Fråga:


Om du twittrar på svenska varför får du då engelsktalande followers? Vem är så dum att han läser en twitter han inte begriper? Solciala medier i all ära men i mina ögon är det tämligen osocialt...

Får det va en kôpp?

Nog för att jag redan basunerat ut mitt lilla nattliga äventyr på FB men det är bara så sjukt att jag måste nämna det igen. Min familj har en liten inbördes grej, vi kan kalla det en lek, som de gärna sätter igång med så fort de får chansen. Leken heter "Camilla du har försovit dig!". Leken går ut på att en mor eller en storasyster smyger sig på en sovande Räka för att ropa Camilla! Du har försovit dig!, och där efter njuta av ett spektakel av Guds nåde. Det har även hänt att jag har blivit filmad...Tack familjen! Jag reagerar alltid på samma sätt. 0-100 på 1 sekund.
I natt klarade jag det alldeles själv. Jag laddar ALLTID bryggaren före jag lägger mig (latmasken orkar inte mäta koppar o skit kl 05.30 med sköldpaddsögon och dålig syn) och är även känd för att stänga av klockan och "vila ögonen" (läs försova mig) efter många arbetspass och lever  därför ständigt på gränsen till tids-mayhem. Jag hade inte fått mitt dagliga telefonsamtal från F (sover då oroligt- ja jag är kanske töntig) och jag har jobbat sedan fredagkväll vilket bäddar för en fösovning. Drömde därför att jag försov mig och rusade upp ur sängen- naken och ner till källaren för att göra mig i ordning. Slängde ett öga på klockan i köket, satte på bryggaren och fortsatte springa runt i huset. När halva pannan runnit igenom fixerar jag blicken och ser att lilla vs. stora visaren inte pekar på 06.40 utan 00.40...Kaffebryggaren puttrar vidare och jag har sovit i exakt 45 minuter.
Vad vill jag säga med det här? Jo, jag behöver mitt dagliga telefonsamtal och kanske lite med veckovila...
Klockan 05.30 ringde klockan och jag satte på min andra panna kaffe för natten/morgonen och gjorde mig redo för ännu ett dagspass på kirurgen. Jag kom i tid men imorgon finns samma hotbild. 

Ni har så rätt Sverige!

Underbart att se att det finns fler där ute som irriterar sig på folk som lägger ut hela sitt liv på FB. Tack Christer! Betyder detta även att man slipper läsa oändligt många statusuppdateringar om träning? Jag skulle så gärna slippa bli tvingad att läsa om andra människors motionsvanor. Jag vill inte veta jur mycket ni lyfter i bänkpress eller hur långt ni springer. Såg en bild på en profil där en (säkert) rätt stolt person lagt upp bilder från sin intervallträning. Nä gott folk. Det blir faktiskt inte värre än så. Bekräftelse? Vad är det?

Jobb-igt

Jag är helt ledbruten. Känner mig som 100+. Nyfikna kanske ställer sig frågan varför och det ska jag direkt svara på. Jag har i dagarna tre arbetat som sjukskötare på en av mina "gamla" arbetsplatser och GOD DAMN vad det har varit fysiskt krävande.Man har ju vaggats in i något slags sjukhus-flow- helt utan takliftar, ståliftar, lyftskynken, mellanmål och andra hjälpmedel för den lite äldre generationen. Jag har ju inte glömt hur det är att jobba på ett hem men jag har förträngt ömmande, svettiga fötter (mina) och ryggen (jo, den finns visst kvar).
Det har ju varit roligt men jag är milt sagt skadeskjuten. Som om inte det skulle räcka med 8 timmars skenande i inneskor var jag ju bara tvungen att först ta en löprunda, gå till jobbet iförd 1 kg vikter runt fötterna, gå i 8 timmar och sedan gå hem igen med vikterna fast runt benen. Idag gav jag fan i löprundan och tog ett värmande bad. Höjdpunkten var nog ändå den sittande seniorgympan till tysk marschmusik. Gotta love 10 st 95+ kvinnor och ett färgglatt sk. dansrep. Respekt!

okaay

Fredagen den 13:e och idag fick räka jobb. Är det ett gott eller dåligt omen? Jag blev bara ännu mer förvirrad. Varför så bråttom? Ska suga lite på den tror jag...

Nu då?

Man känner sig milt sagt avslagen, totalt vacum. Det var med största tillfredsställelse som jag tog en eftermiddagspromenad ner till stan för en fika på Bagarstugan. Kom hem med nya träningskläder, en  illröd klänning och en ny kofta. Planerar att spendera resten av dagen i soffan. Imorgon väntar ett pass på kirurgen och  där efter total mörkläggning av huset. Det är nämligen "julutsopar-dagen" och besök vill jag inte ha.

Äntligen

Ja men då var det gjort. Pulsen har varit ohälsosamt högt idag men jag klarade ändå av att leverera. När det tillslut var dags för vår presentation kom hela staben med överskötare, avdelningsskötare och kollegor inknallandes genom dörren och som grädde på moset ville Ålandsradion ha en intervju. Jag valde att passivt delta och låta min kompanjon sköta snacket.Är inte mycket för public service.
Ska jag vara helt ärlig så måste jag ändå säga att det hade varit trevligt att ha haft någon av mina nära och kära på plats, trots att det hade inneburit ännu mer stress. Klart det sticker till lite extra i hjärtat när nära och kära kommer för att lyssna på andra klasskamrater och det egentligen inte kommer någon för att de vill höra vad just jag har säga...Det är ju trots allt det här som utbildningen kretsar runt och man har ju kämpat sedan i maj med sin Bacheloruppsats.
Lite bubbel hemma hos Räka, skjuts med brandkåren  och en tre rätters med klassen på den lokala krogen. En glad men trött Räka klappar sig själv på axeln för ett väl utfört arbete. Nu väntar nya (2!) kurser och en avslutande sjunde termin.

!!!

FY FAN! Jag tar tillbaka ALLT. Jag spyr! Förbannade jävla skitutbildning!

Jorå så att...

Ska jag vara helt ärlig så verkade inte själva presenterandet så skrämmande som det såg ut i mitt huvud. Ja salen var fullsatt och ja, kollegorna från akuten, psyk och kirran fanns på plats, men egentligen -vad är en bal på slottet? Känner mig faktiskt oroväckande lugn. Det jag längtar efter mest är egentligen Cavan och middagen som väntar oss imorgon kväll. Yeiihh! Imorgon är det vår tur.

Testing testing

Det är  kanske inte en av mina snyggaste bilder men det lär inte heller existera några andra bilder på mig med en mikrofon. Det ger inte några extra cred's att ha tre lager med tröjor och en halsduk ser jag nu. Till mitt försvar säger jag- jag har faktiskt ett litet huvud!

And the award goes to...

Examenspresentationerna närmar sig med stormsteg och jag känner ett oroväckande lugn, vilket på onsdag förmodligen kommer mynna ut i ett antiklimax av sällan skådat slag. Läkemedelshantering- varför blir det fel? Tänk att man väljer ett område där du av 2000 ord inte använder mer än 35 st. på "vanlig svenska". Det är visserligen inte helt ny mark det där med byråkratiska så kallade svåra ord, men att stå inför studerande och kollegor på sjukhusets konferencenter och redovisa ett vetenskapligt arbete är inget man gör på en höft. Vi har dock lyckats få till en snygg power point så där borde saker och ting i alla fall klaffa. Övade vår presentation inför en väldigt ointresserad 4-åring idag. Behöver jag ens berätta att den konstruktiva kritiken var obefintlig och att man kunde läsa "ni suger" i pannan på honom? Han brydde sig föga om den finska handboken om säker läkemedelshantering faktiskt berörde områden som hög arbetsbelastning eller störningsmoment. Han ville göra pärldelfiner. Och ja, där är vi nu. Imorgon måste nya ändringar göras inför genrepet i auditoriet med en IT-chef, en åländsk mamma med syster och förhoppningsvis kanslitanterna som icke-frivilliga åhörare. Detta borde gå till historien!

Snön är ett faktum

Eftersom jag är svensk så pratar jag gärna om vädret. Det har visserligen inte kommit mer än kanske 5 cm snö men det är tillräckligt för att skärgårds-farfar ska dra ner hastigheten från 90 till 60. Det kan vara en stressfaktor när man ska vara i två kommuner på samma tid.
Annars så njuter jag av att för första gången sedan mellanstadiet kunna vistas utomhus. Allt tack vare min nya röda vinterjacka (tack tack frank frank). Helt seriöst så har jag varit en idiot som inte har anpassat min garderob efter årstiderna på 20 år.

En vit jobbhelg är verkligen vit.

Har jouren i helgen och förmiddagen inleddes med snö och en som vanligt helt havererad tidsplan. Jag börjar nu förstå att hur gärna du än vill få allt att klaffa så är det omöjligt när du är en flygande sjuksköterska. Men det är väl så att så länge arbetsglädjen finns så spelar inte två timmar övertid någon större roll...Det är ju inte dirket så att man har något bättre för sig ändå.
Testade en ny springrutt med Florence and the machine i lurarna efter jobbet och vad kan man säga annat än att det gick som på räls. Vem hade kunnat tro att det var så roligt att springa?

Från tonfiskbaguette till nytt år

Mitt första jullov på länge inleddes med en intensiv tripp till hemstaden. Jag hälsade på en bebismage som kläcktes i förrgår, typ, en liten flickbebis med stark vilja och en bedårande söt tvååring som var en miniversion av sin mor. Räka var mycket nöjd med detta och även förbluffad över denna febrila akivitet av barnafödande. 
Julaftonen firades hos svärföräldrarna enligt finsk-svensk tradition och en ölfull Räka i soffan. I mellandagarna flyttade den äldre brodern in i vår bio i källaren och fick på så vis härja fritt under ordnade former. Det nya året firades givetvis med en rejäl brakfest  med 18 deltagare
och kräftor. Raketerna utklassade Mariehamnsstads årliga fyrverkeri och jag hade även glädjen av att fira in det nya året tillsammans med min syster, Nina och Per. Självklart utbröt tumult framåt småtimmarna när anklagelser och svartsjukan är som värst. Värdinnan hade nämligen utvecklat Jedhi-krafter av sällan skådat slag. Good for me! Aanyway...Huset och gräsmattan såg ut som ett slagfält, teakbordet blev förstört och återvinningen fylldes med sjuka mängder champangeflaskor, men folk verkar ändå i sedvanlig ordning ha haft roligt.

RSS 2.0