Övertrött=övertänd=speedad=produktiv=glad

Nya tag. Försöker ignorera det faktum att jag varit utan snus en vecka. Humöret må variera lite extra pga. det. Bestämde även att det minsann gick att klämma in lite Oslo om man bara försökte. Sagt och gjort, sista dagen på akut-praktiken drar jag öster (?) ut. Hej hej Gørils nya lägenhet och tack tack till mina försenade julklappar som jag har rätt att kräva! Jag anser att det blir ett bra avbrott på ett par dagar för att sedan lägga in andra växeln och kicka igång BB/Gyn-praktiken.
Eva! Om du ska till Gävle snart så får du hemskt gärna smuggla med en Grov portion (rulle) till en tös i nöd.
Over and out

Pff

Det blev nog ett glas rött...
Idag är min känsla denna: Någon förstående sjömanshustru som gnider tvätten för hand vid den lilla ån är jag icke! Jag är värmlänning och vi är inte vana vid sån't här. Punkt och slut. Jag hatar 10 veckor 10 veckor!!!

Moi

Blir en snabb visit till Indigo med Lina och Marina och kanske ett glas rött för att fira helg, ännu ett VG och livet i största allmänhet.

Gårdagens Lars

Var det jag eller min klasskamrat Gudrun som fick nyans ros i tidningen? Säkert var det Gudrun. Inte kan väl den studerande på akuten vara jag? Nä sån't flyt har man nog inte, men grattis Gudrun för din fina ros antar jag.

Vad är det för dag egentligen?

Gör mig redo för natt nummer två på Akuten. Dagen har innehållit sömn, Buffy, träning, musik och litervis med kaffe. En ganska vanlig dag enligt Räka. Intet nytt från Åland med andra ord.
ÄLSKAR DIG GULLET!

Mais oui!

Det smids planer för ännu ett gemensamt födelsedagsfirande i vår. Till Paris på syrrans födelsedag och hem från Paris på min dag. Känner att det ska bli fantastiskt roligt och jag ser fram emot våren i Paris med lösmustasch under näsan och en baguette under armen. Bien sûr!
Extra roligt blir det ju för alla fransoser som får så förbaskat trevligt besök! 

Söndag

Skolkdag och en väl behövd återhämtning med sovmorgon. Nu är livet tillbaka och nu är det slut bloggat om min trötthet. Även korvarna får ligga kvar i frysen och ge plats för riktig matlagning.
Försökte mig på en halvdan städsession. Slutade med att det började lukta jävligt skumt från tvättmaskinen. Funderar på om den faktiskt kan börja brinna...Har inte riktigt klurat ut hur jag ska gå vidare med detta vardagsproblem. En sak kan jag dock säga, det ska ALLTID jävlas när Frank är på sjön. Jag blir verkligen inte klok jag...Sååå en pseudobränd tvättmaskin satte stopp för Flitiga-Lisa och nu orkar jag inte fortsätta med mer hushållsarbete idag.

Kôrv

Idag önskar Räka sig sömn i rimlig tid och en morgon utan försovning. Jag kan bara inte vakna ännu en morgon med telefonen i min vänstra hand. Nej det går verkligen inte för sig. Har hitintills lyckats klämma in 11 timmar psykologi i helgen och kommer kämpa vidare med mer trauman under morgondagen.
Efterlyses: Inspiration i köket! Just nu sträcker sig Räkas kost så långt som till korv med bröd. Frysen full med kött, men korv, ja det är ju så behändigt...

???

Hur många kan med handen på hjärtat säga att ni nyligen frågat en i er närhet hur denne mår? Och kan ni i sådana fall påstå att ni varit uppriktigt intresserade av att veta svaret?


Gomårrrån

Vaknade till en vit himmel och enorma snöflingor men som tur är håller det på att som bäst smälta bort. Yeeiiiiii! Njuter min lediga dag och försöker vakna till liv innan det är dags för en kurs i Krispsykologi från Åbo Universitet. Ja som ni förstår är det inte speciellt mycket av intresse som sker just nu. Veckan kan dock summeras såhär:
4 PVK
3 KAD
1 vaccinering
1 s.c injektion
1 miljon EKG
5 st House
3 st Gossip Girl
5 st Greys anatomy
2 samtal från gullet
1 samtal från syster

Discover Dizzzzzcovery

Ja det var det där med att få upp och ner vända dygnsrytmer på rätt igen. Förra veckans härliga däcka-i-soffan-kl-8 fungerar inte riktigt optimalt. Förmodligen beror det på min Discovery-fria zon...eller rättare sagt mina Discoveryfria 10 veckor men man kan inte veta säkert. Det kan ju också ha att göra med att halva sängen är tom och att man saknar den som brukar ligga bredvid. Hur som helst så ligger Räka på ett brutalt minus efter gårdagens blyga 3 timmar och jag vet inte hur taggad jag är på ett 14 tim långt sjukhusmaraton efter ännu en sömnlös natt. Kanske det inte är så dumt med Gubbkanaler ändå?

Dag 2

Första praktikdagen är avklarad och jag är nöjd med både handledare och plats. Som jag sa till min kära sambo igår- om jag inte lär mig något här så kan man bara kasta in handduken och gå och lägga sig. Är jag utsövd? Knappast.
Systeryster, jag ringer så fort jag har kraft att lyfta telefonen. Antar att det lutar mot onsdag eftermiddag. Dags att spika Parisveckan :D

Praktik

Inledningsvis måste jag berätta att Räka ännu en gång blivit lämnad för sjön. Kommentar överflödig.
Idag påbörjar jag min praktik på Akuten. Är faktiskt riktigt ordentligt nervös. Jag har ingen aning om vad jag kan förvänta mig. Får be att få återkomma. Just nu så är jag för uppstressad för att tänka klart...

Bannor

Jaha...Sov på soffan inatt- igen.

Utflykt

Förra veckan överraskade han mig med en liten utflykt. Kunde inte ha valt en bättre dag!

.

Man är så trött efter förra veckans tenta och  helgjobb att man knappt håller ihop som människa. Ber att få återkomma lite senare...

RSS 2.0