för övrigt bestämt oss för att helt kallt skippa semestrandet på romantisk ö (buss igen- nej tack!) och väljer istället att spendera sista veckan på ett lyxhotell i centrala Bangkok. Löövley. Och som svar på er fråga- NEJ det är varken inbördeskrig eller regnperiod.

RSS 2.0