Keramikbrickan

Gotta love!

Lundberg's

Fick just ett mess från "Kerstin rätt och slätt" och farsan. Lundbergarna har varit på Sky Highs releasefest i Borlänge och här kommer ett bevis på det från Borlängetidningens nöjessidor:

1:a Advent

Min syster har varje år sedan lekistiden 1985 tvingat mig att läsa en adventsdikt. Jag väljer att skriva den här i år så jag slipper känna obehagaet av att stå och dikta över telefonen igen.

"När första ljuset brinner
står julens dörr på glänt,
och alla barnen glädjas
att fira få advent"


Som ni vet så betyder detta att det är 1 månad kvar till de omtalade juldagsfestligheterna samt nyår. Känner ni paniken växa? Har ni ingen inspiration? Lugn, bara lugn. Jag har lösningen på era eventuella klädproblem...Man som kvinna.

Godmorgon!

Om en lördagsmorgon (06.20) inte gör sig bäst med en kopp kaffe och ett snaskigt avsnitt av Gossip Girl, ja då vet inte jag. Lördagsjobb väntar. Jag är överförtjust.
Fick igår en klapp på rumpan (av okänd tant) och kommentaren "Du har blivit rund om rumpan som alla de andra". Jag vet inte hur jag ska tolka det riktigt, men jag är beredd att påstå att man inte ska tro på allt man hör. Erkänner också motvilligt att jag har blivit en sådan där namnbricksmänniska som jag känner obehag inför. Tvingad av nya kollegor går jag och hämtar min nya keramikbricka med mitt namn käckt målat på från sysselsättningsterapin...Vad härligt. Vad står på tur? Solstacafé? Usch vad jag är ytlig..

Nya brillor!

Var ju bara tvungen att publicera en bild på mina så otroligt snygga glasögon. Räka är nöjd.

Kom och ta mig långt här ifrån...

Kan du göra den här vid frukostbordet har du vunnit min respekt många gånger om. Men oss emellan.. Var det verkligen så här du menade att du alltid applåderar? Rita gärna bilder och diagram. Jag vill veta allt gullet!

Helt sjukt!

Okay, börjar nu allvarligt ifrågasätta min förkylning. Blir inte något friskare. Förkylningar är inte sjukdomens vavawoom och hamnar därför inte speciellt högt på medlidandeskalan. Känns bittert. Beklagade mig för fästmannen som glatt svarade "Det är åldern".  Alltid uppiggande ord när man behöver dem som mest! I'll tell ya! Provade att bota mig med glögg+blåbärs koskenkorva. Behöver jag nämna att jag för tillfället bara har tre sinnen till mitt förfogande? Faan imorgon ska man göra ett nytt försök att jobba.

Det snöar visst...

Gårdagens snöstorm resulterade i att jag fick be fastighetsskötaren om hjälp när jag fastnat på parkeringen imorse. Ibland är det fördelar med att vara tjej och vara blond. Var på jobbet i 1,5 timme och blev där efter hemskickad. Sitter nu med min röda näsa och försöker få tiden att gå. Hur tråkigt som helst! Hade velat ha sambon hemma. Han hade säkert kommit på något sätt att få tiden att gå. Han brukar va bra på det!

Buuuäää buuÄÄÄÄ

Varit vaken sedan 4 imorse (är i alla fall vad jag tror). Trotsade känslan av den där förkylningen jag känt mig flåsa mig i nacken. Var på jobbet i 1,5 timme. Kapitulerade. Åkte hem på årets första vinterdag i massa fin snö. Gjorde en avstickare till Mathis Punkten för att köpa BANANER och berätta att de säljer DV från i somras. Undertecknad upptäckte det när hon på sin lediga dag hade tänkt lyxa till det med höstmode och istället möts av flickor i bikini. Är lika lite intresserad av att läsa om gamla sommarklänningar som jag är av att läsa gamla horoskop. Poänglöst med andra ord. Kassörksan tackade för min information.

Hur kul är det att va hemma och känns sig manglad? Sniff sniff! Ikväll var det tänkt att jag skulle följa med på ÅHS's julfest. Självklart fick jag välja det det spännande se-på-film-i-soffan-alternativet och önska de andra en trevlig kväll. Gudarna ska veta att jag lever ett rikt och spännande liv! Men på lördag gör jag ett nytt tappert försök med arbetskamraten och firar lilla julafton på Indigo och Arken. Jag, finskan och Dolce Gabbana!

Öga för öga

Hemkommen från cheferna på mitt nya extrajobb. Det är inte med äkta glädje jag offrar två av mina lediga dagar nästa vecka för att hjälpa behövande äldre, men vad gör man inte i brist på annan sysselsättning?
Jag kan där emot förtälja att mina barnglasögon är ett minne blott. Att byta glas är tydligen en nödvändighet enligt optikern och äntligen ska jag slippa sitta framför tvn med  piratögat öppet. På frågan om jag är nöjd med mina gamla bågar svarar jag NEJ. Inte kan en vuxen människa ha ett par brillor som slutar i ögonvrån. Hur tänkte jag egentligen? Nej, Räka såg direkt ett par i hyllan och hörde Halelujakören sjunga ut i butiken. Där stod de. Mina nya blanka svarta (lite för dyra) Dolce Gabbana! Jag kände mig bara sååå fin. Alltså, nya DG innebär (omräknat) byte av 300 st Tena Flex. Gotta love that!

Zzz

Yrvaken. Sov visst längre än planerat. Har precis drömt att jag skulle på kryssning med Carina, Magnus och en tjejpolare till Carina. Mitt största problem var att jag hade glömt kameran och Magnus hade glömt sitt pass....Annars hade tjejerna packat stora soffkuddar som de skulle ha med på 24 timmarsresan..

Kerfuffle

Det finns få saker som retar mig så mycket som att bli missförstådd och att inte få tala till punkt. Att min tunga slinter på grund av mundiarré (en situation är svår att slingra sig ur) är en sak , men att sätta upp klara spelregler via skrift och sedan få övriga parter att agera därefter är tydligen inte lika enkelt. Utgången blir allt som oftast fatal.
Önskar jag kunde få citera Yngvi Malmsteen och säga "You've unleashed the fucking fury", men nej tyvärr, inte idag heller. Jag finner mig istället konfunderad och aningens överraskad. Må förvåningens ansikte lysa över Åland denna dag, för imorgon ska jag ta barnglasögonen till optikern och förhoppningsvis se livet lite klarare!

Fridens!

Antidot? Tack tack!

En vecka som den här kan enbart lindras av The Editors. De kan visserligen inte råda bot på besvär som tomhet och novembercoma, men de kan i alla fall lindra symtomen.

"Pull the blindfold down
So your eyes can't see
Now run as fast as you can
Through this field of trees

Say goodbye to everyone you have ever known
You are not gonna see them ever again
I can't shake this feeling I've got
My dirty hands
Have I been in the wars?
The saddest thing that I'd ever seen
Were smokers outside the hospital doors

Someone turn me around
Can I start this again?

How can we wear our smiles
With our mouths wired shut
'Cause you stopped us from singing

I can't shake this feeling I've got
My dirty hands
Have I been in the wars?
The saddest thing that I'd ever seen
Were smokers outside the hospital doors

Someone turn me around
Can I start this again?
Now someone turn us around
Can we start this again?

We've all been changed from what we were
Our broken hearts left smashed on the floor
I can't believe you if I can't hear you
I can't believe you if I can't hear you
"

www.youtube.com/watch?v=blP9LWyKqzI


Polski

Däckbyte värdigt en prinsessa. Kaffet just klart till min ankomst, en brasa i spisen och två söndagsbilagor. Arnold fick sällskap av mina fötter.
Familjen har även fått tillökning. Vi har blivit med nygammal vinterbil. Jag måste säga att jag är om något lite skeptisk. Att orden POLSKI FIAT sitter inpräntat i fronten inger inte en känsla av trygghet. Hur tänkte du nu egentligen???

Fridag=ledig dag

Man sover sååå gott när man är ledig. Drömde att jag korsade gatorna i Buenos Aires med en tung bag på ryggen. Var oxå inne på ett bankkontor och diskuterade mitt VISA-kort med halvnorsk dam. Om jag inte missminner mig så hade jag även hår mer till midjan. Blev väckt av mitt nya jobb. Nej kan tyvärr inte jobba idag. Det är min första lediga dag på 17 dagar...Det kan inte påpekas för många gånger.

Ett par nya Baggy Björn från Nudie pressades just ner i min brevlåda. Vem bryr sig om Buenos Aires när man kan va snygg i Mariehamn?
Är som sagt ledigt idag. Snöade igår (aj aj) och är förmodligen svinhalt ute. Har planerat ett däckbyte med svärfar. Vilken tur att det blev vinter just idag då! Har även lovat Nina på jobbet att ge henne lift runt gatorna i stan. Sista turen hade vi en giganternas gigant i baksätet. Katten måste ju ha det bästa! Mjau!

Hur var det här då?



Helt plötsligt under en rapport försöker jag mig på en dålig imitation av Hans Villius. Efter det är det många viktiga spörsmål som besvaras på denna mycket säregna småländska dialekt- dock inte av mig utan av vår speedade sjukskötare Kalle från Sverige. Jag har faktiskt sprungit på en människa som pratar mer än mig själv! Det är få gånger det är så tyst runt kaffebordet som när den svenska sidan diskuterar Barnjournalenmannens förehavanden högt och skrikigt likt två barn som hittat en peng på gatan och köpt snask för den. Han påstår att Barnjournalenmannen sitter i buren eller i alla fall satt på kåken för pedofili (märk ironin i situationen). Jag minns den dagen min syster berättade för mycket liten Camilla att han, just han där, hade köpt sig en fru från Thailand. Det en storasyster på 9-10 år inte vet, är inte värt att veta.  Om det finns någon där ute som vet vad han gör idag. Gör din röst hörd! Linda och jag vill gärna veta mer.

Btw, Var idag farligt nära att byta ut mitt vanliga lugna jobbväsen till the überbitch from hell. Bet hårt ihop käkarna och tänkte en förbjuden tanke. Inte kan man väl gå och i verkligheten slänga ett hemvetebröd med skinka på en sänliggande äldre dam? Nej..det skulle nog se ut det. Men OM man fick, ja då skulle jag står först i kön.

Damn!

En klassiker. Notera gärna frisyrer och solglasögon.

www.youtube.com/watch?v=xwjnIkZnowk

Lördagnatt

NEJ

Lördagkväll

Det här är jag i min nya matbespisningsklänning. Tillsammans har vi tänkt gå på födelsedagsfest hos Christian om 30 minuter.

Godmorgon världen

Kickar igång morgonen med Kurt Nilsens Never easy och Kents 747. Konstaterar en viss likhet mellan mig själv och Skalman. Är tveksamt om går att sminka bort gårdagen. Vissa saker är omöjliga att dölja med concealer.
Dagens orspråk lyder: Att tala är silver, men tiga är guld.

Fredag! Woohooo!

Idag har det varit en helt vanlig dag. Kul på jobbet med trevliga arbetskamrater. Belyste ämnet  "Märkliga människor inom vårdyrket som borde få hjälp". Upplevde även en form av personal-charader. I love that!

Antal skratt på andras bekostnad: 2

Antal sagda "Oj då": 25

Antal nattade gamlingar: 14

Antal tankar på semester: 5

Antal tankar på sambo: 30

Antal känslor av bedrövelse: 2

Antal sagda "Förbannat": 4

Antal sagda "Mannen på bilden ska just börja prata": 2

Björnebörg, byn som Gud glömde

Strålande klipp! Bultarna borde jubla!

http://www.youtube.com/watch?v=MaOMvagKN4s&eurl=

Fredag? Måndag? Tisdag?

Men Guuud vad trött jag är! Eftersom jag tror att jag är en übermänniska så lever jag också därefter. Igår var planen att njuta av sin halvt om halvt lediga dag (slutade 13.45) men säg den lycka som vara i mer än 20 min. När Camilla stämplar ut å ringer mitt nya jobb och frågar om man kan jobba. "Jamen visst, säger jag. Inga problem"! Det var i och för sig inga problem, men en flicka måste få vila ibland. Igår kväll hade jag min sedvanliga cyberdate med fästmannen, vilken blev ganska fåordig från min sida. Jag orkade knappt röra fingrarna. Och när grannen sedan loggade på, ja då var sömnen nära. Ursäktade mig och slängde mig i säng. Somnade på 5 röda och vaknade nu kl 10.30. Bravo! Jag är fortfarande trött och jag ser fortfarande ut som 29 jättesvåra år. Kan någon berätta för mig varför det tar så lång tid för kuddavtrycken att försvinna från ansiktet? Nå ja, jag får trolla med smink...Fungerar säkert skitbra.

Att-göra-listan idag:

  1. Maila Annika M och be om ursäkt för att jag för 3 gången inte hörde av mig i tid, och att jag för tredje gången inte blev med ut. Ha tålamod med mig, snälla!
  2. Surfa på Skattebyråns hemsida och se om skattekort går att fixa över nätet (viktigt).
  3. Ringa svärföräldrar för däckbytardag.

Nattsudd

Hade tänkt sova för 1 timme sedan. Det är ganska uppenbart att jag fortfarande är vaken. Sitter i en allt för stor morgonrock framför FB och noterar en bortglömd födelsedag. FÖRLÅT mig LINDA ÖHLÉN. Grattis grattis! Jag är en dålig människa.

Vill också samtidigt passa på att säga till er alla att jag är för gammal för tidningen SOLO. Ja jag borde ha insett det för minst 5 år sedan, men ikke. Jag riktigt skäms efter att ha läst artikeln "Britney Spears en produkt av vår tid". Inte nog med att den är en kärleksförklaring till popfenomenet, den påstår även att "alla" vi födda på slutet av 70-talet samt början av 80-talet, dyrkat sydstatsbruttan. Blanda inte in mig i det här! Det mest pinsamma jag har upplevt inom idoldyrkan var när jag som 10-åring faktiskt var dödsförälskad i Jordan Knight (new kids on the block). En stormande kärlek som resulterade i 3 kg häftmassa på väggen (1 miljon bilder), en förälskelse som varade...inte ohälsosamt länge i alla fall. Skit samma, artikeln avslutas med de här vackra orden:

 "Britney är en del av oss och vår tid, en del av dig och mig"
Tänk på det nästa gång du står i kö till Roberts Coffee och ska köpa dig en riktig xl-latte.

Fylleminen eller Blue Steel som vi gärna kallar den!


Kultur

Har nu upptäckt att även sambon besitter vissa kulturella kvaliteter (2 ex här ovan). Betyder det här matchande baskrar, örtte och billigt rödvin? Matchande baskrar kan jag gå med på och kanske en liten chique mustasch! Jag väntar som ett barn på julafton på att få se fler konstverk signerat Frank.

Gammal är äldst

Uppladdningen inför en jobbnatt går som alltid rysligt dåligt. Har man som vana att stiga upp kl 05.30 så är det svårt att vara vaken längre än till max 23.30, varpå man vaknar astidigt. Utmanade mig själv och låg kvar och pressade i sängen till 12.30 idag. Måste säga att jag blev förvånad över min prestation. Tyvärr så räcker det inte ända fram. Men säg det som inte kan botas med kaffe! VILL HA SEMESTER!

Mitt horoskop 26/11-25/12
"Du har inte så mycket tid för dina vänner.Själv märker du ingenting och är oförstående om du får höra att du är för upptagen."

Ha ha ha...är det verkligen så?

Flinke Flisa

Lillungen på 13 år är tydligen duktig med kameran. Ja jag är imponerad i alla fall!

Utan dina andetag

Så har det hänt IGEN. Ett oskyldigt samtal urartar. Vem var det som började? Jo jag måste erkänna att det var jag igen. Msn är ett bra verktyg för att stilla sitt dåliga samvete lite nu och då, men inte för några djupare samtal mellan man och kvinna. Varför triggar man sig när man vet att man kan få svar som man inte vill ha? Och varför gör det så ont  när man vet att man själv provocerat fram dem? Man ska aldrig skiljas som ovänner sägs det, men vad hjälper det talesättet när känslorna får en att helt kallt logga ut?

"Jag vet att du sover
känner värmen från din hud
bara lukten gör mej svag
men jag vågar inte väcka dej nu

Jag skulle ge dej
allting du pekar på
men bara när du inte hör
vågar jag säga så

Jag kan inte ens gå
utan din luft i mina lungor
jag kan inte ens stå
när du inte ser på
och genomskinlig grå
blir jag
utan dina andetag

Min klocka har stannat
under dina ögonlock
fladdrar drömmarna förbi
inuti är du fjäderlätt och vit

Och utan ett ljud
mitt hjärta i din hand
har jag tappat bort mitt språk
det fastnar i ditt hår

Jag kan inte ens gå
utan din luft i mina lungor
jag kan inte ens stå
när du inte ser på
och färglös som en tår
blir jag
utan dina andetag

Jag kan inte ens gå
utan din luft i mina lungor
jag kan inte ens stå
om du inte ser på
och genomskinlig grå
vad vore jag
utan dina andetag

Vad vore jag
utan dina andetag"

Här är ditt liv!

Märkligt! Här sitter man funderar på hur en bortglömd artist stavar sitt namn för att man saknar skivan och vill ladda ner den och snyfta för sig själv, och då händer det. En favoritlåt från Oslotiden ramlar in på msn av gammal barndomsvän aka Tompa. Idag hyllar vi skivan Curtains med John Frusciante, lyssnar på Lever Pulled och The last recedes och tänkter att DAMN! Tiden rinner iväg och hur ska vi hinna med att leva? Inte vet väl jag, men jag planerar att börja leva när tid finnes. Inte idag. Inte imorgon, men kanske på måndag.

Räkfrossa

Första dagen på mitt nya extrajobb är precis avklarad. Gick bra. Kom att tänka på att det är mycket speciella människor som jobbar inom vården. Är det därför jag känner samhörighet eller är det bara för att jag inte vet bättre? Ibland undrar man.

Idag saknar jag:
  1. Min karl
  2. Min gitarr (bandmedlemmar och gamla replokalen)
  3. Att som Räka sitta i en soffa med Hilding, Stjärtat, Buffe, Matilda, Petra och John och lyssna på gammal rock. Öl är ett givet inslag.
  4. Ha någon att dela mitt ofantligt breda, nördiga musikintresse med. Var finns du likasinnade människa? Ska vi leka? Det räcker inte med att du kan spela introt till "One" på tuba eller att du älskar Wish-plattan med The Cure.
  5. "Billen" (30kr ölen, bultar och biljard)

Skype me!


Skype är en fantastisk uppfinning som äntligen har nått ända fram till Oslo och min bästavän Göril. Efter 3,5 månads radioskugga har även hon lyckats införskaffa headset och nu är det bara att häva sig över datorn varje gång jag saknar hennes Finnmarksdialekt. Hur bra vore det inte om min andra norska vapendragare kunde göra det samma?

Bye bye Bush

Grattis till U.S.A som efter 8 år tagit sitt förnuft tillfånga!

Morn'

Nyss vaknat. Sitter och väntar på att sambon ska sluta att ligga och sola i 30 graders värme och komma in på msn. Verkar va svårt det där.  Drömde inatt att han fyllde år och det sista jag kommer ihåg var att Elin och Magnus skulle bjuda honom på godis. Jag kommer tyvärr inte ihåg något mer, men jag minns att den va skum...Trött som ett djur är jag också.

Lycka!

Lycka är Anne på Grönkulla. Lycka är också att komma ihåg att Anne på Grönkulla går att ladda ner. Lyckliga lilla Camilla!

Jobbklyschor och gamla rävar

Att jobba med gamla människor innebär inte bara (även om jag gett sken av det här) matningar, purékost och blöjbyten. Man har har tidvis ganska roligt också. Försökte idag få till lite aktivitet åt 3 hungriga tanter (inkl. mig sälv) och en något bortrest farbror före lunch. Vi spelade Ålandsspelet. Det gick sådär...
Gjorde ett nytt försök efter lunch när blodsockret lagt sig på en behaglig nivå. Bestämde mig för att nu enbart koncentrera mig på 1 person. Hon ville spela Kinashack. Vi spelade och hon fuskade. Helt plötsligt var det inte bara hennes spelpjäser som förflyttade sig utan även mina. Vi körde en anarkistisk variant av Kinashack. Men vad gör det? Som jag brukar säga till Frank: Viktigast är inte att vinna, utan att delta!

Den ständigt återkommande frågan bland mina åldringar är: "Vad fick dig att flytta till Åland?" Jag svarar alltid "Kärleken" och de skrattar alltid och skrockar fram ett "Joo, det brukar bli så!  En sjöman?"
Fick den frågan även igår kväll av söt liten farbror vid läggdags. Hade ett ärende in till hans rum lite senare på kvällen och då hör jag en svag röst från mörkret som säger "Du sa att du flyttade hit för kärleken. Är den äkta?" Jag svarade att den blir starkare för var dag som går. Han säger: "Då är den äkta! Kärlek är som atomkraft från Gud." Det var banne mig det finaste jag har hört på mycket länge och då har det inte ens hunnit bli advent! Djupt och filosofiskt från min favvo-farbror i sängen vid fönstret. Kan han sjunga Hosianna Davids son så är det bestämt. Han flyttar hem till oss;)

Morfar!


Måndag

Varit på besök hos optikern idag och visst finns behov för någon form av glasögon. Översynthet, brytningsfel och lite annat småtjafs. Blev ombedd att ta med mina nuvarande brillor till butiken för koll av styrka. Lyckades otroligt nog hitta dem direkt jag klev innanför dörren (och då inte på golvet i hallen som vissa säkert tror). Jag måste säga att de ser ut som barnglasögon! Har alltså upptäckt att dessa glasögon INTE passar på vuxen kvinna snart 30 år fyllda, och inte heller på en som har brett mellan ögonen som jag har. Fishy fishy!

Nej inte idag.

Världens längsta dag på jobbet. Tröttnade redan efter 45 minuter. Skallebank i tillägg. Jag tror åldern spökar igen.
Kände inte det rätta ompff-et när jag steg upp imorse och var även på en menatal ålder av 7 hela år när vattenmannen försökte vara hjälpsam och stöttande. Viss insikt har ett bäst före datum och ibland blir jag så trött på mig själv. Mådde så fruktansvärt dåligt efter ännu ett bjäbb att jag ångrade mig i samma sekund som jag stängt av datorn. Ja så kan det gå!
Blev även via jobbet påmind om lilla julafton den 29/11.

Man ska ha:

Liten tomte 
Lite julmat  
Liten gran
Liten klapp

Mmm, Lilla julafton i alla ära, det är väl till för sådana som mig själv då. Ensam och dryga metern hög.

Yo!


RSS 2.0