HA!

Det måste sägas att det är en märklig känsla när man har 1,5 timme till ett prov som man faktiskt klarar på dryga 40 min. Matte-Annika hade jublat av glädje och kastat Ahlgrensbilar likt konfetti.
Ska medge att de två senaste dagarnas irritation över dagens kurs enbart sporrat mig till att miska på mina avancerade uträkningar och tänka mer logiskt...och voila! Ett Godkänt.
Ett av kraven med kursen var även att vi skulle sticka pvk'er på varandra, och är man stickrädd som jag så protesterar man d i r e k t, för att sedan ändra sig och tänka att va fan...Jag trotsar svimmning och smärta och låter min lugna och trygga klasskamrat sätta en nål. Det är ju trots allt det sista vi gör på högskolan. Fick den minsta nålen, blev stolt. Jag svimmade inte och när allt var klart så gratulerade läraren klasskompisen med orden "Då har du satt en kanyl på en 6 månaders bebis. Grattis". Antar att läraren inte syftade på mig utan snarare det faktum att jag fick en bebisnål :) Men vad spelar det för roll? Jag fick en nål, bebis eller ej. Jag är botad från min skräck. Slutet gott allting gott!
Första dagen på jobbet summerar jag med orden SHIT vad jag kommer sova gott i sommar, och ett litet hjälp.

Morgonstund

Idag är dagen då jag börjar på mitt "nya" jobb. Ny titel och nya arbetsuppgifter. Men först ett sista matteprov (är tydligen krav från sjukvården att alla ska ha ett iv. certifikat)...Yeeiiiih. Här är man klar med alla kurser och blir ändå tvingad att räkna med liggande stolen/trappan så att pennan glöder.

heja heja

Lite tid för bloggande när arbetsivern sätter in. Det är fantastiskt hur osugen man blir på att jobba när man faktiskt får vara ledig...
Likt två bävrar har vi målat plankor (jag), byggt balkong (Frank), finlirat på verandan, renovrat gästrummet, röjt upp på gården, bränt en hel släpkärra med sopor (förlåt naturen), hämtat grus och klippt och grävt bland taggbuskar och äppelträd. Det har varit lite on-off med vädret så det ligger nära till hands att vara om något flexibel. Som sagt, lite tid för bloggande... Veckans bästa: EN DAG KVAR I SKOLAN! I love that!

Från buss till tampong

Nu har man snart varit hemma i två veckor och hjälp vad skönt det har varit att vara borta från Åland. Det blir ju så mycket roligare att komma hem och man blir ju så mycket mindre bitter-fitta.
Tåget från Oslo var inställt så till min lycka fick jag ta buss till Karlstad och där ifrån en buss till Stockholm. YES! Jag vet inte vad det är men jag hamnar alltd i en buss med en "hostare". Tortyr och därför ett helt otänkbart färdmedel.
Första helgen inleddes med en spontan sushi-kväll hemma hos frissan. Vin är gott när man är ledig. Lördagen var förlovningsdag så en tre rätters på Indigo+ en ölkväll i Manges soffa fick runda av fyra år med ring på fingret.
Har njutit av nya slingor i håret samt en veckas ledighet. Jobbar dock hela påskhelgen så det jämnar i och för sig ut sig.
Påskaftonen bjöd på totalstopp i avloppet kl 21. Duschade och noterade en stigning av vattennivån i toan...Varför inträffar aldrig sådant här under arbetstid? Sker det så sker det på jourtid och det blir också snuskigt dyrt. Vet att jag vid ett tillfälle ifrågasatte hur nordnorskan kunde köpa 10 st probiotiska tamponger på burk för 300 spänn. I efterhand så undrar jag vem som lagt ner mest pengar på tamponger? Hon som köper 10 st för 300 eller vi som betalar mellan 400-500 euro för två?

RSS 2.0